Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pan Paździoch

Robię klimatyzację rybom w akwarium

Polecane posty

Gość marawstala
No wiesz : ) żeby była kotna to musi mieć zalotnika : ) Nawet jeśli będzie miała trochę wczesniej ta rojke to nic sie nie dzieje, nie jest za późno trzeba tylko trochę odczekać aż to pobudzenie minie a poznasz kiedy będzie ja miała bo tego nie da sie nie zauważyć : )

Gość marawstala
Jakbys miał jeszcze jakies pytania to pytaj, później odpisze Pa!

Gość marawstala
Brat mi powiedział, ze kotka sąsiadki ponoć zjadła swoje młode... Lata temu moja suczka zjadła szczenie... Nie wiem co jej odbiło, moze chore było (?) 21 stopni, całkiem ciepła noc : )

Gość gość
ja slyszałam taka poradę, zeby w te największe upały w ogóle nie właczac swiatła, moga ze 2 czy 3 dni miec ciemno, bo swiatło podwyzsza temperaturę

Gość marawstala
gość dziś Chyba tak jest, zgasilam na korytarzu i jakby chłodniej sie zrobiło : )

Gość Pan Paździoch
Hej Mara, nie roztopiłaś się tam?

Gość marawstala
Od poniedziałku zapowiadają ochłodzenie,będzie tak 26... 27 stopni : ) dobre i to bo ponad 30 ciężko wytrzymac

Gość marawstala
W pobliżu to mam las, a za lasem kolejny las : ) jest bardzo zielono... Świętokrzyskie jest bardzo zielone a ja mieszkam na wsi to mam gdzie odpoczywać : )

Lubię chodzić po lasach, chociaż w tym roku trochę zaniedbałem ten temat. Ale w takie upały to jest przyjemnie w lasach z głębokimi wąwozami

Gość marawstala
Można sie zgubić : ) Dawniej często chodzilam, w tym roku jeszcze nie byłam... Dzików jest ponoć dużo

Skoro już jesteśmy przy lasach to tak na marginesie dodam że uwielbiam wyszukiwać stare i grube drzewa, także w parkach, które potem mierzę

Gość marawstala
Nosisz przy sobie metrowke? : )

Dzików to wszędzie jest zatrzęsienie, nie tak dawno widziałem watahę przebiegającą przez wysokie trawy i dalej przez rzekę. ale nie uważam żeby ich odstrzał miał w czymkolwiek pomóc

Jeśli jadę do jakiegoś starego parku z dużą ilością sędziwych okazów to prawie zawsze zabieram taśmę mierniczą dł. 10 m. A w lasach to mierzę głównie pomniki przyrody

Gość marawstala
To dąb bartek pewnie by Ci sie spodobał Nie chodziło o to, ze należy zrobić odstrzal a jedynie o to, ze nie jest juz tak bezpiecznie, dawniej slyszalam o dzikach a teraz można je juz zobaczyć bo nawet z lasów wychodzą, sa mniej bojazliwe : )

Dąb Bartek jest już ledwie żywy i gdyby nie specjalne podpory i odciągi to już dawno by się rozleciał :-) Bodajże rok czy dwa lata temu padł najstarszy dąb w Polsce - Dąb Bolesław z Kołobrzegu, a w tym samym roku ktoś celowo podpalił najgrubszego - Dąb Chrobry

Gość marawstala
Ale nadal stoi, staruszek : ) Zapomnialam nazwę, ale w Kieleckim parku rośnie chyba jeszcze drzewo takie od gory poscinane maksymalnie bo bardzo wysokie urosło... Część jego pnia wygląda jak zaklęta w drzewo para kochanków : )

Gość marawstala
Tez sie zbieram : ) Dobranoc : )

Czytam o parku w Kielcach na Wikipedii, jednym z najstarszych w Polsce i myślę że na pewno tam zajrzę jeśli kiedyś będę w tym mieście :-)

Gość marawstala
No pewnie, a latem jest sie gdzie skryć przed słońcem : ) dzieki niemu