Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KWIETNIOWKI 2019

Polecane posty

Gość gość
W kwietniu rodza sie same downy.

Gość gość
Tu Kajka. Byłam dziś na targach dziecięcych ale dziś są wózki dzieciece...Matko, jak się moda zmieniła:) porobilam zdjęcia i wpadł mi w oko Tako diamonds:) najchętniej już dziś bym go kupiła ale się boje :)

Gość gość
Dziewczyny, czy Wy również jesteście ciągle zmęczone ? Kurczę ja zasypiam max 20:30 i budzę się o 6:30. Nie pracuje. Mam cały dzień raczej luźny. Robi się godz 19 i ja zaczynam ziewać. Zaczęłam 13 tydzień. Myślicie, że to minie ? Zośka

Gość gośćMania
Zoska to jest moja 3 ciąża. W pierwszej obowiazkowo byly drzemki w dzien,spalam z 2 godziny. W drugiej przezylam koszmar. Przez to poszlam na zwolnienie. Zasypialam o 16 i nie moglam sie obudzic. Probowalam wczesniej sie polozyc jak syn byl w szkole ale nie moglam zasnac. Jak zasnelam o 16 to budzilam sie o 1 i juz nie spalam do rana i tak w kolko. Dlugo tak mialam. Przestawialam sie kilka dni w bardzo niezdrowy sposob. Pilam kawe ktorej nienawidze i jadlam slodycze zeby wytrzymac choc do 22. Po jakims czasie przestawilam sie. Teraz tez mialam taki epizod ze zasypialam o 19 i juz o 2 nie bylo spania. Teraz po 20 biore chlodna kapiel zeby sie obudzic i staram sie do 22 wytrzymac. To spie do 6 i wystarcza mi. Niestety,sennosc w ciazy to norma. Ja dzis czulam swoja dzidzie:-) 16 tydzien. Ja tez musze kupic wozek ,ale tez czekam az urodze zeby nie zapeszyc. Mialam wozek ale juz ma 10 lat bo po pierwszej ciazy ale juz stary i zdezelowany troche. Tak to wszystko mam. Ubranka tylko 2 miesiace przed zajsciem w ciaze oddalam. :-/

Gość gość
Ja śpię codziennie po 2 godziny. Nie pracuje dzieci mam duszone więc mogę sobie pozwolić. O 13 się kładę o 15 wstaje . O 18 już ziewam:) trzeba korzystać póki mozna:) kajka

Gość gośćMania
No kajka pozazdroscic :D ja jestem teraz w pracy. Spac sie chce:D

Gość Kiwi85
GośćMania to miałaś pecha ze oddałaś ubranka, mnie też kusiło żeby oddać albo sprzedać bo mam masę ubranek po synku ale postanowiłam że zostawię i miałam rację, gorzej jak będzie dziewczynka. Mnie też się chce okropnie spać ale jakoś daję radę, kładę się przeważnie po 22 i wstaję po 7, jakoś nie mogę się wcześniej zwlec z łóżka, w dzień przeważnie nie śpię, bardziej mi dokuczają wahania nastroju, o byle co się wkurzam i kłóce z innymi, to jest okropne, czy Wy też tak macie? Poza tym mdłości dalej męczą mimo że to 11 tydzień ale są mniejsze, zauważyłam że to zależy co zjem, jak jem zdrowo to są mniejsze

Gość gość
U mnie senność też jest potrafię spać do godziny 12 w południe i położyć się o 19 wstać o 2 w nocy i tak dalej. U mnie już 15 tydzień a nadal męczą mnie lekkie mdłości i dzisiaj mam straszny ból głowy mecze się z nim cały dzień. Ale niedługo pójdę spać mam nadzieję że jutro będzie już lepiej. Wiktoria

Gość gość
Też zauważyłam im lepiej jem tym lepiej się czuje i na odwrót...dziś skusiłam sie na mega hamburgera i umieram...mdłości i ból głowy.. kajka

Gość gość90
Witajcie dawno nie zaglądałam.U mnie to już prawie 12 tydzień tez jestem bardzo senna najgorzej rano wstać do pracy a wstaje po 8 rano. U mnie jak mdłości nie było tak nie ma ból głowy tez jakoś ostatnio nie dokucza :) Pomimo ciąży zagrożonej już prawie jesteśmy w 12 tygodniu wiec na razie wszystko w porządku. Was tez czasami pobolewają delikatnie jajniki lub podbrzusze? W środę badanie prenatalne i wreszcie wyniki wszystkich badań ;)

Gość gośćMania
Gosc 90 to Ty z ta niedoczynnoscia tarczycy? Kilka stron temu do Ciebie pisalam. Nie bardzo rozumiem dlaczego lekarz Ci wmawia ze z tego powodu masz zagrozona ciaze. Ja tez mam niedoczynnosc i guza ma tarczycy(jeszcze nie trzeba operowac).

Gość gość90
Tak to ja.Myśle ze przez objawy jakie miałam na poczatku ciąży.

Gość gośćMania
Leczysz te niedoczynnosc? Jaka dawke bierzesz?

Gość gość90
Narazie nic nie biorę czekam nadal na wyniki badań które będą jutro Dokładnie to tez mam guzka

Gość gość
Anulka a co u ciebie? Przeszłaś na FB?

Gość gośćMania
Gosc 90 a jakie mialas wyniki ? Radze Ci jak najszybciej zmienic lekarza. Nie zartuje.

Gość gość
To już jutro:) usg 11 tygodnia. Nie mogę przestać o tym myśleć tak bardzo się boje...przez ostatnie 2 tygodnie zjadłam antybiotyk zinnat500 na bakterie Coli...mam nadzieję że wszystko będzie ok. Piersi codziennie bolą, mdłości obowiązkowo są czyli jakby wszystkie objawy dalej trwają. Za 9 dni pranetalne ale czas ruszył.. niedawno był 5 tydzien :) Korzystam z fajnej aplikacji na telefonie ciąża+ można dodawać własne zdjęcia i notatki. Polecam.codziennie nowy artykul

Gość gość
Gość 8.28 Tez korzystam z tej aplikacji i jestem z niej bardzo zadowolona tydzień ciąży mi pokazuje tak samo jak na usg fajne wiadomości i zdjęcia usg pokazane do danego tygodnia.

Gość gość
Tu Kajka. Jestem już po usg...ufffffffff cudowne wieści. Dziecko ślicznie rozwinięte pięknie machalo rączkami:) Mam cudne zdjęcia z usg. Ale ulga...wyniki ok.Zrobili mi nuz dzis krew pappa a 19 pranetalne badanie

Gość Katiuszka37
Kajka super,że wszystko ok:) Ja jutro jadę po wyniki z krwi.Stresuje się ale mam nadzieję,że nic złego tam nie wyjdzie.

Gość Kiwi85
Katiuszka daj znać jak wyniki badań, ja miałam robione ostatnio badania na toksoplazmoze i wyniki wyszly ok, dziewczyny ja korzystam z tej samej aplikacji i jest ok chociaż zdjęć nie dodaje żadnych ani zapisków nie robię, fajne są za to wiadomości codziennie o czym innym :)

Gość Katiuszka37
Hej,wyniki wyszły ok,ryzyko trisomii niskie ufff odetchnęłam:)Toksoplazmozę też mam ok,a bałam się,bo od zawsze mam koty.Dzisiaj czuję się najgorzej odkąd jestem w ciąży.Pierwszy raz wymiotowałam a już kilka dni nie męczyły mnie mdłości.Głowa mi pęka,nos mam strasznie zatkany i normalnie się czuję jakby pociąg po mnie przejechał a myślałam,że takie atrakcje już za mną (15 tc).

Gość gość
Hej dziewczyny nie wiecie może czy w 15 tygodniu można brać olejek goździkowy? Mam straszny ból zęba a w domu posiadam tylko olejek nie mam zwykłych goździków. Ząb jest napewno do leczenia kanałowego a na to mój stomatolog potrzebuje pozwolenie od lekarza prowadzącego ciążę którego mam dopiero w poniedziałek a ból jest niesamowicie koszmarny. Wiktoria

Gość gośćMania
Wika a nie mozesz po prostu wziac tabletke?

Gość gość
Tabletka mi nie pomaga

Gość gość
Ale na szczęście znalazłam stomatologa w Warszawie który jest dziś otwarty i pójdę do niego bo lepiej to wyleczyć niż lecieć cały czas na prochach. Wiktoria

Gość Kiwi85
To dobrze Katiuszka ze wyniki dobre, pociesze Cię bo ja też mam mdłości i modlę się żeby w końcu minęły, ból głowy tylko sporadyczny a zęby też dają o sobie znać, jeszcze nie bolą ale muszę się wybrać do dentysty, w tamtej ciąży zaniedbałam zęby i żałuję, bardzo mi się zepsuły, teraz muszę pilnować, czytałam że zęby w ciąży psują się od dużego zapotrzebowania na wapń, ja od małego nie lubiłam i nie piłam mleka ale teraz chyba będę musiała, a czy Wy pijecie mleko w ciąży, ile pijecie mleka? A może bierzecie wapń w tabletkach, nad tabletkami też się zastanawiam ale nie wiem czy można w ciąży

Gość gośćMania
Hej ja pije duzo mleka bo pomaga mi na mdlosci. Jezeli chodzi o zęby to dzieki Bogu odziedziczylam po ojcu,bo wszystkie zdrowe. Moja siostra urodzila 7 dzieci i tez ma zdrowe wszystkie. Za to moja mama ma juz sztuczne i zawsze bardzo cierpiala,pamietam jak ropiały jej okropnie jak bylam mala. Nie wiem,moze tez to duzo daje,ze jem zdrowo,kolorowo mimo znaczącej nadwagi. No i to jem tylko to co sama wyhoduje.

Gość Kiwi85
Dobrze masz GoscMania że Ci się tak nie psują zęby, a czy Ty miałaś tą cholestaze? Jeżeli tak to bierzesz coś na cholestaze typu Essentiale Forte? Ja nie biorę ale chyba zacznę brać Essentiale Forte bo bardzo się boję że teraz też dostanę zwłaszcza że mnie plecy ostatnio swędziały... a wizyta dopiero 25 października

Gość gośćMania
Tak to ja mialam cholestaze w 1 i 2 ciąży. Biore jakos od 12 tygodnia 3 razy dziennie po 2 tabletki. Mnie zawsze zaczynają swedziec dlonie i stopy. Stopy juz zaczely,ostatnio mialam podwyzszony alt,wiec musze zrobic badanie KWASY ZOLCIOWE. Bierz te leki ,bo troche pomogą Ci