Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KWIETNIOWKI 2019

Polecane posty

Gość gośćMania
Wiki bedzie dobrze.

Gość gość
Już jestem po wizycie lekarz powiedział że wyleczymy to w ciszy i jeżeli nie będzie znowu dorastac to przed porodem to jest szansa że urodze SN, tak to wszystko jest wpozadku tylko zamiast przytyć to schudłam 1 kg ale myślę że to nic złego. Wiktoria

Gość gość
Ja też schudłam, ale na pewno u Ciebie to nic złego. Wiki bądź dobrej myśli. Już tyle za nami.kajka

Gość gość
Wiktoria a skąd to się w ogóle bierze? Każdy może to dostać od tak sobie czy są jakieś czynniki?

Gość gość
Wiem że bierze się to napewno droga płciową ale słyszałam że też można się tym zarazić korzystając z miejskich toaleta itd. Nie jestem w stanie dokładnie powiedzieć skąd bo sama na ten temat czytałam w internecie. Wiktoria.

Gość gość
Wiktoria a rozmawiałaś o tym z mężem/ partnerem? Ja bym chyba wywołała wojnę stulecia...

Gość gość
Ja pierdziu facet ci rogi zrobił hahaha weszłam na wątek przez przypadek a tu takie kwiatki Haha chyba tu przycupne bo az ciekawa jestem.

Gość gość
Tak rozmawiałam mój partner nie zdradzał mnie my w sumie jesteśmy razem podań rok a to co ja mam rozwija się czasem w utajeniu przez parę miesięcy więc nie mogę osadzic też o to wszystko partnera bo może być tak że albo on zanim się zwiazalismy był z kim kto to miał i się zaraził albo ja tak że nie chce rozpetywac wojny inaczej by było gdyby to były że 3 lata związku to już całkiem inna sprawa a rok i 4 miesiące to nie jest też aż tak dużo.

Gość gośćMania
Gosc 17:17 nie weszlas tu przez przypadek tylko jestes jedna z nas. Swinio.

Gość gość
Wiktoria to może być prawda to co piszesz bo mojej ciotce wtedy tez tak lekarz powiedział ze rozwój trwa długo do widocznego stadium ale ona była 10 lat po ślubie wiec u niej sprawa była przesadzona. Wiesz może głupio to zabrzmi ale tyle dobrego w tej sytuacji ze wy tylko rok to chociaż jakos spokojniej będzie :) uważajcie teraz na wzajem na siebie żeby sobie nie przekazywać. Mania a co z twoja choroba? To tętni dzidziusia się ustabilizowało? Ja mam wizyte z usg dopiero we wtorek, oczywiście zapytam lekarza ale czy ktoś coś wie na temat bardzo silnych boli głowy? Ciśnienie sama wykluczyłal mierzyłam kilka razy dziennie przez pare dni i książkowe a bóle ogromne, co to może być? Amilia

Gość gość
Amilia ja mam silne bóle głowy że nawet światło mi przeszkadza i zdarzają mi się ona ze 2 razy w tygodniu czasem mam nawet przy tym wymioty ale to rzadko. Nie 0ytalam na ten temat lekarza ale czytałam o tym i podobno to w 2 trymestrze ciąży jest normalne no ale wiadomo że każda ciąża jest inna a internet też nie dają 100 % że jest wszystko wpozadku. Wiktoria

Gość gość
Właśnie ja coś podobnego przeczytałam. Ale muszę teraz na wizycie koniecznie zapytać. Czwarta ciąża myślałam ze nic mnie nie zaskoczy już a tu jednak ból głowy. Podobno jest coś takiego jak migrena w ciąży. Dziewczyny a czy ktoś miewał migreny? Podobno ból jest od skroni i leci przez całe czoło ja tak właśnie mam Amilia

Gość gość
Dziewczyny męczą was może bóle pleców a najbardziej to krzyż? Ja mam czasem takie bóle że nawet jak leżę to mi nie pomaga i nie mogę spać. Wiem że w ciąży mogą takie być ale u mnie to dopiero 16 tydzień i to mnie zastanawia czy tak wcześnie to normalne. Wiktoria.

Gość Kiwi85
Dziewczyny mnie też boli głowa i to bardzo już od tygodnia prawie codziennie, mdłości ustępują to teraz głowa, dziś nawet pomyślałam że nie mogę się doczekać kiedy urodzę jak cała ciąża ma tak wyglądać ale i tak najważniejsze żeby było zdrowe, ja mam wizytę w czwartek to zapytam lekarza o jakieś leki na ból głowy, przed ciążą migren nie miałam a w tamtej ciąży też miałam bóle głowy ale jakieś łagodniejsze i mdłości mniejsze, coś mi się wydaje że to dzidzi da nam się we znaki, tym bardziej że synek jest spokojny

Gość gość
Widzę ze nie jestem jedyna. Ja biorę Apap lub paracetamol ale tylko wtedy jak z bólu mi już mroczki latają przed oczami. Gość Mania byłam kiedyś na jakimś wątku teraz nie pamietam już czego dotyczył tam zaś jakaś osoba podszywała się pod piszących i robiła zamieszanie nie wiem po co chyba dla zabawy. Na kafeterii wszystki jest możliwe. I tak mamy dość spokojny ten wątek bo chyba pierwszy raz jak ktoś coś głupiego napisał. Nie sadze żeby to był ktoś z nas a nawet jeśli to i tak nie dojdziesz. Myśle ze trzeba olewać, najgorzej to wdać się w dyskusje Amilia

Gość gość
Tu Kajka. Mnie też ostatnio często głowa dawała w kość. Ale nie brałam żadnych leków. Jakoś dałam radę. Dziś na 17.00 mam badania pranetalne:) dzwoniłam już do lekarza czy ma własne płyty DVD bo bardzo bym chciała pamiątkę wideo :) choć kilka chwil. Krew papka pobrali mi tydzien temu po zwykłej wizycie więc już wyniki powinny być na dziś i wszystko będzie jasne. Nie mogę się doczekać tej wizyty.Pozdrawiam Was .

Gość gość90
Hej dziewczyny u mnie już po badaniu prenatalnym i wyniki odebrane, wszystko w porządku. Mnie tez czasem boli głowa i to dość silnie myśle ze na zmianę pogody. Zazwyczaj gdy za oknem brzydko budzę się z bólem głowy. Co ile macie wizyty kontrolne?

Gość gość
U mnie póki co wychodzi co 10 dni- max 2 tygodnie:) ale myślę że teraz będzie mniej. Kajka

Gość gość
Dziewczyny jak myślicie można w pierwszej ciąży poczuć pierwsze ruchy w 16 tygodniu? Dziś w podbrzuszu na środku poczułam takie dziwne uczucie jak by mi się coś tam przelewalo. Jak myślicie mogła to być dzidzia? Wiktoria.

Gość gość
16 tydzien to brzmi coś realnie żeby coś poczuć.Ja po badaniu pranetwlnym i wszystko ok! Ufffff :) kajka

Gość gość
Pytanie do dziewczyn co miały usg pranetalne ok 13 tygodnia ...czy Wam też tak mocno naciskał brzuch? Mnie bolało normalnie! Kajka

Gość gość90
U mnie delikatnie dociskał ale nie bolało ani trochę

Gość gość
Ja miałam pierwsza w życiu migrene jakieś 3 tyg temu. Byłam w 13tc. Najpierw myślałam, że mam zawalone zatoki. Potem poszło co cała głowę. Uczcie jakbym miała w głowie siatkę z żył, która non stop pulsuje, a jak ruszenia głowa to mozg obija się o czaszke. Wiem, że opis jest śmieszny, ale uczucie jest potworne. Plus wymioty i zero jedzenia. W szpitalu dostałam zastrzyk i tabletkę. W domu wzięłam dwa razy paracetamol. Trzymało mnie 1,5doby. To moja druga ciąża i migrena była najgorsza dolegiwoscią do tej pory.

Gość gość
Oj coś topic nam ucichł. Co u Was kobietki:) ja właśnie 14 tydzien zaczynam. Dowiedziałam się że kolejna w rodzinie dziewczyna w ciąży więc nie będziemy najmlodsi już po narodzinach:) Ale to fajnie tak mieć obok kogoś w ciazy:) razem raźniej:) kajka

Gość Katiuszka37
Hej,ja od wczoraj leże w szpitalu.Bolał mnie brzuch jak na okres i że niby szyjka bardzo napięta,bo dziecko napiera.Na szczęście na usg wyszło wszystko dobrze, szyjka nie skrócona.Jestem zachwycona lekarzem który robił mi usg.Pierwszy raz ktoś poświęcił mi dużo czasu.Objaśnił i pokazał wszystko a nie musiałam ciągnąć za język.Oglądaliśmy małego jak macha rączką,wkłada kciuk do buzi normalnie mi łzy popłynęły ze wzruszenia.Chciałabym się przenieść do niego ale podobno prywatnie trzeba czekać miesiąc a na nfz 3 miesiące.Po prostu ludzki lekarz.

Gość gość
Przykro mi z powodu szpitala ale dobrze ze jest ok i przynajmniej przeżyłaś piękne chwile :) niezapomniane:) Ja odliczam do kolejnego usg 8 listopad....to tak długo. Ale mam nadzieję szybko miną :) kajka

Gość Kiwi85
Katiuszka dobrze że wszystko wyszło dobrze, Kajka na pewno czas szybko minie, ja jutro mam badanie usg i już nie mogę się doczekać (czekałam miesiąc) jadę z mężem ale nie wiem czy będzie chciał wejść ze mną do gabinetu. Wiecie, to bardzo dobrze mieć obok kogoś kto też jest w ciąży, później dzieci będą razem się bawić, piszę tak bo ja nie mam nikogo takiego a bardzo bym chciała, dużo ludzi z mojej rodziny wyjechało za granicę a Ci co zostali to nie myślą wcale o założeniu rodziny, kuzynki nie chcą mieć dzieci bo kariera dla nich ważniejsza - przykre i nie rozumiem ich, dla mnie zawsze rodzina była na pierwszym miejscu a koleżanki to nie to samo co rodzina :( Coś nasze forum ucichło, dziewczyny gdzie jesteście?

Gość Katiuszka37
Kajka zleci:) Czas w ogóle strasznie szybko leci.Dopiero co robiłam test a tu już 17 tydzień.Kiwi mam nadzieję,że też trafisz na fajnego lekarza który Ci wszystko wyjaśni,pokaże.Naprawdę to tak zapada w pamięć,że chyba już zawsze będę mieć przed oczami machającą łapkę:)Ja już wyszłam ze szpitala ale cały czas czuję jakby jajnik.Jak siadam,kucam.Nie wiem.Pocieszam się,że przecież miałam dopiero co to usg.Może to pęcherz a tak czuję jak jajnik.Musze kupić żurawinę.Dziewczyny halllllo gdzie jesteście??