Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KWIETNIOWKI 2019

Polecane posty

Gość Kiwi85
Ja jeszcze nie miałam robionych badań bo myślałam że za wcześnie ale mnie też zaczęły swędzieć stopy, ręce i dłonie, dodatkowo plecy, wystraszyłam się ale myślę że z badaniami poczekam na wizytę za dwa tyg. Mówisz ze bierzesz Essentiale Forte ale 3 razy na dzień po 2 tabletki - aż tyle? Bo ja też będę brała ale nie wiem ile

Gość Kiwi85
A co to jest za badanie na kwasy żółciowe? A w poprzednich ciążach jak wykryli u Ciebie cholestaze to czy dostałaś skierowanie albo zalecenie do jakiegoś lekarza od wątroby albo innego żeby Ci powiedzieli co możesz jeść a co nie? Ja nie dostałam zalecenia a chyba powinnam

Gość gość
Dziewczyny mialyscie problem z drozdzakami w ciąży? Czym lekarze kazali Wam leczyć?

Gość gośćMania
Kiwi badanie to robie prywatnie bo w miescie gdzie chodze do lekarza nie ma takich w laboratorium. Zrobie w Bialymstoku w wojewodzkim laboratorium,polecil mi to lekarz. Na podstawie tych badan łatwiej jest leczyc cholestaze. W 1 ciazy nie robilam zadnych badań,bo myslalam ze to od wody(zmienilam wojewodztwo). Dopiero po porodzie lekarz zauwazyl ze strasznie sie drapie i zrobil badania W 2 ciaży jak poszlam do ginekologa i powiedzialam ze mnie swedzi skora to od razu zrobili wszystkie badania jakie byly tylko mozliwe włącznie z usg,przewiezli mnie karetka do wojewodzkiego szpitala bo oni nie mieli takich lekarzy. Tam porobili mi wszystkie badania,włącznie z konsultacją hepatologa(no tego od watroby,zapomnialam jak dokladnie sie nazywa) Jezeli Cie swedzi to lec na wlasna reke do laboratorium,te badania nie sa takie drogie. Tak biore do sniadania 2 tabletki,do obiadu 2 tabl i do kolacji 2 tabl. Nie martw sie tym ze to duzo,nie takie bralam przy cholestazie w 2 ciazy i dziecko ma sie dobrze.

Gość gośćMania
A jesli juz Cie swedzi to znaczy ze masz podwyzszone proby watrobowe. Ja robilam doslownie na kilka dni przed zajsciem w ciąze aspat i alat(robi sie po porodzie minimum raz na rok)i bylo ok a ostatnio juz alat bodajze podwyzszony. Z kazdym miesiacem bedzie rósł.

Gość gość
Ponawiam pytanie o drozdzaki w ciąży...czym leczyliście?

Gość gośćMania
No nie pomoge bo nie mialam.

Gość gośćMarlena
Najlepiej będzie jak pójdziesz do ginekologa, na forum nikt Ci nie doradzi co na Ciebie kochana podziała, każda z nas ze swojego przykładu co najwyżej może coś powiedzieć. Ja Ci mogę powiedzieć, że odkryłam nową formę kupowania leków. Zaczęłam zamawiać na doz i nie muszę stać w kolejkach.

Gość gośćMania
Kiwi a cukier masz dobry? Bo swedzenie dloni i stop to tez moze byc objaw cukrzycy.

Gość gość
Gdzie te drozdzaki? Jak w buzi to nie wiem. Ale okolice pochwy i o***tu to dozwolonymi tabletkami dopochwowymi Nastatyna one są ma receptę ja co prawda brałam na grzybice ale koleżanka miała stwierdzone typowo drozdzaki. Amilia

Gość Kiwi85
GoscMania dziękuję za odpowiedzi, cukier mam w normie, w tamtej ciąży też nie miałam problemu z cukrem tylko ta cholestaza... staram się zdrowo odżywiać i poczekam na wizytę do 25 października, szkoda tylko że nie dostałam w tamtej ciąży skierowania do hepatologa bo wiedziałabym co mogę jeść a co nie

Gość gość
Byłam u ginekologa faktycznie nystatyna 2 razy dop.

Gość gość
Pomoże ci na pewno, dość szybko działa na różne odmiany grzybicznych stanów :) Gość Mania myśle ze każda z nas ma swoj rozum i jeśli będzie potrzeba to na pewno zasięgnie porady lekarza i nie musisz na każdym kroku przy każdym jednym pytaniu innym niż o cholestaze tego mam powtarzać. Amilia

Gość gośćMania
Amilia. Widzisz kochana doczytaj troche jesli nie wiesz. Cholestaza to jest ciezka choroba,przez ktora wczoraj wieczorem trafilam do szpitala. Z dzieckiem jest zle,bo ona nie zagraza nam tylko dziecku. W ciagu 3 tygodni od ostatniego badania wskazniki wzrosly mi 10cio krotnie. Podobnie jak kiwi zaczely mnie swedziec cale plecy,pojechalam prywatnie do mojego lekarza ,od razu polozyl mnie do szpitala a tam co? Obnizone tętno dziecka. Mialam 2 cholestazy i jeszcze czegos takiego nie mialam. Kazda ciaza jest inna i nie trzeba sie sugerowac tym ze jak w pozostalych bylo ok to i teraz bedzie. Ja tez tak myslalam.

Gość gość
Mania,cholestaza zagraża też kobiecie.Moja bratowa miała CC w 25 tc z powodu silnej cholestazy.Lekarz powiedział że ma tak podwyższone próby wątrobowe że może dostać marskości wątroby.Robili jej płukanie wód płodowych.Nic nie pomagało.Wkoncu wzięli ją na cesarkę ,lekarz powiedział "ratujemy pani życie".Dziecko żyło 2 dni.

Gość Kiwi85
Ojej dziewczyny ale mnie wystraszyłyście, chyba pójdę na badania nie będę czekała na wizytę, GośćMania trzymaj się kochana, trzymam za Was kciuki żeby wszystko było dobrze

Gość gośćMania
Kiwi dlatego Ci pisalam zebys szla do laboratorium od razu. Wiem ze grozi to marskoscia watroby ale mi lekarz powiedzial ze nie ja jedna cholestaze mialam a marskosc watroby po 2 ciazach to juz ma 1% kobiet.

Gość gość90
Coś mi sie zdaje ze zjadło mojego posta

Gość gość90
Nigdy nie słyszałam o chorobie o której piszecie zreszta jak o wielu innych np.toksoplazmie w moim przypadku wyszło ze mam przeciwciała.U mnie wyniki wyszły w miarę prawidłowo rownież te na tarczyce być może dlatego ze od rana do wieczora jestem nad morzem taka praca lekarka tez twierdzi ze bardzo to pomaga przy tarczycy.W czwartek odbiór badań prenatalnych.U mnie będzie chłopiec ;)

Gość gość
Ja za 3 dni mam badania te pranetalne:) nie mogę się doczekać. Choć każda wizyta przed usg to stres. Ale i radość ogromna :) czuje się lepiej to najważniejsze. Mdłości ustapily i chęci do życia wróciły. Dalej śpię w dzień godzinkę. Mam 12 tydzień, a brzuch każdy widzi, nie da się ukryć :)kajka

Gość gość90
U mnie tez bardzo dobrze widać brzuch jutro zaczynam 13 tydzień a termin na 23 kwietnia.dla mnie tez przed każda wizyta stres i obawa czy wszystko jest ok a jednocześnie radość.na badaniu prenatalnym lekarz miał problem z pomiarami moja fasolka jest bardzo *****iwa. Tez chętnie w dzień bym sie przespała niestety praca nie pozwala

Gość gość
Gość Mania trzymaj się i daj znac jak sprawy się potoczyły oby szczęśliwie. Swoją droga powiem wam dziewczyny ze niby ciąża to nie choroba stan fizjologiczny a dawniej to i w polu rodziły ale na prawdę coraz więcej słyszę problemów i kaplikacji i nie mówie to o poronieniach na wczesnym etapie. Znam osobiście mnustwo przypadków gdzie przebieg ciąży był bardzo zły a w połowie kończyło się niestety bez happy end. Nie wiem czym to jest spowodowane ale w dzisiejszym świecie jest bardzo mało ciąż książkowych bo albo patologie które nie ruszy nic i cała ciąża super albo problemy. Amilia

Gość gość
Hej dziewczyny u mnie nie jest za ciekawie 2 dni temu miałam robiona kolposkopie i wykryto u mnie na szyjce macicy klykciny kończyste. Lekarz mi powiedział tylko że to jest do obserwacji a co dalej to porozmawiamy na następnej wizycie bardzo się boję bo wiem że to powoduje raka szyjki macicy. Nic mi lekarz nawet nie powiedział czy to są zmiany przednowotworowe czy nie. Wiktoria

Gość gość
Klykciny to jedna z chorób wenerycznych wiem trochę o niej bo ciocia to miała wyszło jej na rutynowym badaniu i dzięki temu wykryła zdradę męża. Po rozwodzie już 10 lat. Niestety nie da się podobno tym zarazić w inny sposób niż tylko płciowy... samo w sobie nie jest groźne z powodzeniem lekarz ja wyleczył, ale musiała stosować antykoncepcję bo ciąża przy tym jest niedozwolona bo grozi uszkodzeniami płodu. Wiesz tak jak ci napisałam to są informacje sprzed 10 lat a medycyna się rozwija. Porozmawiaj z lekarzem jak najszybciej będzie to możliwe. W dam temat ciąży ciocia się nie zagłębiala bo ani nie była ani nie planowała także lekarz powiedział tylko to jedno zdanie. Daj koniecznie znac Amilia

Gość gość
Amilia mi lekarz powiedział że będąc w ciąży dziecku się nic nie stanie bo jest chronione przed tym wirusem ale muszę rodzic przez cc bo SN może na niego to przejść. Jestem w strasznym szoku tak szybko się to rozwinęło ostatnia cytologie miałam robiana 2 lata temu i była to grupa 1 a teraz grupa 3.

Gość Kiwi85
GośćMania daj znać jak tam czy jesteś jeszcze w szpitalu i jak długo, co lekarze mówią, jak dziecko itd. Współczuję dziewczyny zmiany nowotworowe w tak młodym wieku no szok

Gość Kiwi85
Nie otwierają mi się nowe strony, czy Wam też?

Gość gość
Ostatnia strona u mnie to 23. Dziewczyny trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się u Was skończyło. Jestem zszokowana tym co sie w dziesiejszych czasach dzieje z tymi ciazami. To nie moje pierwsze forum i na kazdym zawsze pojawiaja sie problemy. Kajka

Gość gość
Hej dziewczyny dziś jadę do lekarza mam nadzieję że będą na mnie czekać same dobre wieści a to cholerstwo co mam to nic strasznego. Wiktoria