Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból zęba w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Hej. Dziś dopadł mnie straszy ból zęba nie dozniesiania wzięłam apap plukalam szalwia no i trochę przeszło ale lekki ból jest do tej pory. Jestem w 5 tygodniu ciąży i nie zdążyłam wyleczyć tego zabka a mam w nim dziurę boję się trochę robić leczenie kanałowe albo go wyrwac w tak wczesnej ciąży nawet boję się znieczulenie wziąć 2 miesiące temu poronilam i boję się że to zaszkodzi jakoś mojemu maluszkowi wolałabym zacząć go leczyć w 2 trymestrze ciąży. Jak myślicie będzie możliwość aby dentysta zatrul mi tego zęba i zaczął dobiero leczyć w 2 trymestrze? Dziękuję za odpowiedź.

Gość gość
W poniedziałek zapisze się na wizytę

Gość gość
Idz do dentysty to ci coś poradzi. Wyrwac to ostatecznosc. Ale leczenie kanalowe nie boli ( zab martwy jest ale rtg trzeba zrobic a lepiej tego unilac) a jesli nie to zawsze mozesz bez znieczulenia jesli bedzie zwykle leczenie. Ale teraz te znieczulenia to watpie ze sa szkodliwe. Ja bym sie swojego lekarza poradzila.

Gość gość
Nikogo się nie radź, tylko szybko do dentysty. Nawet na nfz z bólem musisz być przyjęta w dniu, w którym się zgłosisz. Koniecznie powiedz dentyście, że jesteś w ciąży, to dostaniesz inne znieczulenie niż zwykle. Domagaj się znieczulenia, bo łatwiej poronić z bólu niż od znieczulenia, a ciężarne dostają takie, które nie ma żadnego wpływu na ciążę, a tylko likwiduje ból. Dentysta zresztą wszystko Ci powie. I nie denerwuj się, bo nie ma czym.

Gość gość
Boję strasznie dentysty więc zawsze proszę o znieczulenie no chyba że naprawdę nie ma potrzeby a wiem że ten ząb będzie napewno do leczenia kanałowego bo miałam 2 jednego zrobiłam i został mi właśnie ten. Poszłam do dentysty z 1 i robiła mi bez żadnego znieczulenia bo stwierdziła że musi wiedzieć czy mnie to boli po tamtym razie mam strach co do dentystów. No ale trzeba leczyć.

Gość gość
współczuje, mozesz miec problem z tym zębem. Tez w ciazy miałam kłopot z jednym zebem, i to musiałam isc na NFZ, nigdzie nie chcieli sie podjąc wyrwania, bo to jest chyba najbardziej niebezpieczne. Baba mi dała znieczulenie, ale baardzo mało, bo w ciazy moze zaszkodzic, nie wiem czy to prawda ale tak gadała. Podczas wizyty sie darłam w niebogłosy, bo znieczulenie nie działało wcale. Zatruła mi ten ząb... Wyszłam z gabinetu i myslałam, ze najgorsze za mna. Ale to było poczatek, ponad 3 godziny w domu miałam taki ból, zeby chodziłam po scianach. Wziełam 3 apapy, wiecej sie bałam. Tak bolało, ze nie byłam w stanie nawet lezec, zaczełam chodzic w kołko po pokoju jak oszalała. ani przedtem ani potem nigdy tak mnie nie bolało. juz nigdy wiecej nie poszłam tez na NFZ

Gość gość
2.15 Ja wyczytałam właśnie gdzieś w internecie że są znieczulenia bez adrenaliny i czegoś tam jeszcze specjalnie dla kobiet w ciąży ale było też napisane że nie szkodza ale lepiej czekać nawet z tym do 2 trymestru. Ja chyba po prostu pójdę do dentysty jeżeli nie stwierdzi że trzeba już na tej wizycie robić to poproszę ją o zatrucie i zacznę go leczyć z początkiem 2 trymestru ale przed tym poradzę się też moje ginekologa którego mam 17 sierpnia

Gość gość
ja juz bylam w zaawansowanej ciązy jak miałam ten horror z zębem, ale to było dawno. Pewnie teraz jest lepiej. Ale na NFZ to chyba za dobrze nie ma

Gość gość
2.27 Wlasnie pierwszego zęba robiłam na NFZ i wtedy mi nie dała znieczulenia przy kanałowy bo stwierdziła że musi wiedzieć czy mnie to boli po czym powiedział mi że jestem księżniczka bo płakałam na tym fotelu z bólu nawet byłam przygotowana na to żeby zapłacić za te znieczulenie ale ona się uparta i nie dała.

Gość gość
na nfz to chyba pracuja same totalnei niedorobione głąby... w porządnych gabinetach juz sie podobno nie zatruwa zebów w ogóle

Gość gość
A czy jest tu ktoś z Warszawy i mógłby polecić jakiegos dobrego i nie zbyt drogie dentysta.?

Gość gość
Wszyscy sa drodzy. Nie znam taniego dentysty:/ Ja chodze do wojcik dental clinic na Grzybowskiej a leczenie zeba ( zwykla plomba plus znieczulenie) to ok 300 pln. Nie dziwie sie ze ludzie zebow nie lecza skoro to tyle kosztuje. Ja po ciazy miałam do zrobienia 7 sztuk.

Gość kanałówa
Ja zastanawiam sie czy nie udać sie na leczenie kanałowe zeba http://odent.pl/oferta/endodoncja/ Jest to dość dobry i skuteczny zabieg aby ratować zęba przed wyrwaniem. Leczenie kanałowe zeba nie musi być bolesne pod warunkiem ze leczymy kanałowo zeby w dobrym gabinecie stomatologicznym jak ten Odent.

Gość gość
A czy jest tu ktoś z Warszawy i mógłby polecić jakiegos dobrego i nie zbyt drogie dentysta.? Ja polecam stomatologów z grupy Lux Med. Jeśli masz u nich pakiet medyczny to za grosze możesz dokupić pakiet stomatologiczny Komfort.

Gość gość
" jak kobiete zab boli, to znaczy ze kobieta jest wciazy" by Asia z chlopakow do wziecia:]

Gość gość
Bzdury możesz normalnie iść do dentysty. Ja miałam w ciąży leczone kanałowo 3 zęby. Prześwietlenie w nowoczesnych gabinetach robią w ustach więc nie ma żadnego zagrożenia.

Gość gość
A ja nawet w ciąży miałam ósemkę usuwaną. Tak mi się posypały w ciąży że jak jednego dnie ból mnie dorwał to płakałam aż, nic nie pomagało i biegłam prywatnie. Babka mi usunęła normalnie że znieczuleniem.

Gość Aleksandra Pawlas
Ból zeba jest najgorszą rzeczą zwłaszcza w ciąży to już wgl masakra. Tragedia jak dla mnie . Mi bardzo pomogła wtedy pani dr Szantyr ze Stomatologii Cichoń w Krakowie. Mi akurat udało się wyleczyc zęba.