Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nabyć 1000 plus

Polecane posty

Gość gość

Na wszystkich portalach informacyjnych pisze że PIS chce podwoić 500 plus żeby wygrać wybory i wprowadzić 1000 plus! Moim zdaniem powinno być 1000 zł.na trzecie i kolejne dzieci.A na pierwsze i drugie 500 plus.

Gość gość
Mam nadzieje ze przegrają wybory i ta farsa się skończy.

Gość gość
Przeciez to bujda

Gość gość
To nie bujda .Pisze o tym w wiadomościach.Napewno nie będzie tysiaka na pierwsze i drugie.Tylko pewnie na czwarte itd.

Gość gość
Polskie dodatki na dzieci to i tak śmiech na sali w porównaniu z zagranicznymi. Jeśli ktoś myśli że za 500zł/miesiąc utrzyma dziecko to niech się puknie w głowę. Tyle dostaję na drugie dziecko a i tak ta kwota idzie na przedszkole starszego (dokładnie 450zł, zostaje na paczkę pampersów dla malca).

Gość gość
1000zł to już można mówić że jest to pomoc. 500zł to tyle co nic. Za żłobek płacimy 700zł.

Gość gość
Tysiąc złotych dla wszystkich ludzi!!!!! Nie na dzieci.

Gość gość
Większość ludzi, którzy dzieci nie mają będą przeciwnikiem jakiejkolwiek zapomogi na dziecko. Niestety ktoś kto nie ma dzieci nie ma też pojęcia ile kosztuje utrzymanie dziecka i myśli że to pieniądze na wczasy na Malediwach.

Gość gość
Ja jestem za ale jako dodatek do pensji dla pracujących rodziców. My obydwoje pracujemy a i tak jest nam bardzo ciężko, nie byłam na wakacjach od 8 lat. Niby coś tam oszczędzamy ale te oszczędności wpłacamy na konto dla dzieci, żeby nie mieli tak ciężko jak my.

Gość gość
Mam kumpelę, która planuje 4 dzieci bo myśli, że dzięki pieniądzom z zasiłków je utrzyma. Póki co ma jedno dziecko roczne i drugie w drodze. Mówi mi, że wszyscy jej mówili że dziecko tyle kosztuje a to bzdura, że szczepienia wzięła refundowane, karmi piersią, obiadki sama robi nie kupuje słoiczków itd. No ładnie pięknie tylko wydatki zaczynają się od wieku 3+. Przedszkole (chyba że dostanie się do publicznego), ubrania, leki, lekarze (no chyba że chcecie czekać rok do specjalisty),dentysta, buty, jedzenie, zachcianki.. Im dziecko starsze tym więcej wymaga. Kiedy miałam noworodka też mi się wydawało że co tam wózek używany, ciuszki od kogoś się dostanie, tylko za szczepienia płaciłam. Niestety wraz z przedszkolem przyszły choroby, lekarstwa, wizyty prywatne (kolejka do laryngologa z nfz rok!!!), pomijam ubrania, buty.. Rozsądna osoba myśli o przyszłości dziecka, też trzeba coś odkładać,szkoła, studia, wszystko kosztuje.

Gość gość
Moim zdaniem już pierwsze dziecko powinno dostawać 500+ bez żadnego progu dochodowego.To niesprawiedliwe że osoby pracujące są pozbawiane zasiłku. Nie każdy chce mieć gromadkę dzieci, już jeden maluch to wyzwanie w tych czasach.

Gość gość
Nie prawda moja mama wychowała dwoje dzieci mając 360 renty i 220 alimentów. I podsumowując życie bardziej brakowało mi miłości i ojca niż pieniędzy. Slynni piłkarze są tak dobrzy bo nawet nie grali piłka tylko jakimś arbuzem. Nauczyli się równowagi biegajac boso. I tak jest z dzieckiem. Komplet do piaskownicy koszuje 20zł. Bez przesady.

Gość gość
Do postu wyżej-czasy się zmieniły. To powiedz dziecku że zamiast komputera kupisz mu grę planszową ;) Dzieci są okrutne.Dzieci w klasie mojej córki śmiały się z chłopca że nie ma telefonu komórkowego...

Gość gość
11.25 i 11.28 wam zdaje się umknęło, ze te swiadczenia to tylko dodatek do utrzymania dziecka, a nie że panstwo przejmuje za was cały obowiązek jego utrzymywania. Na resztę to sobie musicie zarobic kochanieńkie

Gość gość
To zależy jak kto chce wychowywać dziecko. Sama miałam ciężko w dzieciństwie, kiedy moje koleżanki miały nowe, kolorowe ubranka ja nosiłam ciuchy po kuzynach, byle było. W liceum żeby jakoś wyglądać posuwałam się do różnych rzeczy, których teraz się wstydzę, ale niestety rodzice mi nie dawali pieniędzy ani na ubrania, ani kosmetyki,nie mówiąc już o przyjemnościach. Ja osobiście nie chcę takiego życia dla moich dzieci. Dbam o to żeby miały wszystko, przede wszystkim dużo miłości i poświęconego czasu, ale też nowe, ładne ubrania, zabawki, wakacje. Moim zdaniem to kwestia odpowiedzialności, skoro dałam im życie to muszę też im zapewnić jak najlepsze warunki życia. Proste.

Gość gość
Ja pochodzę z biednej rodziny.Było nas 5 rodzeństwa, siostra wpadła i rodzice adoptowali jeszcze to dziecko. To był koszmar. Marzyłam tylko o tym żeby wyrwać się z domu. Nikt mi nie wmówi że pieniądze nie są potrzebne, gdybym je miała moje życie potoczyłoby się inaczej.

Gość gość
haha wy debiIe xD dostaniecie 500 plus a potem wasze dzieci beda to splacac xD a wiecie jakie bedzie rrso? xD nie wiecie to was oswiece xD 1000% rodzicie dzieci z dlugiem 100,000zl tylko dlatego ze jestescie debiIami, ktorzy dali sie zmanipulowac bandzie komunistow xD zabijcie sie xD

Gość gość
dziś Do postu wyżej-czasy się zmieniły. To powiedz dziecku że zamiast komputera kupisz mu grę planszową oczko.gif Dzieci są okrutne.Dzieci w klasie mojej córki śmiały się z chłopca że nie ma telefonu komórkowego... X Owszem są jeszcze tańsze niż wtedy. Kiedyś komputer używany totalny czarno-biały złom 1000 a nowy 3000. Dzisiaj zlozysz komputer za 300zł a nawet mniej. Nie musisz kupić konsoli za 2200 a za 300 używaną a jak dziecko jeszcze małe i głupie to i za 100zł ps2 wystarczy. Telefon nie musisz kupić iPhonie X a normalny używany np sony za 200zł. Sam mam taki i wszystko działa. Kiedyś 20" crt kosztował 1050 na moją komunie a teraz za 1050 kupisz dziecku używane 50-55". Naprawdę nie wiem czym się przejmujesz. Zwłaszcza przy 500+. Mi kiedyś mama kupiła gierkę tamagoczi za 45zł lub 9999 in 1 za 20zł. Diskmena za ileś tam i inne rzeczy a teraz wydasz na ten smartphone raz 200zł i masz dziecko z głowy.

Gość gość
W liceum żeby jakoś wyglądać posuwałam się do różnych rzeczy, których teraz się wstydzę X Jak walilas lody po kiblach po 20zł kolegom to nie znaczy że każde dziecko tak będzie robić. U mnie taka na osiedlu była lizala się z każdym po dwie dyszki.

Gość gość
Ja pochodzę z biednej rodziny.Było nas 5 rodzeństwa, siostra wpadła i rodzice adoptowali jeszcze to dziecko. To był koszmar. Marzyłam tylko o tym żeby wyrwać się z domu. Nikt mi nie wmówi że pieniądze nie są potrzebne, gdybym je miała moje życie potoczyłoby się inaczej. X No dziecko się darlo pewnie ale bez przesady.

Gość gość
Ja chciałabym żłobek dla dziecka. To koniec mojej listy życzeń w stosunku do państwa. Rodzice mają pracować na swoje dzieci.

Gość gość
brawo pani wyzej,pieniadze powinny iśc na złobki, przedszkola, ewentualnie wyprawkę szkolną czy podręczniki za darmo. Reszta sponsoringu tylko do konkretnych grup-np na dojazdy dla dzieci ze wsi, na obiady dla biednych , na stypendia dla szczególnie zdolnych

Gość gość
Reszta sponsoringu tylko do konkretnych grup-np na dojazdy dla dzieci ze wsi, na obiady dla biednych , na stypendia dla szczególnie zdolnych x Dokładnie. Żadnej regularnej gotówki z tytułu posiadania dzieci. Umożliwienie uzyskiwania dobrych zarobków i pomoc w zakresie opieki nad dzieckiem w godzinach pracy rodzica. Socjal niszczy społeczeństwa. To ja-od żłobków.

Gość gość
Dziecku to wystarczy kupić piłkę za 20zł. Ja jak byłem mały to bałem się mieć firmową nike bo nawet te najtańsze za 9.99 kradli wpadły pod samochód. Z dziesięć piłek dostałem na komunie i wszystkie zbiszczylem. Kilka to mi utknelo na dachu 11 pięter. Za wysoko kopalem.

Gość gość
Ja to odziwo chyba od zawsze mialam poukladane w glowie. Nas tez bylo duzo w domu. Nigdy na nic nie dostalam i jeszcze brakowalo. Ubrania zawsze po kims itd i wiecie co? nigdy nie mialam o to zalu nawet nie sprawialo mi to przykrosci bo to byly tylko rzeczy.. To byly tylko ubrania! to byl tylko telefon! i co? mialam bardzo duzo przyjaciol i nikt z tego powodu mnie nie odsuwał bo ja sie nie czulam gorsza. Nie zabiegalam o uwage wszyscy sami lgneli do mnie. Za to moje rodzenistwo mialo z tym problem i byli takimi wyrzutkami w szkole czy na podworku niestety..

Gość gość
11.25 Ja tam zawsze sądziłam, że to rodzice są od utrzymania swoich dzieci, nigdy nie myślałam, że jakieś dodatki, ulgi i socjal mają to zastąpić. To może ja rzucę pracę, niech mnie państwo utrzyma, a czemu niby nie jak niektórym się wydaje, że dzieci powinny za darmo się chować..

Gość gość
dziś Ja to odziwo chyba od zawsze mialam poukladane w glowie. Nas tez bylo duzo w domu. Nigdy na nic nie dostalam i jeszcze brakowalo. Ubrania zawsze po kims itd i wiecie co? nigdy nie mialam o to zalu nawet nie sprawialo mi to przykrosci bo to byly tylko rzeczy.. To byly tylko ubrania! to byl tylko telefon! i co? mialam bardzo duzo przyjaciol i nikt z tego powodu mnie nie odsuwał bo ja sie nie czulam gorsza. Nie zabiegalam o uwage wszyscy sami lgneli do mnie. Za to moje rodzenistwo mialo z tym problem i byli takimi wyrzutkami w szkole czy na podworku niestety.. X Ja też miałem pełno kolegów a nawet dziewczynę przy dochodzie matki 600zł. Bieda jednak dotknęła mnie psychicznie, wstyd w szkole przy każdej wycieczce kinie. Klasa mnie tak lubiła że zbierali się wszyscy dla mnie. Taka misja była bym też pojechał. Nauczycielki dyrektorka robiły mi prezenty. Ja nie chciałem nie potrzebowałem. Oni tego nie rozumieli, zachodzili w głowie że mam same 5 a nie potrzebuje za to nagrody. Nie byłem lobuzem nie robiłem pobić rozboji. Dla mnie szczytem lobuziaka było sobie kupić petarde za 1zł i zrobić huk na całe osiedle. Niestety im dalej w las tym było gorzej. Rodzice dziewczyny płacili za moje lekcje tańca z nią. Zaczęto oskarżać mnie o zniszczenia mienia, kradzieże. Przykładowo kolega kradł rodzicom po 50 co jakiś czas a było na mnie bo jestem z biedy. Nigdy mu im nawet złotówki nie ukradlem. W końcu zrozumiałem że nie wyjdzie mi z tą dziewczyną ona z bogatych domów ja z biedy. Zabrakło również pieniędzy na lekcje karate. Ucieklem w komputer i zostałem przegrywem.

Gość gość
Gdyby było na te wycieczki kino szkolne i zajęcia dodatkowe to by wystarczyło. Byłem na jednej lekcji karate jednak powiedział że na drugą mnie nie wpuści jak nie zapłacę. O ile bez pokoju zabawek można było się obejść to już dla innych ludzi liczy się hajs. Tu był problem.

Gość gość
Cos zle uslyszalas. Ma byc 2000zl dla penisow 30cm +