Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nabyć 1000 plus

Polecane posty

Gość gość
Ale nie piszecie że dziecku trzeba komputer za 6000 kupić. Jak się postarasz to za 50zł trafisz do tego monitor drugie tyle ba może nawet sąsiad odda ci stary zestaw komputerowy. Teraz dzieci młuca w minecrafta, żebyś nawet musiała kupić ps4 to możesz z promocji nabyć na 40 rat po 21zł miesięcznie.

Gość gość
Jak kogoś nie stać na dziecko to niech go nie robi a nie narzeka jakie to drogie jest jego utrzymanie i ciągnie socjal.

Gość gość
Ja sama jestem w 3 ciazy. I tak zrobilam to specjalnie bo tyralam po 50h tygodniowo za 1600zl! Dla dzieci czasu nie bylo!

Gość gość
Czizas, bo akurat dziecko kilkuletnie zwraca uwagę czy konsola PS3 jest nowiutka czy kupiona używana z zestawem gier z allegro, przecież nawet z tych zbawiennych 500+ jeszcze Wam zostanie a dziecko ma zabawę na kilka miesięcy jeśli nie lat. Mało tego nie trzeba jechać na skrajnie drogie polskie morze a na Mazury, wychodzi taniej. Ja nie wiem co Wy robicie ze swoim życiem, że 500+ to "żadna pomoc", jestećie mniej zaradni niż rodziny z Bangladeszu. Wstyd.

Gość gość
Na trzecie zdecydowalismy sie bo włąsnie 500+. Córka ma 12 lat, pracowalam ja , pracowal maz i nie mialam ani kasy, ani czasu by wyjsc z dzieckiem no do kina. Wpadlismy, albo sie przytrafiło (nie zabezpieczalismy sie to ryzyko swiadome) Miałam zostać z dzieckiem do 3rz w domu, ale od słowa do słowa i zdecydowalismy sie na trzecie. Teraz mam mniej wiecej tyle z zasiłków ile zarobiłabym, siedze ze starsza córka i mam czas by z nia pogadac, pobawic sie itd. Zostac w domu moge do 7roku zycia starszego. Potem wróce do pracy i zasiłek bede miala chociaz na jedno (bo córka juz pełnoletnia) i mniejszy etat bede mogla wziac. przeraza mnie tylko tyle lat w domu. Mam stała umowe o prace wiec wszystko mi sie liczy do stazu :]

Gość gość
gość dziś Ja sama jestem w 3 ciazy. I tak zrobilam to specjalnie bo tyralam po 50h tygodniowo za 1600zl! Dla dzieci czasu nie bylo! xxx Trzeba było iść do PIP, bo wynagrodzenie miałaś zaniżone a robiłaś przecież nadgodziny. Nawet na śmiecówce powinno Ci wychodzić ok. 2000 na rękę przy najniższej stawce.

Gość gość
@13:35 Bardzo lekko podchodzisz do tematu. Nie wiem jak możesz nie bać się 7 letniej wyrwy w doświadczeniu zawodowym? Do tego czasu bezrobocie znów może osiągnąc poziom ok. 10%, a Twoje miejsce pracy o niskich kwalifikacjach zautomatyzowane.

Gość gość
Trzeba było iść do PIP, bo wynagrodzenie miałaś zaniżone a robiłaś przecież nadgodziny. Nawet na śmiecówce powinno Ci wychodzić ok. 2000 na rękę przy najniższej stawce. xxx no właśnie, dlaczego dziewczyno nic nie zrobisz ze swoim zyciem, nie poszukasz lepszej pracy, nie powalczysz o swoje tylko uciekasz w ciażę. Przy każdym problemie chcesz sobie robić dziecko zamiast ogarnąć życie?

Gość gość
przeraza mnie tylko tyle lat w domu. Mam stała umowe o prace wiec wszystko mi sie liczy do stazu :] xxx już teraz musisz uczyć dzieci, ze będą musiały utrzymywac ciebie na starość i to tak na serio , bo jak zobaczysz swoją emeryturę (o ile jakieś przez te 50+ w ogóle jeszcze będą) to sie powiesisz z radości

Gość gość
dziś ja jestem kobieta pracujaca, zadnej pracy sie nie boje:P Gdyby nie 500+ zwyczanie nie byłoby mnie stac na dziecko- kolejne. Nie zostawiłabym rocznego dziecka w złobku na 8-9h.

Gość gość
Najgorsze jest to, że te dzieci 500+ będą niewykształcone, bo przecież jak dziecko kończy 18 to zabierają. A szkoła, studia kosztują.. więc takie dzieci jako osoby dorosłe albo wyjadą zagranicę, albo same wyciągną ręce po socjal, bo przecież za najniższą do pracy nie pójdą, a do pracy za lepsze pieniądze nie będa mieli kwalifikacji. Więc na emerytury i tak pracować nie będą.

Gość gość
dziś Czizas, bo akurat dziecko kilkuletnie zwraca uwagę czy konsola PS3 jest nowiutka czy kupiona używana z zestawem gier z allegro, przecież nawet z tych zbawiennych 500+ jeszcze Wam zostanie a dziecko ma zabawę na kilka miesięcy jeśli nie lat. Mało tego nie trzeba jechać na skrajnie drogie polskie morze a na Mazury, wychodzi taniej. Ja nie wiem co Wy robicie ze swoim życiem, że 500+ to "żadna pomoc", jestećie mniej zaradni niż rodziny z Bangladeszu. Wstyd. X Ps2 można wygrać licytacje za 50 i dziecko ma grania w chuj. O ile nie będzie narzekać że koledzy mają to i tamto. Niestety pewnie pójdzie do szkoły a koledzy będą się chwalić i7 8000k @ 5GHz a także iPhone x. Dobrze wychowane dziecko będzie się cieszyć z tego co ma a na marzenie odłoży. Można sprzedać stare rzeczy.

Gość gość
dziś a pracujac przez 40lat za 1600 dostalabym wiecej niz najnizsza? wolne zarty, sprawdz sobie co ludzie dostaja z zusu, po X latach pracy..Wyliczenia nie napawaja optymizmem

Gość gość
sprawdz sobie co ludzie dostaja z zusu, po X latach pracy..Wyliczenia nie napawaja optymizmem x I będą gorsze te wyliczenia, dlatego trzeba pracować i odkładać samemu. Z 1,6 tys. nie odłożysz nic. Dzieci też nie wykształcisz.

Gość gość
Ja bym zrobił tak że drugie 500 plus dostawał by facet. I kobiety musiały by być z facetami. Trzeba wspierać pełną rodzinę a nie patologie gdzie kobieta ma 4 dzieci każde z innym.

Gość gość
13:45 - a tak będziesz stała na ulicy za miska najgorszej zupy, bo tutaj kretynko za max 10, 15 lat będzie jak teraz w Wenezueli. A nawet gorzej, bo oni to chociaż ropę maja !! Do roboty poyebusie, leniwa blerwo bo na stare lata będziesz doopskiem bruk szorowała.

Gość gość
Dziewczyny 40h pracowalam ale doliczcie do tego to ze o 22 zamykalam kase,miesa tez przed 22 schowac nie moglam itp itd.. Ja nie uciekam "w dziecko",zawsze chcialam miec 3 ale mialam dwoje,bo nie bylo mnie stac a teraz mnie stac. Nie,nie poszukam innej pracy,bo wszedzie jest to samo!

Gość gość
dziś juz mam odlozone 10 tys , a syn ma dopiero pol roku. przez to ze nie musze miec opieki do starszej, dojezdzac do pracy, jesc na miescie i gotuje w domu , prze okres ciazy (przymusowe L4) tyle sie uzbierało. A rzeczy , pampersy i inne potrzebne dla niemowlaka przeciez kupuje . Przy trzecim, odloze jeszcze wiecej, bo przeciez ubranka juz mam

Gość gość
Moja mama jest przedszkolanka z wyksztalceniem wyzszym i niedawno dostala z Zus pismo,ze jak za 10 lat(planowo)odejdzie na emeryture to dostanie 1400zl.

Gość gość
Teraz też cie nie stać debilko !!! Jak nie jesteś w stanie ich samodzielnie utrzymać to cie nie stać, zapamiętaj to sobie. Dzisiaj zasiłek masz, jutro możesz nie mieć, a rozy****a socjalem i podatkami gospodarka jedyne co ci zaoferuje to bezrobocie. Myśl łbem, a nie pitzda.

Gość gość
gość dziś dziś a pracujac przez 40lat za 1600 dostalabym wiecej niz najnizsza? wolne zarty, sprawdz sobie co ludzie dostaja z zusu, po X latach pracy..Wyliczenia nie napawaja optymizmem xxx A wiesz dlaczego tak robią? Bo wielu otrzymując w formie papierowej wyliczenia z ZUSu nie sprawdza czy właściciel firmy rzetelnie odprowadza ich składki na emeryturę, po prostu rzucają je w kąt, A później przy wyliczeniu się okazuje, że w okresie 2008-2010 nie wpłynęła ani złotówka, oburzenie, że jak to, jakim prawem, przecież ja pracowałam!?, spółka już dawno zamknięta i szukaj sobie wiatru w polu. W ten sposób faktycznie na więcej jak najniższa nie możesz liczyć, skoro nawet legitymujesz swój wyzysk 1600 zł za 50 godzin, gdy nawet przy najniższej stawce na śmieciówce powinno Ci więcej wychodzić u janusza biznesu. Sama sobie zakładasz stryczek na starość, kochana.

Gość gość
Patrzcie ja jaka zaradna, całe 10 tys ma JUŻ odłożone :D A trzecie w drodze :D Poczytaj czym jest inflacja, skad sie bierze i do czego prowadzi. Wtedy zrozumiesz czym jest ta kwota w obecnie na maksa przegrzanej gospodarce.

Gość gość
gość dziś Dziewczyny 40h pracowalam ale doliczcie do tego to ze o 22 zamykalam kase,miesa tez przed 22 schowac nie moglam itp itd.. Ja nie uciekam "w dziecko",zawsze chcialam miec 3 ale mialam dwoje,bo nie bylo mnie stac a teraz mnie stac. Nie,nie poszukam innej pracy,bo wszedzie jest to samo! xxx Pewnie tak jest. Przy założeniu, ze nie chce się nosa wychylić poza obręb powiatu bo jeszcze się może nie udać i trauma gotowa.

Gość gość
dziś Patrzcie ja jaka zaradna, całe 10 tys ma JUŻ odłożone smiech.gif A trzecie w drodze smiech.gif Poczytaj czym jest inflacja, skad sie bierze i do czego prowadzi. Wtedy zrozumiesz czym jest ta kwota w obecnie na maksa przegrzanej gospodarce. X Według ciebie ile muszę mieć odłożone aby zrobić kobiecie 3 dzieci? Abo lepiej nie pisz bo wyjdzie ze trzy miliony.

Gość gość
Ta zaraz Ci tu udowodnią, że w rzeczywistości nie masz 10 tysięcy złotych tylko właściwie jesteś na minusie :D One też pewnie przez inflacje swoje wypłaty mają na minusie :D

Gość gość
No ni mam, maz trzyma, ja bym przechulała:D

Gość gość
Jak przez darmo zjazdów i frajerów którym nie chce się iść na wybory. Wygra znowu pis to tylko się załapać będzie można. Cofniemy się do sredniowiecza

Gość gość
a wrecz teraz darmozjady pojda na wybory, jak pis obieca 1000:D i zas kurcze wygra pis.. wez sie idz powies , bo tego i tak nie przezyjesz

Gość gość
Przestańcie się tak srac, wiecie ile za rządów PO było przekrętów z Vatem, clem itp. miliardy, także na te całe 500+ są pieniądze bo Pisiory zrobiły z tym porzadek.

Gość gość
problem w tym ze na 500+ nie ma pieniedzy , z roku na rok polska ma coraz wieksze długi , długi ktore beda splacac nasze dzieci, oile nie wypiernicza do EU:D