Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nabyć 1000 plus

Polecane posty

Gość gość
Moja mama jest przedszkolanka z wyksztalceniem wyzszym i niedawno dostala z Zus pismo,ze jak za 10 lat(planowo)odejdzie na emeryture to dostanie 1400zl. xxx ale wiesz, ze jak dalej tak pójdzie to ty dostaniesz max. 700 zł

Gość gość
Przestańcie się tak srac, wiecie ile za rządów PO było przekrętów z Vatem, clem itp. miliardy, także na te całe 500+ są pieniądze bo Pisiory zrobiły z tym porzadek. buahahahahahaha, naprawdę w to wierzysz?ze są na to jakies pieniądze, anie ze to idzie na kredyt zeby sie pospólstwo cieszyło i głosowało?

Gość gość
Ja nie uciekam "w dziecko",zawsze chcialam miec 3 ale mialam dwoje,bo nie bylo mnie stac a teraz mnie stac. Nie,nie poszukam innej pracy,bo wszedzie jest to samo! xxx to prawda, wcale ciebie na nie nie stać, a jak nie będzie kasy na 500 + to z czego utrzymasz dzieci? zatłuczesz któreś dla oszczędności? poza tym nie chodzi o to zeby dzieci wyzywić i coś tam im uprac i dać szmatę na grzbiet, tylko o to zeby dać im jakiś start, zeby potem nie musiały tyrać za 1600

Gość gość
dziś ale posiadać dziecko, to nie znaczy spłodzić i oddać do złobka! Nie neguje , ze kobieta czasem musi, bo jej aspiracje zawodowe sa tak nabrzmiale itd.. ale rodzac dziecko chce z nim byc jak najdłuzej i "stac na dziecko", znaczy zostać z nim w domu, dopoki nie pojdzie do przedszkola. Dziecko idzie do przedszkola , ja wracam do pracy.

Gość gość
14.26 no to ile-rok, dwa, sześć, bo kolejne sie przytrafi? Kazde dwa lata przy każdym z 3 dzieci jepie ciebie równo po emeryturze, zwłaszcza po obnizeniu wieku emerytalnego. Nie mówię, że źle ze chcesz siedzieć w domu...siedz, nie mówię , ze źle że chcesz dzieci..miej nawet 12-oro. Ja tylko mówie, ze wszyscy przez takie rozdawnictwo kasy będziemy w czarnej d...za jakiś czas, a ty w jeszcze czarniejszej, bo bedziesz na emeryturze dygac do pomocy społecznej. Małe zarobki, lata przerwy, no niestety. Dlatego jak chcesz teraz posiedzieć na luzie z dzieciakami to powinnas lepiej ogarnać swoje zycie i wykłocić sie o niewypłacone nadgodziny, albo szukać lepszej pracy, bo to nie jest prawda ze tyle wszędzie płaca, w głupiej biedronce jest więcej i socjal

Gość gość
dziś a to nie ja:x ja mam umowe na stałe i lata ktore siedze w domu licza mi sie do stazu pracy:x

Gość gość
uwazaj bo we wiadomosciach bylo ze ma byc 250 na kazde dziecko rowniez na pierwsze ;P

Gość gość
zeby potem nie musiały tyrać za 1600 X Spokojnie zanim dorosna minimalna krajowa będzie 4000 brutto.

Gość gość
zeby potem nie musiały tyrać za 1600 X Spokojnie zanim dorosna minimalna krajowa będzie 4000 brutto. xxx i myslisz, zę przy takich cenach jak teraz:D ech znawcy ekonomii...słyszeliście coś o sile nabywczej pieniadza? Jak minimalna podskoczy do 4 tyś brutto, to i tak ceny będa wtedy taki, ze poziom zarabiajacych minimalną nie będzie większy niż teraz

Gość gość
"Spokojnie zanim dorosna minimalna krajowa będzie 4000 brutto" ...za ktore kupisz mniej niz dzis za 1600

Gość gość
dziś "Spokojnie zanim dorosna minimalna krajowa będzie 4000 brutto" ...za ktore kupisz mniej niz dzis za 1600 X Kupisz lepsze i większe taniej. Tylko ludziom wymagania wzrosną.

Gość gość
Kupisz lepsze i większe taniej. Tylko ludziom wymagania wzrosną. xxx bzdura misiu, inflacja ci zeżre. ale jak chcesz wierzyć w swoje bzdury to wierz:)

Gość gość
Polskie dodatki za śmieszne w porównaniu z zagranicznymi. A to ciekawe bo ja dostaje za granicą niecałe 500zl.

Gość gość
W każdym kraju jest inaczej ,na przykład w Hiszpanii jak jesteś na zasiłku dla bezrobotnych to jesteś na nim tak długo dopóki nie znajdziesz pracy, nawet kilka lat lub kilkanaście.

Gość gość
Ja mam jedno dziecko i nawet jakby dawali 5000 zł to i tak więcej nie chce . Za to mam koleżanki które dzięki 500 + zdecydowały sie na 3 dziecko. W sumie jak sa w domu i maz mniej zarobi to nie opłaca sie im isc do pracy . Tak dostana 1500 zł plus jakiś zasiłek rodzinny . Na najmłodsze przez rok kosiniakowe 1000 zł . W sumie wychodzi ok 3000 zł spokojnie i bez stresu . Dla dzieci tez lepiej jak mama jest w domu .

Gość gość
no właśnie, dlaczego dziewczyno nic nie zrobisz ze swoim zyciem, nie poszukasz lepszej pracy, nie powalczysz o swoje tylko uciekasz w ciażę. Przy każdym problemie chcesz sobie robić dziecko zamiast ogarnąć życie? xxx No wiesz niektóre stresy i problemy odreagowują poprzez intensywne ćwiczenia fizyczne i często jeszcze na endorfinach umysł dostarcza im rozwiązania (jak ja), te mniej zaradne zajadają a najbardziej patologiczne się rozmnażają ;) Jak widać nawet na łamach forum stopień radzenia sobie z komplikacjami jest zróżnicowany :)

Gość gość
tylko, że rozmnażające sie szmaty za granicą nie pracują za 1500-1800 zł i nie biorą po ok. 1400 zł emerytury za 40 letnią pracę tak jak u nas w tym j*****m cholernym p**dniętym głupim pisowskim kraju

Gość gość
A kiedy w końcu darmowe ubezpieczenie zdrowotne dla wszystkich?

Gość gość
dziś ty masz jakis kompleks , ktos Cie w zyciu skrzywdzil, ze takie p*****ly wypisujesz?

Gość gość
Jak ktoś robi dziecko ze względu na pomoc w postaci 500+ to jest debilem. Sorry ale po pierwsze- w każdej chwili zapomoga może się skończyć, a po drugie- kasę dostaje się do ukończenia 18 roku życia przez dziecko więc na studia już nie starczy. Możecie sobie gadać że można kupic tanio używane coś tam i coś tam, ale jak ktoś wyżej zauważył dziecko powinno chodzić na zajęcia dodatkowe, uczyć się języków, są wycieczki szkolne.. Ja pracuję, dostaję 500+ na drugie dziecko i wiecie co robię? Odkładam kasę na koncie bo będzie kiedyś bardzo potrzebna. Dzięki wykształceniu mam dobrą pracę, stać mnie na wiele. I moim dzieciom też chcę zapewnić taka przyszłość.

Gość gość
Sorry ale dzieci są przyszłością kraju. Nie rozumiem, mimo że sama nie mam dzieci, dlaczego ludzie którzy są na tyle szaleni żeby rezygnować z wolności nie mieli by dostawać wsparcia finansowego. Nie zazdroszczę że ktoś coś dostaje bo widzę po moich znajomych jaka z dziećmi jest tyrania. Rozumiem gdyby ta kasa szła na przyjemności to można się oburzać ale do licha to idzie na dzieci nie pojmuję skąd ta zawiść???

Gość gość
No to czytajale sie skup. Macierzynski trwa tylko rok, zwyczajnie nie stac byloby mnie na siedzenie w domu z dzieckiem dluzej. Nie plodzi sie dzieci by sie tulaly od malenkosci po zlobkach! Ja rozumiem ze czasem trzeba oddac roczniaka do takiej placowki, ale to dyktuja finanse. Dzieki 500+ moge siedziec z dziecmi az pojda do przedszkola, a ja wroce do pracy. Pracujac spokojnie utrzymam siebie i dzieci, nawet jak zabiora 500+ , jak program sie utrzyma to odloze wiecej na start dzieci w doroslosc.Poki co ten program nie tyle naklonil mnie do posiadania kolejnego dziecka, a pomogl w podjeciu tej decyzji. Gdyby nie bylo 500+ nie mialabym syna i nie bylabym w ciazy. Dziecko nie jezt zabawka i zachcianka na chwile, potrzebuje mamy przez te pierwsze lata zycia, duzo bardziej niz przedszkolak czy szkolniak.

Gość gość
Ja rozumiem ze czasem trzeba oddac roczniaka do takiej placowki, ale to dyktuja finanse. x Finanse? Wiesz ile kosztuje żłobek mojego dziecka? 2tys. miesięcznie.

Gość gość
Wiec skoro stac cie na to zeby zaplacic 2 tys za zlobek, to rowniez stac cie na to by siedziec z dzieckiem w domu. No ale coz.. kobieta wyzwolona to cc , szesciomiesieczniaka na wychowanie obcym , a w weekendy matke polke pozgrywa przez 2 h, wybierajac sukienki czy inne spiochy w smyku. Za nic nie oddam dziecka do zlobka i jakbys nie byla swieta krowa zapatrzona w siebie, wiedzialabys ze pisze o panstwowych - domyslilabys sie ..

Gość gość
dziś x Ta ziejąca złość i prostactwo językowe dużo mówi o tak piszącej osobie. Do głowy Ci nie przyjdzie, że można mieć pracę, w której może Cię nie być maksymalnie rok. Ważne, żeby obrazić, poczuć się lepiej i przykryć kompleksy, choć nic o drugiej osobie nie wiesz.

Gość gość
Możecie sobie gadać że można kupic tanio używane coś tam i coś tam, ale jak ktoś wyżej zauważył dziecko powinno chodzić na zajęcia dodatkowe, uczyć się języków, są wycieczki szkolne.. xxx Języki ma od 4 klasy podstawowej, ja na zajęcia dodatkowe również nie chodziłam i żyje, czas wypełnialam sobie z koleżankami po lekcjach a wycieczki klasowe do kina to grosze :)

Gość gość
To mi wytlumacz prosze, na co Ci ( komus) to dziecko, skoro i tak nie bedziesz go widziec calymi dniami? Pamietam jak lzy szczescia pociekly mi po policzku, gdy corka sama zrobila kilka pierwszych kroczkow, pamietam jak mocno serce sie cieszy gdy dziecko, odkrywa cos nowego i z wielkim zaskoczeniem i z niepohamowanym entuzjazmem prezentuje nowa umiejetnosc, niepewne czy uda sie jeszcze raz. Pamietam tez ile radosci dawalo mi gdy dziecko z uwaga probowalo powtorzyc moja czynnosc. Mam corke , ktora ma 12 lat, przez to ze cale jej wczesne dziecinstwo bylam blisko i pokazalam wszystko, jest mi bardzo bliska. Czasem gdy mowie ze 12 letnia pannica, prawie mojego wzrostu, potrafi wpakowac mi sie pod koldre i po stokroc powtarza ze jestem najlepsza mamana swiecie, matki karierowiczki wybaluszaja oczy ztekstem ze to juz niewypada, ze jest za duza. Moze i jest duza, ale mentalnie to jeszcze dziecko. Powiedz mi, po co miec to dziecko, skoro nie buduje sie z nim czegos tak wyjatkowego, jak ja zbudowalam z corka. Bo rodzina napierala, bo juz po 30 i ostatni dzwonek, bo na starosc zostanie sie samemu? Wyjasnij mi, czemu praca jest wazniejsza niz dziecko? I o ile rozumiem ze jakies techniczne zawody czy chocby prawnik ( bo to mi przyszlo na szybko do glowy) musi caly czas byc na bierzaco, ale przeciez siedzac w domu z dzieckiem te trzy lata , nie koniecznie musisz zaprzepascic wiedze ktora posiadasz, bo uczyc sie mozesz gdy maluch spi.

Gość gość
Ja zarabiam 8800 zł więc 2000 zł za żłobek to nie bylaby tragedia, a pracę swoją bardzo lubię, realizuje się w niej. Zatrudniamy nianie za 3000 zł i tak wychodzę na plus.

Gość gość
Akurat u prawnika 3 lata to przepaść, wiem bo nim jestem. Pisałam wyżej, że mamy opiekunkę. Starszy syn ma 8 lat i jest ze mną niesamowicie związany, pomimo, że wróciłam do pracy po 10 miesiącach od jego urodzenia. Tak więc fakt, że nie było się na wychowawczym nie przesadza o więzi z dzieckiem. Kocham moje dzieci ale pracą jest dla mnie rowbiez bardzo ważna.

Gość gość
Czasem gdy mowie ze 12 letnia pannica, prawie mojego wzrostu, potrafi wpakowac mi sie pod koldre i po stokroc powtarza ze jestem najlepsza mamana swiecie x No widzisz, mam córkę 13 lat, która się potrafi przytulić jak maluch i o wszystko zawsze do mnie zadzwoni i zapyta, bo tylko co ja powiem, to jest dla niej wiarygodne. Została z nianią jak miała 15 miesięcy. Młodsza do żłobka. Może będzie niania jakby zaczęła chorować jesienią. Prawnik to pół biedy. Ja siedząc teraz w domu czytam, piszę "na zaś" draft publikacji i nadaję merytoryczny kształt temu, co będę chciała wdrożyć po macierzyńskim, żeby nikt mnie nie ubiegł z innej jednostki na świecie. A na macierzyńskim nie mogę nawet na konferencję pojechać, żeby wygłosić referat, bo nie wolno pracować. Nie jest wszystko takie czarno-białe jak się czasem wydaje.