Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niechciani goście po porodzie! :(

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, bardzo potrzebuję wsparcia. Za ok. tydzień rodzę, zaczyna mi odbijać przez hormony i rodzinkę. Ciągle płaczę, boję się porodu, uspokajam się jak tylko mąż wraca po pracy. Moja mama bardzo mnie zawiodła i nie mogę sobie z tym poradzić. Wiedziała, że nie chcę od razu gości po porodzie, bo bardzo chciałabym mieć chociaż przynajmniej tydzień intymności - tylko ja i mąż + krótka wizyta jej i teściowej jak już powiem że jestem gotowa. Ale żadnych wizyt w szpitalu, przyjęcia z okazji narodzin dziecka zaraz po porodzie. No i wczoraj wyszło, że mama wypaplała mojej dalszej rodzinie kiedy mam termin i 8 osób (ciotki, wujkowie, kuzynki i ich małe dzieci) przyjechało z innego miasta, nocują u mamy i czekają na mój poród!! :( Mama ma klucze do naszego domu na wszelki wypadek. Okazało się że chciała mi zrobić "przyjemność" i zorganizować przyjęcie niespodziankę zaraz po moim przyjściu ze szpitala! Nie wiem jak oni sobie to wyobrażali. Gdyby nie mój mąż, który musiał pojechać do nich po nasze rzeczy w garażu to nawet byśmy się nie dowiedzieli. Okazuje się że moja siostra i inny wujek też o tym wiedzieli. Obudziłam ich dzisiaj rano przez telefon i nakrzyczałam :(

Gość gość
kolezanko ja mam podobnie za dwa miesiace porod moja rodzinka wie ze jestem uczulona na nich i w takiej sytacji jak porod ktory nie wiadomo jak pojdzie nie wyobrazam sobie odwiedzin nawet wlasnej matki w szpitay! a co dopiero innych osob, uwazam ze jest to czas dla mnie meza i syna , aby maz tez mogl sie oswoic zobaczyc na spokojnie poznac, bo nigdy nie mial stycznosci z noworodkami po co ktos ma typu matka go pouczac ze robi cos nie tak !:) ale do rzeczy moja tesciowa ostatnio wypalila ze jak urodze moj maz d ajej odrazu znac przyleci,,, z****yalam rowno ze sobie nie zycze nikogo w szpitlu i ze jej nie wpuszcze na sale.... ze albo to uszanuje albo niech sie obraza... bo ona z gory we lepiej ze ja sie bedde z***biscie czula po porodzie ;) nie przejmuj sie i badz twarda, to twoja rodzinka powstaje i to ty decydujesz kiedy i jak poznaja nowego czlonka rodziny to ty bedziesz sie mecyc aby urodzic nie oni wszyscy !

Gość gość
Jeśli dalsza rodzina przyjechała na zaproszenie mamy to niech siedzą u mamy i niech mama się tłumaczy ze swoich niespodzianek na wyrost. Ty nikogo nie zapraszałaś i nie musisz się nikomu z niczego tłumaczyć, to nie jest twój problem. Jeśli jest tam ktoś rozsądny w rodzinie, to spokojnie wyjaśnij przez telefon że nie będzie u ciebie w domu żadnych wizyt, żadnych przyjęć i niech sobie robią co chcą u mamy i z mamą skoro wpadła na taki genialny pomysł bez konsultacji z tobą, a potem się od tego odetnij. Mąż niech odbierze mamie klucze lub zmieni zamek. Masz wyłączne (razem z mężem) prawo do całkowitej prywatności we własnym domu i samodzielnego podejmowania decyzji odnośnie przyjmowania gości. Bądź konsekwentna, poradzisz sobie. Tutaj mama dała plamę na całej linii.

Gość gość
Ha ha ha,pewnie królewicz się rodzi i cała familia będzie składać hołdy u nóg królowej .Wez się pier....j w łeb i wymyśl coś mądrzejszego .