Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy toksyczny facet zmieni się dla innej?

Polecane posty

Gość gość

Hej! Poznałam faceta, super, przystojny, wesoły. Do tego bogaty, duży dom. Samotny po 30. I tu pojawiły się schody, moja dobra koleżanka twierdzi, że zna jego byłą, podobno facet ten to toksyczny człowiek, podobno potrafił uderzyć była, podobno znęcał się nad nią fizycznie i psychicznie. Podpytalam jego o byle i powiedział coś w stylu: moje byłe były toksyczne, ja już nie wiem co ze mna jest nie tak, że na takie trafiam, chciałem z była układać życie, ale ona jest toksyczna i nienormlana, więc tak się nie da. Byłam w lekkim szoku. Jego była to naprawdę jakby to ująć niezła szprycha, bardzo ładna dziewczyna, ma masę znajomych. Czytam fora, ale wszędzie piszą, że zmiana jest niemożliwa. Ale ja jestem towarzyską, wesoła, niezależna, nie dam sobie na głowę wejść i nie wiem już czy dac mu szansę czy nie? Czy wierzyc swojej koleżance, czy wierzyc w jego zmianę co myślicie?

Gość gość
taaa, zmieni się do pierwszego uderzenia, nie bądź naiwna, szok

Gość gość
jak jest stukniety, to nalezy wiać, a nie pytać o radę, bo o Tobie tez bedzie źle mowił, jak mu sie postawisz

Gość marawstala
Nie : )

Gość gość
O fu. Damskiej bokser tłumaczy się zwichrowaniem byłej. Nie czujesz smrodu? Normalny facet zawsze będzie czuł zahamowanie przed uderzeniem jakiejkolwiek kobiety. Tak to już jest. Chyba że naprawdę działa w obronie koniecznej bo go napada któraś z tasakiem. No dajcie spokój. Z kim wy się zadajecie?

Gość gość
Ale może on ma rację, może to ta dziewczyna go prowokowala, albo coś. On przy mnie jest taki biedny misiu, znam jego dobrych znajomych, powiedzieli że zawsze mogą na niego liczyć, że on jest taki poukładany itp. A że jego była była o niego wiecznie zazdrosna. Więc jak widzicie znam dwie różne wersje wydarzeń..

Gość gość
Tak, tak, nie dasz sobie na głowę wejść. Wiesz nie jedna już tak twierdziła. Jesteś naiwna, przykro mi. Poczytaj sobie trochę o mechanizmach agresji, psychice ofiary itd. Trzymaj się od tego z daleka.

Gość gość
Jak obije twoją twarz,to będziesz miała swoją wersje wydarzeń

Gość gość
Nie wiem czy ja bil, czy tylko popchnal, szarpnal. Więc to nie jest bicie. Tak się zastanawiam, może on przy niej był taki nerwowy, ja jestem naprawdę bardzo wyrozumiala, szalona, wesoła dziewczyna. Może go trzeba jakoś podejść? Jakoś sprawdzić, jakieś pytanie zadac?

Gość gość
Naiwne są kobiety. Wiem że to głównie w dobrej wierze i jest najczęściej szczere no ale k***a nie liczcie że facet się zmieni akurat dla was. Trzeba mieć rozum na miejscu jednak.

Gość gość
Gdyby nie ten duzy dom laska by nawet nie spojrzala na gostka.pewnie ze sie nie zmieni.sprobuj najwyzej odejdziesz z pierwszymi siniakami.

Gość gość
be obrazy, ale jesteś głupia je śli wierzy w jego barezo tanie i prostackie wyjaśnienia. Dla znęcania i przemocy fizycznej, bicia nie ma usprawiedliwienia. To przemoc i tyle, jakby bił dziecko, albo kaleką babcię to byś uwierzyła, ze to przez ich toksyczność? Gdybyś napisąła ze toksyczność w jego zwiążkach polega na awanturach, nawet bardzo emocjonalnych i częśtych, ale awanturach, pyskówkach, to bym powiedziała- może sie zmienić, bo czasem ludzie w jednej konfiguracji żle na siebie działają a z innymi partnerami oboje mogą mieć normalne związki. Ale przy biciu, nigdy. a jeszcze zwalanie przez dorosłego faceta winy na kobiety z którymi był, ze on biedny miś trafia na same wariatki, a on nigdy nic, ojej. Po p pierwsze nie trafia, a wybiera, po drugie nie ma opcji zeby kazda była toksyczna- , jeśli wszystkie zwiażki miał do d...to znaczy ze problem jest w nim, anie w pannach, bo one sie zmieniaja , a on zostaje . Po trzecie nic nie usprawiedliwia bicia i przemocy- nie podoba sie panna to sie z nią nie zadajesz, albo sie rozstajesz, anie ją napiertalasz. Po czwarte to że jesteś taka, owaka, wesoła, itp nie ma znaczenia skoro facet kazy związek robi toksyczny, zdziwisz sie jak i tobie wjedzie na pscyhike mimo ze wydaje ci sie ze jesteś inna. Przemocowcy to świetni manipulatorzy, najwyżej dłużej będzie ciebie gnoił zanim złamie, chyba ze uciekniesz od iego.

Gość gość
Moze tylko bedzie cb popychal :D:D

Gość gość
19.54 nie, po prostu musisz poczekać aż sie na ciebei też wk..i i ci przywali. Będziesz miała dowód

Gość gość
20.00 Czyli jeśli się awanturowali i załóżmy ona to sprowokowala, on ja popchnal to nie jest przemoc? A sądzę, że tak to właśnie wyglądało. Ja się nie awanturuje, jestem ugodowa.

Gość gość
I on dla mnie jest naprawdę uroczy, miły, czuły. Nie pasuje mi do takiego toksyka o jakich można poczytać na forach. Czy istnieją jakieś pytania które mogę mu zadać żeby zobaczyć czy facet jest normalny?

Gość gość
Do czasu aż Cię pierwszy raz uderzy :) daj sobie spokój.. Ludzie nie zmieniają nagle charakteru

Gość gość
19:54 "Nie wiem czy ja bil, czy tylko popchnal, szarpnal. Więc to nie jest bicie." O widzę, że już zaczynasz go usprawiedliwiać. Tak to się właśnie zaczyna, może to nie jego wina, może ktoś go zdenerwował, to tylko popchnięcie. I tak dalej, i tak dalej. Historia stara jak świat.

Gość gość
A ty uważasz, że od razu będzie niemiły albo nieczuły? No serio, zastanów się trochę. I poczytaj o tym jak się zachowują tacy ludzie na początku. Oni właśnie bardzo często wydają się być czarującymi i uroczym osobami. Im większy psychopata, tym lepiej się maskuje.

Gość gość
Przecież osobowośc toksyczna to nie tylko przemoc fizyczna, może być facet który cię nie uderzy i nawet nie popchnie, ale codziennie będzie niszczył psychicznie. Ja weszłam do takiej rodziny gdzie toksyczna jest matka mojego męża i w konsekwencji okazało się on też chociaż nikt na nikogo nigdy ręki nie podniósł. Po prostu ludzie wręcz wysysający z innych wszelkie możliwe pozytywy. Nie odeszłam, poradziłam sobie, ale tylko dlatego że mam silny charakter i potrafiłam rozbić o ścianę całą zastawę ślubną teściowej.

Gość gość
Czyli jedna osoba może w toksyczny sposób oddzialowywac na drugą osobę. Pogadam z nim co myśli o toksycznych ludziach. Zobaczymy co mi powie.

Gość gość
Czlowiek sie nie zmienia, jest jaki jest. Skontaktuj sie dyskretnie z jego byla i wypytaj.

Gość gość
Czyli nad jedna osoba można się znecac A nad inna już nie?

Gość gość
Toksyczny facet się nie zmieni, mnie wprawdzie nikt nigdy nie bił, ale ex zachowywał się agresywnie wobec mnie na mnóstwo innych sposobów, obrażał mnie, oczerniał, manipulował itd., było tak kiedy chodzilismy ze sobą w młodości (z tych powodów odeszłam) i teraz, kiedy spotkalismy się ponownie w internecie. Tak samo albo jeszcze gorzej postępuje względem mnóstwa innych kobiet, więc jeśli tamten podnosił na kogoś rękę to ciebie raczej też nie oszczędzi.