Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tragedia nad morzem a opieka nad dziecmi, głupota czy wakacje?

Polecane posty

Gość gość
nawet jakby przyjechała za tydzien i weszla z sama z dziecmi do morza pewne nic by sie niestało ale długi weekend+ta kobieta + stan morza =tragedia

i czemu ciągle o matce piszecie? Ojciec poszedł po picie? A dzieci zabrac nie mógł? Nie wpuszczaja z dziemi do sklepu? Winni oboje, ale to jaki wy macie żer na tej tragedii jest straszne

Gość gość
dziś i czemu ciągle o matce piszecie? Ojciec poszedł po picie? A dzieci zabrac nie mógł? Nie wpuszczaja z dziemi do sklepu? Winni oboje, ale to jaki wy macie żer na tej tragedii jest straszne x Ojciec pewnie dzieci do sklepu nie zabrał bo by jedno chciało colę, drugie loda trzecie cośtam itd, a nad morzm drogo. Bezsprzecznie rodziców wina, pewnie jak to często bywa w wielodzietnej rodzinie kazał najstarszemu patrzec na młodsze, a ci młodsi moze dla żartu wbiegli do wody by mu na złosc zrobic czy cos, nie wiecie jak było. Fakt że wina rodziców bezsprzeczna, jak to często u wielodzietnych bywa- rodzice zabiorą się w duę a starsze niech pilnuja młodsze. Nieraz zreszta wizę jak idzie mała dziewczynka - niesie ledwie na rękach niewiele mniejsze dziecko, a obok jeszcze jeden maluch, rodziców brak. Ważne ze naklepali,niech dzieci wychowują sie same

Gość gość
Matka karyba zyla na nasz koszt 1500 zl juz przynajmniej nie bedzue pobierala

Gość gość
My mieszkalismy na wsi i jako najstarsza musiałam sie zajmowac trójką rodzenstwa, jak cos sie stało zawsze była moja wina. Za wielodzietnością prawie zawsze kroczy bieda,zwłąszcza umysłowa

Gość gość
Dlatego ja mam dwojkę,choc dzieci uwielbiam,jednak żeby tą dwójkę upilnowac czasem musimy miec z mężem za przeproszeniem oczy w d***e.Nie miesci mi się w głowie jak można zostawic dzieci gdziekolwiek,bez opieki,i isc w p**du.

Gość gość
Ludzie, ja jako 6 latka szlam sie sama kapac w rzece!!! I wiedzialam, ze musze tam, gdzie inni ludzie sie kapia, nie isc w glebine. Do rzeki mialam 3km :) To mnie powinna mama pilnowac, ale byla chora i nie pilnowala. Ale 14 letni kon moze sam juz o siebie zadbac!!!

Gość gość
Ja się urodziłam w latach 80tych I wychodzi na to, że wszyscy byliśmy niewychowani. Jak byliśmy nastolatkami, to nikt nas za rękę nie trzymał, a my się kąpaliśmy w stawach, rzekach. Rodzice lekarze, nauczyciele itd. Jak miałam 16 lat to jeździłam nad morze ze znajomymi. Żadnych rodziców nie było, a teraz afera, że matka do WC poszła. Jakby wiedziała, to by w majtki sikała. No sorry, ale nie da się dziec***ilnować w każdej sekundzie. To zresztą nie były niemowlęta.

Gość gość
tutaj bez znaczenie czy bieda czy nie mówie jeszcze raz u MIEJSCOWYCH nie ważne czy biednych czy nie, czy z opieką czy bez , czy pijanych czy nie, czy czerwona flaga czy nie, etc to się nie zdarza, po prostu (i oby tak zostało) Problem w tym że to turyści = bydło za przeproszeniem i to jest powód DLACZEGO, sorry ale tacy rodzice nie mają nawet moralnego prawa oczekiwac że normalni ludzie będa ryzykowac dla nich wystarczy zobaczy z google wiekszosc przypadków "ratowania" takiego to niepowodzenie

Gość gość
12:37 To jest właśnie efekt źle rozumianego wychowania czyli trzymania palca w d***e.

Gość gość
W wieku 14 lat moje dzieci pracowały w ogrodzie u sąsiada albo roznosiły ulotki. Ja w tym wieku pilnowałam młodszego rodzeństwa jak matka szła do pracy w tym niemowlaka. Więc nie pieprzcie że to wina matki bo dzieci w tym wieku powinny mieć chociaż odrobinę rozumu. Z takim podejściem wychowujecie pokolenie bezmyślnych kalek życiowych. A potem dziwić się że jeden z drugim do 30 mieszka na garnuszku mamusi.

Gość gość
Mam wrażenie, że większość osób które się tu wypowiadają to albo nie mają dzieci albo mają małe które faktycznie trzeba prowadzić za rączkę. Nie mają pojęcia jak to jest mieć nastolatka. To już były duże dzieci które mają swój rozum , chociaż jak to nastolatki lubią robić na przekór. Matka nie puściła ich samych nad morze a sama nie siedziała w domu czy robiła zakupy była z nimi , wyszła na chwilę do toalety z najmłodszym. To nie były maluchy 3 letnie które ciągle trzeba mieć na oku. Tragedia ogromna i zawsze w takich wypadkach będzie wina rodziców ale ja bym nie osądzała tak kategorycznie rodziców.

Gość gość
nie wierze w to co czytaam... czyli ok ze zostawili trójkę małoletnich i poszli w p**du? matka sikac a ojciec co? Wstydził sie dzieci do sklepu zabrac? Ale madki z kafe w wiekszosci same klepią dzieci ilociowo i upychają w jednym pokoju, wiec podoba im sie podobne im myslenie

Gość gość
Czemu tylko matka matka matka? Ojciec nie powinien sie zajmowac dziecmi?

Gość gość
Czyli co prowadzenie dzieci za rączkę do 18 wg ciebie bo wtedy już nie będą małoletni. Tu nie zgadłaś bo mam jedynaka i ma 12 lat i wyobraź sobie , że nie prowadzę go za rączkę, że wychodzi sam a ja jestem w domu. Masz dzieci , nastolatki wątpię?!

Gość gość
Boże co za idiotki się tu wypowiadają. Nastolatki to nie małe dzieci które trzeba nadzorować w każdej sekundzie. Matka poszła się wyszczac prawdopodobnie do toi toja który stał blisko a wy już wylewacie wiadra pomyj że niewychowane i patologia z pincet plus. Wstydzcie się kretynki. Nigdy nie wiecie co wasz Jasiu odwali. Wychowanie nawet najlepsze nie da wam gwarancji żadnej. To tylko nastolatki. Wy tylko czekacie jak te suki żeby komuś się noga powinela i zaczynacie lincz. Ilu dorosłych niby mądrych się topi a co dopiero dzieci? Na pewno miały mówione że mają nie wchodzic. Nikt ich na smycz nie weźmie. Jak same na dwór wychodzą to co też sledzicie bo przecież coś się może za każdym rogiem stac?

Gość gość
te co miały 11 i 8 lat to tez nastolatki? tak mamusie,klepcie dalej na potęgę i niech sie wychowują same. Gdyby policja zobaczyła ze są bez opieki tez by rodzice problemy mieli, wiec to nie jest niczyj wymysł ze zostawienie ich samych nie było ok

Gość gość
Dlaczego każdy ma ludzi z dużą ilością dzieci za patologie? Co za zascianek. Może oni świadomie je splodzili a nie klepali? Radzę zająć się własnym stadem i ich wychowaniem zamiast osadzac i dowalac ludziom którzy i tak pokutę będą mieli do końca swoich dni.

Gość gość
Teraz jak głupi rząd ładuje tyle kasy w dzieci, rodzice powinni ich strzec jak oka w głowie, a oni i tak mają je w d***e

Gość gość
500+ wypuściło takie bydło na plaże, że lepiej wybrać się za granicę na wakacje.

Gość gość
Świadomie spłodzili i świadomie zostawili samych, super świadomi rodzice.

Gość gość
Dzieci miały 11,13 i 14 lat więc skąd te 8 ? Czyli jak rozumiem do póki dziecko nie będzie pełnoletnie chodzicie za nim krok w krok bo jak małoletnie zostawicie same ? Szok !

Gość gość
Żałosne babska. Tragedie wiszą w powietrzu. Można mieć dziecko przed nosem a i tak coś się może stać. Wstydzcie się krowy.

Gość gośćanetkaaaaaaaaaaj
dziś Dzieci miały 11,13 i 14 lat więc skąd te 8 ? Czyli jak rozumiem do póki dziecko nie będzie pełnoletnie chodzicie za nim krok w krok bo jak małoletnie zostawicie same ? Szok ! x Co innego gdy dzieci są same w miejscach dobrze im znanych, co innego zabrac je w miejsce zupełnie nieznane i zostawic ot tak.Te dziec***ewnie nigdy morza nie widziały, nie wiedziały jakie zagrożenie niesie, i dostały tzw małpiego rozumu. Moje dzieci uczę samodzielności,chodzą same na basen, do babci, do cioci.Są grzeczne i myślę odpowiedzialne.Mimo to nie zostawiłabym ich samych na plaży, ani na górskiej przełęczy, ani nad jeziorem. Po prostu nie.

Gość gość
Przestańcie pisać bzdury że te dzieci nigdy nad morzem nie były, ja mam 5 dzieci i od zawsze jeździmy nad morze co roku w to samo miejsce,do tego samego domku letniskowego. Czyli topią się tylko ci którzy nigdy nad morzem nie byli,tak? Chłopak 14 lat i wierzysz w to że nigdy nad morzem nie był?? Sorry, ale nie znam ludzi którzy nie byli choć raz nad morzem.

Gość gość
EEE serio? Ja mieszkam a małopolsce, i mam koleżanki 20 30 i 40 letnie które morza na oczy nie widziały, więc tak, jak najbardziej jest to mozliwe ze oni byli nad morzem pierwszy raz

Gość gość
Przecież te dzieci nie były same , matka poszła na chwilę to toalety. Nie poszła do domu, nie poszła na zakupy ,nie poszła na imprezę wyszła na chwilę do toalety - nie widzicie różnicy ?! To nie były malutkie dzieci by musiała je ciągnąć ze sobą . Nie wierze w to co czytam !

Gość gość
13:16- myslisz ze jak ty co roku jezdzisz nad morze to kazdy tez jezdzi? Hahahahahahhhhhhhhhhhh

Gość marawstala
Tez myślę, ze 14 letni chłopak nie potrzebował opiekunki... W tym wieku to opiekowałam sie rodzeństwem gdy mama studiowała, nie wiem co tam dokładnie sie wydarzyło... W sumie to opieka nawet nie była potrzebna ale mama nie bala sie zostawić nas samych

Gość gość
A pamiętacie jak w zeszłym roku utopiła się mała dziewczynka ? Ojciec stał z nią na brzegu, na rękach trzymał młodsze dziecko i odwrócił na sekundę głowę.