Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tragedia nad morzem a opieka nad dziecmi, głupota czy wakacje?

Polecane posty

Gość gość
13:23 pamiętam. To był ojczym a nie ojciec. pierw poszukiwania trwały na plaży bo był przekonany że ona poszła do mamy. Dopiero gdy nie mogli jej znaleźć zorientował się że mogła porwać ją fala ,rodzice nigdy nie myślą o najgorszym ,pierw szukają dzieci na plaży tracąc cenne minuty..

Gość gość
W piszecie że matka wyskoczyła cyt''na sekundkę do toalety''. Czy wy byliscie serio kiedykolwiek nad morzem? Wiecie jak w sezonie wyglądają kolejki do toalet na plaży? bo ja jeżdże co roku w różne miejsca i zapewniem was ze do toalety nie czeka sie sekundy ani minuty, 30-40 min to jest norma. Do sklepu przy plazy podobnie. W zeszłym roku jak chłopak poszedł na siku i kupic nam lody zeszło go ponad godzinę. Wiec nie wiem o jakich sekundach wy piszecie.

Gość gość
Męża babcia 90 lat nigdy nie była nad morzem, natomiast moje obie babcie często jeździły w młodości nad morze. Jak miały małe dzieci,razem z dziećmi oczywiście.

Gość gość
Niedawno wróciłam z nad morza, toaleta kosztuje tam 2,50 kolejek nie było.

Gość gość
dziś W piszecie że matka wyskoczyła cyt''na sekundkę do toalety''. Czy wy byliscie serio kiedykolwiek nad morzem? Wiecie jak w sezonie wyglądają kolejki do toalet na plaży? bo ja jeżdże co roku w różne miejsca i zapewniem was ze do toalety nie czeka sie sekundy ani minuty, 30-40 min to jest norma. Do sklepu przy plazy podobnie. W zeszłym roku jak chłopak poszedł na siku i kupic nam lody zeszło go ponad godzinę. Wiec nie wiem o jakich sekundach wy piszecie. x bo te karyny w d***e były i g****o widziały. Myślą ze na plazy gdzie ludzi jak mrówek i 2 kible na krzyż, wyprawa do kibla to jak dla nich wstanie z fotela i pójscie do łazienki

Gość gość
Ten dwuletni chłopiec robi jeszcze w pampersa , to ona-matka, potrzebowała skorzystać z toalety. nie wiadomo jak było Czy dzieci weszły do wody dopiero jak ona się oddaliła, czy po prostu Ona wiedziała że dzieci stoją na falochronie. A ojciec leżał bykiem na plaży zamiast pilnować dzieci ,niewyobrażalne.

Gość gość
dziś Niedawno wróciłam z nad morza, toaleta kosztuje tam 2,50 kolejek nie było. x Taak, to ciekawi mnie gdzie to byłas ze takie cuda. Ja jeżdżę regularnie od lat i takich cudów nie widziałam. Dlatego wolę zrobic siku jak jestem w wodzie, bo nieraz idzie popuscic w kolejce.

Gość marawstala
Teraz sprawdzilam, przebywały w miejscu dosc niebezpiecznym, ale nie były male... Bo mialy nascie lat wiec matka miała do nich zaufanie, moze nie chciały z nia pójść. Dzieci teraz nie słuchają rodziców... i sa bezmyślne

Gość gość
w wyrokach jest jasno okreslone: orzeczeniu z 8 kwietnia 2003 r., IV CKN 50/2001 wskazując, że „(...) obowiązek nadzoru rodziców nad małoletnim powyżej 13 lat jest obowiązkiem należytej staranności i zakres tego obowiązku oraz stawiane wymagania nie mogą być określane w oderwaniu od środowiska i miejscowych stosunków, a także poziomu rozwoju małoletniego oraz istniejącego stopnia zagrożenia przed zdarzeniem wyrządzającym szkodę dla osób trzecich”. Pomijając to nawet jak ta matka zostawiła bezpańsko te dzieci, mogła wejść sobie na kamere online obok ze zwykłego telefonu jest własnie W TYM CELU ten monitoring i zobaczyć w kibelku co jest grane... ale to była Grazyna

Gość gość
Nie no super jestescie, zostawic dzieci na falochronie i isc w d**e. Pewnie któres sie posliznęło a tamte chciały je ratowac. A wy madki wstydzcie sie i tyle w temacie

Gość gość
No sorry ale wołanie dzieci nastoletnich by poszły mamą do toalety , średnio to widzę. Jeżeli faktycznie dzieci były na falochronie (mimo czerwonej flagi) i matka to widziała to ewidentna jej wina . Natomiast jeżeli poszła do toalety i wtedy dzieci poszły to już tak surowo bym jej nie osądzała.

Gość marawstala
Myślę, ze dłuższa chwile jej nie było... Faktycznie czasem do toalety jest kawałek drogi i kolejki bywała spore w godzinach szczytu...

Gość gość
czyli co jak chcesz sie legalnie pozbyć dzieci przyjedz nad morze 15 sierpnia, idz do kibelka i po sprawie ??? tak to ma wygladac w panstwie prawa?

Gość gość
dziś No sorry ale wołanie dzieci nastoletnich by poszły mamą do toalety , średnio to widzę. Jeżeli faktycznie dzieci były na falochronie (mimo czerwonej flagi) i matka to widziała to ewidentna jej wina . Natomiast jeżeli poszła do toalety i wtedy dzieci poszły to już tak surowo bym jej nie osądzała. x A ojciec?????????? Matka i matka, te dzieci miały też ojca! Ojciec do sklepu poszedł, nie mógł ich zabrac???????? Pewnie nie, bo by lody chciały

Gość marawstala
Na falochronie raczej by ich nie zostawiła, pewnie pod jej nieobecność tam sie wybrały... Jak sie przygladalam będąc na plaży, rodziny raczej trzymały sie razem

Gość gość
dziś czyli co jak chcesz sie legalnie pozbyć dzieci przyjedz nad morze 15 sierpnia, idz do kibelka i po sprawie ??? tak to ma wygladac w panstwie prawa? x Dokładnie tak. I jeszcze na koniec pisać że to wszystko wina dzieci, bo nie umiały się sobą zająć. Jak była ta sprawa że rodzice poszli spac/ seksic sie i zostawili 5 latke i 3- latka bez dozoru, też wylali szambo na 5 latke że morderczyni mała, że jej wina. To własnie madki polskie są

Gość gość
A ojciec?????????? Matka i matka, te dzieci miały też ojca! Ojciec do sklepu poszedł, nie mógł ich zabrac???????? Pewnie nie, bo by lody chciały x Może mógł ale czy musiał? Czy wszędzie trzeba zabierać dzieci zwłaszcza w tym wieku? A może tak , więc pytam się czy do 18 bedziecie chodzić wszędzie z wlasnymi dziećmi?

Gość gość
nie wiem czy kojarzucie ale paradoks tego wszystkiego polega na tym że to było przed weekendem - tłumy w tym miejscu pewnie setki ludzi, plaza najbardziej strzeżona na polskim wybrzeżu obok, jest utwardzony port, lotnisko, parking, mało tego monitoring 24 h, wystarczy w komórce otworzyc aplikacje i nie trzeba nawet tych dziec***ilonowac i to WSZYSTKO na nic jak jest taka kobieta :-(

Gość gość
Słuchajcie nawet jak by ona nie poszła z tym najmłodszym dzieckiem to do tragedii by doszło po pierwsze nie uratowała by sama 3ki dzieci a po drugie uważam ze to wina rodziców ze pozwolili im wejść do wody mimo zagrożenia i czerwonej flagi a teraz krzyk i płacz. Obawiam się ze ta matka sobie nie poradzi po takiej tragedii .

Gość gość
Może mógł ale czy musiał? Czy wszędzie trzeba zabierać dzieci zwłaszcza w tym wieku? A może tak , więc pytam się czy do 18 bedziecie chodzić wszędzie z wlasnymi dziećmi? x Nie wszędzie cieciu, ale w miejscach obcych, niebezpiecznych nie zostawia się dzieci samych.

Gość Ekkehard Rzyrafa
Przy każdej plaży należy wydzielic parę metrów na cmentarzyk dla tych którzy na niej utonęli. Jak ludzie będą musieli przejść obok to się opamiętają.

Gość gość
Nie wszędzie cieciu, ale w miejscach obcych, niebezpiecznych nie zostawia się dzieci samych. xx Widzę, że zaczynają się wyzwiska czyli nie mój poziom, dno. Powodzenia z prowadzeniem za rączkę nastolatka (mam nadzieję, że go tak wychowasz że da się prowadzić ;) ) ale jak mniemam nawet nie masz dzieci. Żegnam

Gość ferlena
Sól morska zabija bakterie dlatego w morzu można zrobić nie tylko siusiu ale i dyskretnie kupę. Problem w tym że tego dnia do morza nie wolno było wchodzić.

Gość gość
i ten cmentarz tez jest obok plazy przy moscie jest pomnik tych co nie wrócili z morza.. tam jest wszystko w tym miejscu po prostu nic nie uchroni przed takimi ludzmi jako wynajmujacy nawet czesto strasze jeszcze ludzi przed takimi rzeczami Niestety praca z turystami to PRAWDZIWY DRAMAT, nie ma w tym kraju głubszych i gorszych ludzi niz Polak na wakacjach...

Gość gość
Stala sie tragedia,a wy zachowujecie sie jak ostatnie szantrapy.Wstyd,ze kobiety tak sie zachowuja.Wole sie pomodlic,niz z wami dyskutowac.Rodzicom zycze duzo spokoju.

Gość gość
Widzę, że zaczynają się wyzwiska czyli nie mój poziom, dno. Powodzenia z prowadzeniem za rączkę nastolatka (mam nadzieję, że go tak wychowasz że da się prowadzić oczko.gif ) ale jak mniemam nawet nie masz dzieci. Żegnam x Powodzenia w zostawianiu dzieci samopas w miejscach śmiertelnie niebezpiecznych, lepiej byś dzieci nia miała:)

Gość gość
Właśnie przeczytałam że ta rodzina pochodzi z Sulmierzyc w Wielkopolsce, ta matka jest siostrą radnego, że to porządna rodzina.

Gość gość
2,5 zł kosztuje toaleta w Mielnie tuż przy plaży. Nowo wybudowana ,bo w tamtym roku jej nie było. Ludzie i tak chodzą w krzaki.

Gość gość
Niech ktoś wreszcie odpowie na zadane tu ileś razy pytanie- dlaczego obwiniacie wyłącznie matkę? Czy ojciec nie powinien również opiekować się dziećmi? Zrobić potrafił, a już zadbać to tylko gestia matki? Mój mąż zabiera naszą dwójkę czasem na ryby a ja jestem spokojna bo super sie nimi zajmuje i nie musze się bac ze cos sie stanie. Dlaczego to że ojciec wypina się na swoje dzieci zostaje przemilczane, wszyscy tylko ujadają na matkę?

Gość gość
nic nie wiadomo o ojcu, ale normą nad morzem są samotne matki z dziecmi, tylko one umieją sie zachowac, jednak nie wszsytkie...