Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród w Warszawie 2018 inflancka czy żelazna?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, które ostatnio rodziły poradźcie. Nadszedł czas na wybór miejsca do porodu. Mam dylemat czy inflancka czy św zofia. Od mojego 1 porodu minęło sporo czasu, tematy tu niby są, ale stare, a warunki ma porodówkach się zmieniają.

Gość gość
a dlaczego akurat tylko te dwie modne lokalizacje?

Gość gość
A może któraś poleci jeszcze inny szpital?

Gość gość
Do 17.29. Jestem z północy warszawy. Południowa Warszawa odpada przez lokalizację. Z bielańskim mam złe doświadczenia i tam jest trakt z boksami.

Gość gość
A ja mam z Biekanskim bardzo dobre wspomnienia. Na wstępie odrzuciła bym Inflandzk, bo aż dziwne ale ma tylko 2 stopień referencyjnosci, czyli mało i nie rozumiem zupełnie tego boom na ten szpital

Gość gość
Tylko na Wołoskiej.

Gość gość
Ja wybrałabym żelazną i nie mówię tego dlatego, że szpital 'modny'. Za mną 2 porody tam (drugi w Domu Narodzin), które bardzo dobrze wspominam. Jeśli kiedyś jeszcze coś, to tylko tam.

Gość gość
Nie ma czegoś takiego, że jakiś szpital/oddział jest tylko wspaniały a jakiś zły...wszystko tak na prawdę zależy od konkretnej zmiany na jaką się trafi, tam pracują różnie ludzie, jak WSZĘDZIE... A po drugie, to te opinie różnych osób, hmm, niektórzy lubią przesadzać i to mocno, ktoś może zrobić maga problem z jakiejś pierdoły i wszędzie trąbić jaki to miała zły poród, uogólnić na cały oddział, ech... Owszem Żelazną generalnie chwalą, ale znam też negatywne opinie, więc jak pisałam wyżej nie ma zasady! I ja na pewno za szpital w którym rodziłam (Szpital Bielański), mimo że było dobrze bym nie dała sobie ręki uciąć :D

Gość gość
Ja rodziłam dwa razy na żelaznej, w 2014 i 2016 roku. Nie mam porównania z innymi szpitalami, choć widziałam odział i sale na Karowej bo tam chodziłam do szkoły rodzenia. Na Żelaznej dużo lepiej, przestronne sale, wszystko czyste. Personelowi nie mam nic do zarzucenia. Tak wyobrażam sobie "rodzić po ludzku .

Gość gość
Inflancka. Super polozne sale ladne zadbane z ladnymi czystymi lazienkami. I smaczne jedzenie. Rodzilam rok temu :)

Gość gość
Polecam inflancka

Gość gość
A jakie widzicie zalety inflanckiej?

Gość gość
Dziewczyny podbijam bo też rozważam te dwa szpitale. Doradzcie proszę który i dlaczego

Gość 123

Hej, ponownie podbijam, zdecydowalam się rodzić na Żelaznej, czy może ktoś miał ostatnio jakieś doświadczenia? 

Gość Gosc

Tu autorka tematu. Zdecydowaliśmy się ponownie na żelazną i jestem zadowolona. Opieka lepsza niż kilka lat temu

Gość 123

Do autorki, a czy możesz w kilku słowach napisać na co zwrócić uwagę, jakie są teraz sale, może wiesz, jak jest z możliwością wykupienia jednoosobowej sali poporodowej? Byłabym wdzięczna. 

Gość Gość.
Dnia 24.08.2018 o 20:03, Gość gość napisał:

A ja mam z Biekanskim bardzo dobre wspomnienia. Na wstępie odrzuciła bym Inflandzk, bo aż dziwne ale ma tylko 2 stopień referencyjnosci, czyli mało i nie rozumiem zupełnie tego boom na ten szpital

Ojej. A chodziłaś na KTG do Bielańskiego???? MASAKRA. Kolejka na min. 8 godzin. A na Inflackiej na konkretną godzinę. Moment i po badaniu. Nie byłam w Bielańskim na porodowce, ale izba przyjęć - tragedia.

Gość Gość.

INFLANCKA

Pamiętam, jak ja szukałam przed porodem info na ten temat, więc trzeba się wypowiedzieć po. Urodziłam 2 miesiące temu. Trafiłam na patologię w 41 tygodniu na Inflancką, bo 7 dni po terminie. Bardzo bałam się tego, że muszę leżeć w szpitalu. Byłam zła, że nie chcieli wywołać porodu od razu i nie przedstawili żadnego planu, jak to będzie i kiedy. Założyli mi cewnik Foleya dopiero po 3 dniach, a potem zrobili indukcję z oxytocyny i urodziłam. Niestety nie dostałam znieczulenia. Nie dlatego, że nie chcieli, poprostu było dużo CC i porodów i anestezjolog nie dał rady wszystkich obskoczyć w jednym czasie. Za to mam żal do tego szpitala, bo głównie o znieczulenie pytałam i niestety nie polecam porodu bez. U mnie była masakra z tym bólem, a to drugi poród (pierwszy też tu ze nieczuleniem - polecam). 
Ogólnie wszystko ok. Położne miłe. Kontrola KTG na patologii 3 razy dziennie, aparat KTG każda miała swój przy łóżku. Opieka super. Czyściutko. Jedzenie rewelacja. Nie będziesz głodna (obsługa przemiła).
Na sali przedporodowej (trafiłam na nią, bo miałam indukcję - tam bez męża się niestety idzie) położne z sercem na dłoni. Bardzo opiekuńcze i zabawne.
Sale porodowe pojedyncze. Czyste. Z łazienką do dyspozycji i wszelkimi pomocami, które znasz ze szkoły rodzenia.
Urodziłam SN, bez znieczulenia z pomocą Anioła. Tak pokierowała moim porodem, żeby było jak najszybciej i jak najmniej strat (bez nacinania - ochrona krocza). Potem szybciutko ważenie, mierzenie, podanie witaminy K dziecku itp (wszystko to, to był moment na naszych oczach), a potem kangurowanie 2h. Zostaliśmy sami we 3 z naszą córką, żeby się sobą nacieszyć. Później wpadł ten mój Anioł z obiadkiem dla mnie. Pomógł mi się wykąpać i ubrać, mężowi pomógł ubrać dziecko i zawiózł nas na salę poporodową.
Sala poporodowa 2-osobowa. Z łazienką i kącikiem dla maluszka. Znów położne miłe. Położne laktacyjne doradziły mm na dokarmianie, bo dzidzia płakała (z głodu), a ja byłam zmęczona i marzyłam tylko o tym, żeby się przespać. Oczywiście odmówiłam , ale po 2 godzinach poszłam z małą jednak po mleko. Wytłumaczyły mi, że b.dużą córkę urodziłam i poprostu moje ciało jeszcze się nie wyrabia z produkcją, ale bedzie lepiej.
Ogólnie opieka super. Nie przypadł mi do gustu jedynie ordynator (buc) i jego pomocnik (także opiekował się patologią - buc do kwadratu). Reszta personelu na 6. Nawet panie salowe (mimo niewdzięcznej pracy) kulturalne i przemiłe.
Polecam szpital na Inflanckiej.

Gość Gosc
Dnia 31.01.2019 o 09:16, Gość 123 napisał:

Do autorki, a czy możesz w kilku słowach napisać na co zwrócić uwagę, jakie są teraz sale, może wiesz, jak jest z możliwością wykupienia jednoosobowej sali poporodowej? Byłabym wdzięczna. 

Sale sa jednoosobowe super wyposażone. Można wykupić jedynkę za 500 zl na do jest problem z ich dostępnością. Personel to wiadomo zalezy na kogo trafisz. Przy dużym oblozeniu dlugo sie czeka na sale poporodowa, nawet dobę. Wtedy jest sie na porodowej przerobionej na poporodowa w kilka osob. Tak mialam za 1 razem, teraz mi sie udało od razu