Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wam tez ida pieniadze jak woda?

Polecane posty

Gość gość

Niby w Polsce zarabia sie wiecej.Fakt. Ale wszystko zdrozalo. Wczoraj mialam 500zl zrobilam zakupy ale tez nie jakies szalowe jakies jogurty warzywa paczke orzechow kupilam sobie tusz do rzes za 30zl zaplacilam neta i kablowke doladowalam urban karte i telefon Zostalo mi w porfelu 8zl. Masakra. A tak naprawde do przydaloby sie kupic jeszcze jakies mieso na caly tydzien. Zarabiamy razem z mezem ponad 5tysiecy i nie odkladamy na nic bo z czego? Wynajmujemy mieszkanie i tu sporo zostawiamy jednakze jakies 3tys zostaje. Myslalam zeby jechac za granice do niemiec na przyklad i tam sie zatrudnic jako kelnerka czy ekspedientka. Maz jest dekarzem wiec tam prace by znalazl szybko. Jednak on nie ma potrzeby nic zmieniac ale juz mnie wkurza zycie na tak niskim poziomie. Naprawde ja niewiem jak mozna wyzyc z najnizszej krajowej a ludzie zyja i odkladaja. Podziwiam ich za to. Serio

Gość gość
tusze są w biedronce za 8zl telewizora nie mam Ja oszczedzam

Gość gość
jogurty to szkodliwe uzależniające pełne cukru produkty nie kupuj. Mogłas kupic w miesnym cos 90procent drobiowego telefon? rzadko potrzebny. mozna pisacc idzwonic na messengerze w ramach Internetu.

Gość gość
W Niemczech tylko możesz dorobić, żyjąc wspólnie z innymi, bo jak masz płacic podatki za auta, dom, firme, to też się zajedziesz i będziesz szukać dodatkowej pracy. Dekarz super, kelnerka tez ALE TRZEBA UMIEC NIEMIECKI

Gość gość
Zakładam że świeżą 20latką już nie jesteś więc na twoim miejscu zostałabym w Polsce. Co to za życie w Niemczech będąc robolem. Można tam pojechać na jakiś czas żeby mieszkać w 10 w jednym pokoju i coś oszczędzić. Jak zaczniesz prowadzić normalne życie to szału też nie będzie.

Gość gość
Ooo już cebule dały rady, jak podcierać d**e szkłem:D:D:D Odczuwam tak samo jak Ty autorko:O

Wynajem to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Nie lepiej wziąć kredyt na mieszkanie? Miesięczna rata nieraz niższą nawet niż zapłata za wynajem, a wiesz że masz cos swojego

Gość gość
To prawda autorko,ja tez tak mam; ceny w sklepach sa kosmiczne, kto to widzial zeby jedzenie bylo u nas drozsze niz w niemczech???mimo zmiany wladzy nadal jestesmy murzynami europy

Gość gość
08:30 jeszcze raz ja; musze dodać, ze ja szukam oszczędności w chemii/kosmetykach i nie lubie przepłacać za ubrania, ale jest po prostu drogo i pieniądz ma mała wartość.

Gość gość
Tez bym wolała spłacać kredyt niż nabijać komuś taka kase

Gość gość
Ale moga równie dobrze jechać za granice i tam juz zostać. Jesli nie macie dzieci, moze ich nawet nie planujecie - szkoda płacić za wynajem to fakt, ale tez nie ma co sie spieszyć z kredytem na kilkadziesiąt lat, bo to was uwiaze poniekąd, a tak zawsze mozecie wymówić mieszkanie i wyjechać. A co do wydatków stałych - potrzebny jest wam ten pakiet telewizyjny? Telefon masz na kartę, czy abonament? Warto pomysleć, bo ja np nie mam żadnych kablówek itp, bo i tak oglądam najczesciej TVP 2:D, mimo swoich 30 lat nigdy nie wplatałam sie w żaden abonament i przysłowiowy telefon za złotówkę itp... Czesto tez warto nie kupować za duzo jedzenia, Bo sie tego nawet nie zjada.

Gość gość
Masakra, ja też przez tydzień po wypłacie rzucam stówami na lewo i prawo. Terminy są tak zsynchronizowane że akurat po wypłacie do opłacenia jest czynsz, media, potem trzeba zrobić lepsze zakupy (bo przed wypłatą to zawsze kupujemy skromnie) i tak co miesiąc...

Gość gość
a co mają powiedzieć w wenezueli?! u ns jest drogo i pieniadz ma małą wartość? ty oszczedzasz na kosmetykach?! a po co ci tusze?!?!?! niezwierzece nie wyżywią. kosmetykow koloryzujących nie kupuj, ani zmywaczy do nich. ile to oszczednosci!!! mąz jakos bez tego żyje nieprawda??