Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie nosidło dla 3 miesięcznego dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym kupić nosidło dla młodszej córki (3 miesiące). Szukam najwygodniejszego rozwiązania dla mnie i dla dziecka, więc musi być tam dziecku (względnie) wygodnie i musi się prosto zakładać. Chusty odpadają bo chciałabym mieć jakieś rozwiązanie na odprowadzanie do przedszkola starszaka i nie chcę pół godziny tego wiązać bo lubię się szybko wyrabiać rano z wszystkim. Wiem, że nosidła nie są zbyt zdrowe dla dziecka ale to jest 8 min spacerkiem do przedszkola- więc dziecko byłoby w nosidle max 30 -45 min (zimą) a z wózkiem idzie się trochę dłużej bo musiałabym iść po chodnikach (a tak skracałabym sobie trochę drogę;)). Polećcie coś proszę:)

Gość gość
nosidła po 6 miesiacu zycia (dzieciak musi siedziec)

Gość gość
Ja używałam chusty kolkowej, zakłada się ją dosłownie w minutę, małe dzieci nosi się z przodu a nie na biodrze. Akurat na krótkie wypady, chociaż ja nieraz godzinę- półtorej w niej nosilam. No i są względnie tanie. Nikt Ci nie doradzi nosidla dla takiego malucha, bo to po prostu niezdrowe. Ewentualnie popatrz na chusto-nosidlo close caboo, chociaż jak dla mnie to bez sensu na te 3-4 miesiące. Z tego co wiem, jest elastyczne więc starsze dziecko trudno będzie w nim nosić. A chusty kolkowej dalej używam sporadycznie, na spacerach, jak się mała zmęczy.

Gość gość
Mój syn ma prawie 5 miesięcy, jest dużym dzieckiem, mamy nosidło z Chicco niby od 4 miesiąca a w nosidle wisi i jest ewidentnie za duże dla niego. Także ja sobie nie wyobrażam 3 miesięcznego dziecka w nosidle...

Gość gość
Autorko nosidło ergonomiczne. Tyle, że po 6 mieś.

Gość gość
Nosidełko jest tylko dla siedzących dzieci. Dla takich małych chusta

Gość gość
Uwierz mi, że nawet najlepsze nosidlo nie będzie stanowiło wystarczającego podparcia dla delikatnego kręgosłupa takiego maluszka. Mam i chustę i najbardziej "chustopodobne" nosidlo i różnica jest mimo wszystko ogromna. Tylko chustę jesteś w stanie tak podociągać, żeby ciasno przylegala do kręgosłupa dziecka i podtrzymywala zdrowe u takiego malucha wygięcie w łuk - natomiast każde nosidlo będzie mniej lub bardziej wymuszać prostowanie pleców a to jest bezpieczne tylko dla siedzących dzieci.

Gość gość
Chusta. Jak się przeszkolisz to w 3 minuty założysz. Ja mam dwie lewe ręcę i dawalam radę :D Wcześniej odbyłam indywidualne szkolenie. A potem nosidło ergonomiczne zapewniające pozycję żabki, np. Tula.

Gość gość
Tu autorka. Przekonalyscie mnie kupilam chuste. Mam nadzieje ze naucze sie wiazac;);)