Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Różnica wieku w związku

Polecane posty

Gość gość
W 1239 przybyła jako pięcioletnie dziecko do Polski. W Wojniczu królewna została ze względów politycznych zaręczona z księciem sandomierskim Bolesławem Wstydliwym, synem Leszka Białego, a następnie, mając 12 lat, jemu poślubiona według kanonicznej formy sponsalia de futuro, choć jednocześnie, jak podkreślał średniowieczny Żywot świętej Kingi, już od dziecinnych lat Kinga pragnęła życia dziewiczego

Gość gość
dziś to jest objaw niedojrzałości psychofizycznej, bo stary z dzieckiem sie zabawia jakby nie było

Gość gość
O witamy kronikarza, nie ma to jak umocowanie tematu w aspekcie historycznym. Od razu kompetentnie się zrobiło :) ;) :)

Gość gość
Cóż, niby nie ma reguły, ale taka różnica wieku jest za duza. Kiedys pisała tu dziewczyna, miała jakies 24, on 20 Albo i wiecej lat od niej. Niestety, ale zaczęły do niej dochodzić różnice typu - on nie miał ochoty wychodzić na imprezy, a jej tego brakowało (na początku nie przeszkadzało jej to, ale wyglądało, ze ona sie zamykała z nim w domu, poświęcając sie i swoja chęć do wybawienia); przeszkadzali mu jej znajomi, nie wychodził z nia, Bo Dla niego to były dzieciaki, sens widział tylko w spotykaniu sie ze swoimi, w jego wieku... Było jeszcze duzo innych zgrzytów wynikających z różnicy wieku, a ona chyba zastanawiała sie mocno nad sensem tego związku. Nie mówiąc juz o tym, ze moze myślała o dziecku, a facet pewnie sie nie palił. Mysle, ze nie sa juz razem;)

Gość kadlubek_wincuś
Przydomek Wstydliwy (łac. Pudicus) pojawił się stosunkowo wcześnie, a wzmiankowany był już w Roczniku franciszkańskim krakowskim. Został on nadany księciu już przez jego poddanych z racji ślubów czystości, które książę złożył wspólnie z żoną Kingą, Z tego powodu ich małżeństwo nigdy nie zostało skonsumowane. Małżeńska czystość oraz brak pożycia małżeńskiego wynikały z wyjątkowej pobożności i umartwiania oraz szacunku, jakim książę darzył swoją matkę oraz kobiety z najbliższego otoczenia. Na ołtarze zostały wyniesione: jego żona Kinga, szwagierka Jolenta Helena oraz siostra Salomea.

Gość gość
Kadłubek, ale ty spamujesz.

Gość kadlubek_wincuś
pokazuje wam, ze dzis juz takich mezczyzn nie ma...

Gość gość
Sranie w banie, rozrywkowa baba nie jest materiałem na żonę bez względu na różnicę wieku czy jej brak... A facet ma zrezygnować z młodej i szukać starej doopy przechodzonej po innych bo wam to nie pasuje? Stara rura go uszczęśliwi? :-D

Gość gość
stara rura? rownolatkowie 40 + nie zaleznie od plci sa starymi odb//ytami

Gość gość
Starego ku... też bym nie chciała, wiem, że starzy faceci wolą grube i pryszczate byle były by młodsze, uroda nie ważna :)

Gość gość
Gościu prawdziwy poeta i romantyk z ciebie. Wow.

Gość gość
Krytykujecie faceta a same już wyszumione chętnie byście mu nadstawiły bo pora znaleźć głupka póki nie jest za późbo, co się o was zatroszczy i będzie woził po lekarzach na starość :-D

Gość gość
dziś jak rownolatka jest stara dupą to rownolatek jest stary ujem i tyle kapujesz?

Gość gość
Takie wątki jak zawsze zamieniają się w kanał, a ty jego autorze jak chcesz być z młodszą to z nią bądź, a nie pytaj się o radę obcych forumowiczów, bo wielu z nich jest sfrustrowanych i wkurzonych. Po co Ci to.

Gość gość
na bank starym ujem dla tej 20 latki bo jak nie, jak tak ,porownując do 20 latka???:DDD

Gość gość
20 lat roznicy to tylko du..pa w głowie

Gość gość
Same nadstawiajcie nawet psom a jemu dajcie spokój, ma młodą brawo On! :-)

Gość gość
Tak, tak jak młoda to wartościowa. Ludzie idźcie spać.

Gość gość
A niby co jest fajnego w 20-latku, cherlaku zniewieściałym któremu staje od podmuchów wiatru i się spuszcza na samą myśl o ci/pie? :-)

Gość gość
No pewnie! 40-latki co się już ,,wyszumiały" z niejednego pieca chlebek jadły są wartościowsze od młodej dziewczyny... powodzenia życzę :-D

Gość gość
23.02 I jedno HPV już miały :D

Gość gość
Moja mi przeznaczona jes za młoda i co mam się zabić? Szukać ,,wartościowej" przechodzonej lochy po innych facetach, która mnie uszczęśliwi... tak jak ich uszczęśliwiła? NIEDOCZEKANIE! :-P Każdy ma taką miłość na jaką zasługuje... bo miłość jest najważniejsza! :-D ❤️

Gość gość
23:18 zgadza się. E.

Gość Ciekawa99
Ja obecnie mam 19 lat a moj narzeczony 36. Jestesmy ze soba 3.5roku. Taki zwiazek ma szanse przetrwac jesli jestescie ze soba szczesliwi. Dla mnie wiek to tylko liczby liczy sie uczucie

Gość Tadeusz 36
Stary chłop nie jest tak stary jak stara baba

Gość Tadeusz 36
Nie potępiam tego. 42 lata to młody chłop. Są tacy 42 latkowie co w bieganiu w sporcie większość 20 latków zakasuje. Taki Tomasz Adamek. Ciekawe który tu młody wytrzymałby z nim trening. Nie mówię o boksie bo to byłoby płytkie ale robić to co on na treningu.

Gość Tadeusz 36
No ja bym się związał z taką 19 letnią d**eczką. To przyjemne dla oka i zmysłu dotyku. Odrzuca mnie np taki Starsburger 70 lat który jest z dziewczyną 33 letnią

Gość gość
8.18 - W ustach chłopa brzmi to niewiarygodnie. Ja też mogę napisać "jestem piękna" chociaż lustro mówi inaczej.... A prawdę o starości chłopów i bab wyznaczają klepsydry, jest pomór starszych, aczkolwiek uważających się za wiecznie młodych starszych panów.

Gość gość
To czy zwiazek sie uda zależy od charakteru a nie od wieku czy różnicy wieku. Ja jestem z mezczyzną 20 lat młodszym i bardzo dobrze nam sie układa. Jestesmy już 6 lat razem a od 5 lat razem mieszkamy.

Gość gość
Ja nie potepiam ale pamietaj na dzien dzisiejsz jest ok ale jak bedziesz mial 60-ke to juz gorzej.