Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Nachalna teściowa.

Polecane posty

Gość gość

Witam,jak tytuł wskazuje mój problem polega na nachalności ze strony przyszłej teściowej. Jego matka non stop przyjeżdża i wprasza się do nas- nie byłby to wielki problem , gdyby jej wizyty były krótkie (godzina - do dwóch godzin) . niestety jeżeli ta kobieta przyjdzie to siedzi aż do późnego wieczora i nie patrząc na to ,że my mamy obowiązki albo że chcemy pobyć sami. Często pojawia się odrazu gdy wracamy z pracy..wiadomo ,że wtedy zazwyczaj trzeba zrobić obiad - a ona siedzi i czeka aż ugotujemy . Zapraszamy ją do zjedzenia z nami - bo przecież tego wymaga kultura..sami nie będziemy jedli ,a ona nie będzie patrzeć .Mam już tego dosyć..Często jest nawet jej sugerowane że przeszkadza nam i że mamy coś do zrobienia - ale do niej to nie dociera...Gdy przyjdzie weekend a ona ma wolne to od samego rana jest ..Nie wiem czy jestem w stanie wytrzymać to..jesteśmy przed ślubem a ja już ciągle się kloce z przyszłym mężem właśnie o jego matkę. On nie chce jej zrobić przykrości a ja uważam ,że tak dalej być nie może. Ja chcę mieć swoją prywatność i uważam ,że powinna się zapowiadać z wizytą albo powinna się spytać czy mamy czas na siedzenie z nią. Szczerze mówiąc nie lubię jej towarzystwa , jej osoba bardzo mnie denerwuje , nie mam o czym z nią rozmawiać..- albo po prostu nie chce nawiązywać z nią kontaktu. Nie rozumiem jak można być tak nachalnym człowiekiem wpraszać się ,wyjadać synowi jedzenie a także wypytywać się o wszystko.. A na dodatek , gdy nie otwieramy drzwi bo nie słyszymy to ona potrafi stukać nam w okna byśmy otworzyli....To jest chore!!! CZęsto zastanawiam się czy chce tak żyć..na tym etapie już tracę cierpliwość a co mówić później ......

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować