Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1234345

czy możliwe że byłam w ciąży?

Polecane posty

Gość gość1234345

Chciałam zapytać czy to możliwe że byłam w ciąży i poroniłam przez zażywanie hormonów, żeby uregulować miesiączkę (nie były to hormony w postaci tabletek antykoncepcyjnych). Po pewnym czasie od współżycia (nie współżyje regularnie) ogólnie źle się czułam w tym samym czasie zażywałam tabletki hormonalne oraz tabletki na nerwy (bo dużo stresu było w tym czasie). Po około dwóch miesiącach dostałam ostrych bólów brzucha po prawej stronie (w tym czasie miałam normalnie miesiączki) myślałam że to wyrostek, jednak po badaniu chirurgicznym lekarz stwierdził, że to sprawy ginekologiczne. Udałam się do ginekologa, który stwierdził że mam na jajniku dwa torbiele (jeden o wielkości około 0,5 cm a drugi o wielkości około1,5cm) zostały zastosowane antybiotyki. Po pierwszej dawce okazało się że torbiele pękły ale w dalszym ciągu ból nie ustępował i kolejna dawka antybiotyków. Po kolejnej dawce przy badaniu okazało się że mam kolejnego małego torbiela na jajniku - kolejna dawka antybiotyków. Gdy ból nie ustępował zostałam skierowana do szpitala i stwierdzono u mnie ostre zapalenie jajników i jajowodów. Otrzymałam kolejną dawkę antybiotyków tym razem w kroplówkach. Na szczęście ból ustąpił. Ale teraz zastanawia mnie czy nie było to spowodowane poronieniem o którym bym nie wiedziała. Lekarz na kontroli stwierdził że to może być prawdopodobne. Dodam, że w czasie leczenia torbieli nie współżyłam. Czy mogę jakoś sprawdzić czy byłam w ciąży i czy to możliwe że poroniłabym nie wiedząc o tym?

Gość gość
Nie. niemozliwe

Gość gość
w tej sytuacji ciąża wykluczona. Problem wyniknął z torbieli.

Gość gość
Problem zdiagnozowany a ty szukasz dalej.uspokoj sie, bo widac ze masz nerwy zszargane