Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

siedzi taka w miejscu publicznym z cyckiem na wierzchu i myśli że jest panią

Polecane posty

Gość gość

opanujcie się

Gość gość
Do założyciela tematu - wszystko w porządku czy jakaś trauma z dzieciństwa???

Gość gość
Nie ja jestem autorka Ale się zgadzam. Ja ie chodzę z biustem na wierzchu i nie mam ochoty oglądać cudzych. Miasto nie jest plaza zeby sie obnazac. Chodzi mi tez o kobiety niekarmiace. A karmienie dziecka to żadna wymówka. Trzeba zachować godność w każdej sytuacji. I mieć szacunek do siebie, dziecka i innych ludzi. Szczególnie w miejscu publicznym.

Gość gośćktos123123
Skąd wiesz co myśli?

Gość gość
Wystarczy odciągnąć mleko do butelki i włożyć w etui specjalne, które trzyma ciepło a nie obnażać się publicznie. Najgorsze, że taki cyc jest obleśny... jakby taka seksowna kobieta pokazała niekarmiąca to ok.. A taki hmm obliśniony, wymemlany, do rzygania idealny.

Gość gość
17.53 Nie każde dziecko będące na piersi weźmie butelkę to raz. Nie każde dziecko po wzięciu butelki, wróci do piersi to dwa. Wiem bo to przerabiala. Pierwszemu synowi jak miał miesiac podałam butelkę raz i do piersi już nie wrócił, nie chciał jeść, bo z butelki łatwiej mu się jadło. W tydzień straciłam przez to pokarm. Druga córkę karmilam piersią cały czas, gdy miała 6 miesięcy próbowałam na butelkę przestawić, wypluwala smoczek, nie chciała. Nawet herbatki nie piła z butelki, dopiero po roczku kubek niekapek. Więc zastanów się co piszesz.

Gość gość
Nie interesuje mnie co czyjeś dziecko... normalna kobieta pokazując nagie piersi dostałaby mandat za ekshibicjonizm więc dojna krowa też powinna taki mandat dostać.

Gość gość
18.01 Jakos tego nie widać. Nieraz normalne kobiety, z dekoltem do pepka, mandatu nie widzę, żeby dostawały. Pierwsze słyszę.

Gość gość
Prowo pod samobiczowanie :P

Gość gość
I uważasz że to usprawiedliwienie? Bo jakaś lata z dekoltem to ja sobie wywala cycki bo karmię? Co to za mentalność?

Gość gość
18.07 Kto wywala cycki? Normalnie przykrywa się pieluszka i nic nie widać. Nienormalna jesteś?? Mam 37 lat, 2 dzieci, za sobą wiele wizyt u różnych mam, różnych sytuacji na placach zabaw, klubach maluchów, nigdy nigdzie nie widziałam wywalonego cyca. Weź się ogarnij.

Gość gość
18.09 Nie mówię tu o normalnych kobietach. Naprawdę nie widzisz różnicy między mną a latająca panienka w bluzę która nic nie zasłania albo między Tobą a kobietami o których się tu pisze?

Gość gość
Do autorki i do innych jej typu! Nie pasuje, to ryj w druga strone i nie lamp! Karmienie to najbardziej pierwotna rzecz na swiecie! To chyba jest spowodowane jakims kompleksem, ze same niekarmilyscie i oczywiscie ze zaprzeczycie , wymyslajac najrozniejsze wymowki, bo wyrzuty zrzeraja! Ot co! Wezcie sieburzcie gdy spasla locha lazi w leginsach, a nie czepiacie siematek karmiacych. Przez takie jak wy , gro mlodych dziewczat wstydzi sie karmic, dajac mm bez potrzeby.

Gość gość
Bo karmić trzeba umieć!

Gość gość
Akurat wiele piersiowych dzieci nie akceptuje butelek, bo to jest różna technika ssania i tak dziecko które umie jeść tylko z piersi nie umie zassać z butli, to samo z dziećmi które są na butli i nie chcą piersi - więc co z niemowlakami które nie umieją pić mleka z butli, nie należy z nimi wychodzić z domu? Smutne to że ludzie są tacy okrutni. Podłość ludzka nie zna granic jednym słowem. W ogóle powinno się publicznie linczować i kamieniowac jak w krajach arabskich. Niedługo do tego dojdzie bo w tym pełnym nienawiści i nietolerancji kraju wszystko wszystkim przeszkadza, niedługo nie będzie można oddychać po swojemu a na ulicę będą mogli wychodzić tylko młodzi i piękni ludzie

Gość gość
Dziwne ze nie zakladacie tematow ze chodza z dekoldami do pempka lub spodenkami ktore sa jak majtki i stoisz za taka w kolejce w sklepie czy gdzies i niky nie widzi problemu ale matka karmiaca dziecko to zaraz oburzenie ze cyce wywala przed wszystkimi

Gość gość
Ale dlaczego od razu jest argument że inne chodzą z dekoltami i nikomu to nie przeszkadza? Mi przeszkadza. Przeszkadza mi nagość obcych ludzi w miejscach na to nieodpowiednich. A Ty odwracają kota ogonem. Sa kobiety które potrafią nakarmić dziecko tak żeby się najadlo i żeby nie robić widowiska. A są takie które wywala cycka ile.sie da bo ona karmi. Komu to ma służyć?

Gość gość
Chyba że cycki wyzwalają te co chodzą polnagie po mieście. Może ciężko zrezygnować z przyzwyczajeń.

Gość gość
Ja kiedys widzac taka delikwentke z wymionem na wierzchu, wzielam moja butelke z woda , podeszlam i krzyczac , mam kwas ! oblalam ja po dojach i po dzieciaku , jezzzzzzu jak ta sie darla , jak podskoczyla , malo dzieciaka nie zadeptala :) zanim sie zorientowala ze to woda , ja dalam dyla i obserwowalam zza drzewa , uuuuu ale ubaw mialam

Gość gość
Siedziałam, siedzieć będę a wam niech gula skacze :)

Gość gość
gość dziś Na takiej bucie doczekasz się tylko chamstwa w odpowiedzi. Odważna jesteś, w dzisiejszych czasach bezpośredniego młodego pokolenia. Pierwsza lepsza grupka, która się Ciebie uczepi i będziesz świńskim truchtem zmykać do domciu.

Gość gość
W życiu nie widziałam ostentacyjnie karmiącej matki ale szczerze mówiąc wolę taką niż d**y w skąpych strojach nad wodą gdzie cellulit aż się trzęsie, albo facetów z brzuchami i łysiną lampiących na nastki... Ble..

Gość gość
Straszne co tu czytam. Niedługo urodzę i będę karmić, ale zastanawiam się czy jest sens z domu wychodzić, czy mnie nie ukamieniują w jakimś centrum handlowym...

Gość gość
Założycielka tematu - żal jej d**e ściska że ona nie karmiła, tylko podawała butelkę. Nam też Ciebie żal, może za drugim razem Ci się uda...☺

Gość gość
No lepiej dla takiego malenstwa zebys sie nie szlajala po centrach handlowych

Gość gość
gość dziś 18.07 Kto wywala cycki? Normalnie przykrywa się pieluszka i nic nie widać. Nienormalna jesteś?? Mam 37 lat, 2 dzieci, za sobą wiele wizyt u różnych mam, różnych sytuacji na placach zabaw, klubach maluchów, nigdy nigdzie nie widziałam wywalonego cyca. Weź się ogarnij. x Jeszcze kilka miesięcy temu napisałabym to samo, ale jedna sytuacja pokazała mi co czasem osoba pokroju autorki ma na myśli. Wyciągnięte obie piersi, dziecko ok pół roku. (takie dziecko można nakarmić głupim słoiczkiem) Ok, kobita karmi, ale po co jej obnażona druga pierś? Ano po to, aby dziecko miało się czym bawić. I tak oto, przez takie ekshibicjonistki, matki mniejszych dzieci karmiące dyskretnie, w tym i ty, mają przesrane. Bo wszystkie sa wrzucane do jednego wora.

Gość gość
Ale jesteście agresywne, psychiczne... Brak słów. Ja pierwsze dziecko starałam się karmić 2 tygodnie, męczarnia totalna, drugie przystawilam i po dobie dałam sobie spokój. Ale uwielbiam widok karmiących matek, cieszę się, że niektórym tak gładko to wychodzi, czasem są problemy, ale walczą kobiety, ja dałam sobie spokój, bo wiem, że to całe gadanie o zdrowotności i mądrości z cyca nie wypłynie, obserwuję na dzieciach swoich i znajomych oraz obcych. Ale jeśli jakaś mama chce karmić piersią to może to robić gdzie tylko chce. Uważam, że ten jad od wiesniar, którym to przeszkadza płynie z powodów : 1. Nie mogłam karmić - szlag mnie trafia, że ona może. 2. Idę się gapię jak sroka w gnat, bo jestem niewychowaną wiesniarą i zaglądam, zamiast odwrócić wzrok. 3. Mój mąż, chłopak, partner ma maślane oczy jak zerka na ten piękny widok, gdyż widzi spokój, miłość i może sobie wyobrazić co ten maluch trzyma w ustach, zwłaszcza, gdy jego mama jest piękną kobietą. A nie patrzy na swoją wredną jędzę, z miną skwaszoną i oburzoną czymś, czego sama może nie ma na klacie ;)

Gość gość
Czasem widuje kobiety karmiace, wszytkie robia to dyskretnie, nie wiem, gdzie kto widzi biegajace z gołymi cyckami. Natomiast wiele razy widzialam sikajacych publicznie facetow , ohyda, w dodatku smród. O karmiacych wciaz tematy na kafe a sikajacy facet jakos nikomu nie przeszkadza...

Gość gość
Po tym, co piszecie, widać, że nie karmiłyście piersią... Kobieta karmiąca naturalnie nie może wziąć na dłuższe wyjście odciągniętego mleka w torbie izolacyjnej (jak to jedna tu sugerowała), ponieważ po kilku godzinach niekarmienia bolałyby ją piersi (+ mogłaby się nabawić zastoju lub zapalenia). Co do zasłaniania pieluszką, to zdaje to egzamin przy małych niemowlakach, starsze (po 5 miesiącu) często taką pieluchę traktują jak zabawkę i ściągają. Osobną sprawą jest to, że w upały, jakie ostatnio panowały, nie należy dziecku niczym przykrywać głowy. Jako osoba karmiąca piersią informuję autorkę, że kiedy karmię "publicznie", nie myślę sobie, że jestem panią. Myślę "o, mała jest głodna, trzeba ją nakarmić", "żeby nie ściągała pieluszki", "czy jest tu pokój do karmienia", "jak za 200 metrów nie znajdę żadnej ławki, to nakarmię na krawężniku".

Gość gość
Dokładnie kobietki. Nie wiem jak można być na tyle złym i zepsutym człowiekiem żeby przeszkadzało komuś że matka karmi swoje głodne dziecko piersią. Jak można być takim wstrętnym, nieczułym potworem, żeby komuś przeszkadzał taki widok. Wyjście do galerii handlowej w dzisiejszych czasach nie powinno nikogo dziwić, czasem jest to jedyna rozrywka takiej kobiety z małym dzieckiem, czasem jak mąż pracuje od rana do wieczora to taka kobitka musi sobie sama zrobić zakupy z małym dzieckiem, bo musi sobie jakoś radzić - ale nie, lepiej żeby od rana do wieczora siedziała w domu i gniła przed telewizorem, nie wychodziła do świata i do ludzi, a może są kobiety które dbają o siebie, podążają za modą i nawet jak karmią piersią chcą uczestniczyć w życiu społecznym jak normalni, zdrowi i cywilizowani ludzie???