Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 2 i pół miesięczne dziecko może przesypiac 10 godzin bez pobudki na jedzenie

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie nie wiem czy 2 i pół miesięczne dziecko może spać w nocy 10 godzin bez pobudki na jedzenie, powinnam go wybudzac?

Gość gość
Tak powinnas! Bo niby czemu masz miec lepiej niz ja, ja wstaje od 7 mc na dokarmianie

Gość gość
Pierwszy miesiąc jadł w dzień i w noc co godzinę półtora nie wytrzymywal bez jedzenia 2 godzin po miesiącu lekarz powiedział że za duo przybrał na wadze i zamiast mleka mam go przepajac herbatka i mleko podawać co 2 3 godziny od 2 miesiąca zaczął jeść co 2. 5 -3 godziny a w nocy co 4 albo 6 a teraz ma 2 i pół miesiąca i waży 7 kg i nie wiem czy może tak przesypiac noc bez jedzenia czy powinnam go wybudzac.

Gość gość
moze , ale musisz kontrolowac czy przybiera prawidlowo. Co 3-4 tyg go zwaz i zrob badanie krwi na anemie po miesiacu takiego spania

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź czytałam że może cukier mu spaść i może się nie wybudzic dlatego się zmartwilam.

Gość gość
Tak , ale to dotyczy dzieci do jakiegos 6 tyg. W ogole jak szybko dzidziol przybieral, to mozesz poprosic o badanie krwi w kierunku anemi juz teraz.moj ma 7 mc, przedwczoraj przy pobieraniu nawet sie chyba nie zorientowal , tylko chrumknal jak zakulo i dalej podrywal pania laborantke

Gość gość
Może moja tak spala od około 2 miesiące spala np.od 22, 24 do 6 ,8 później nadrabiała jedzenie najwyżej więcej zjadła teraz też tak śpi ,późno chodzi spać nadal bo ja drzemkę od 16 np.do 19

Gość gość
Mój 3 m-ce miał gdy spał od 20 do 7 rano. Nie wybudzalam- nadrabial jedzeniem w dzień

Gość gość
Dokładnie, niebezpieczny spadek cukru może dotyczyć 4-6 tyg dziecka, jak przebiera prawidłowo to niech śpi na zdrowie. Moje tak spały i też się nasluchalam od mamy że to za dużo, że powinnam budzić, bo jak to tak "całą noc glodne", i że z wygody pozwalam tyle spać bo sama chce się wyspać.. ano, medalu za niewyspanie nie dają. Pediatra mnie uspokoila, na laktacje to nie miało wpływu (oprócz tego że się dostosowala do przerwy nocnej)

Gość gość
Moja corka od urodzenia spala cale noce(ok 11 godz)byla kp i nie budzilam,mimo ze byla wczesniakiEm.Za to caly dzien wisiala na cycku

Gość gość
Na Twoje pytanie niestety nie znam odpowiedzi, ale podpowiem, że powinnaś zmienić lekarza, bo nie aktualizuje swojej wiedzy. Kiedyś tak robiono i "dobrze", ale teraz już bezsprzecznie wiadomo, że nie powinno się podawać do 6 miesiąca życia niż poza mlekiem. Lepiej dawać samą wodę. Za to powiem Ci, że dzieci mojego brata też bardzo przybieraly na wadze. Synek ma 2 latka niedawno skończone i ma 102 cm wzrostu! Córeczka ma pół roku i lekarze krzyczeli na każdej wizycie, że na pewno dają więcej mm, niż się zaleca, bo to niemożliwe, że dziecko takie grubiutkie! Nosi ubranka za duże, bo na jej wzrost są za ciasne. Dają tyle mleka, ile powinni

Gość gość
To ja wyżej. Bez puenty jakos zakończyłam. Chodzi o to, że może w rodzinie macie kogoś wysokiego bardzo, dziadek dzieci brata miał 215 cm wzrostu i jakoś na dzieciaki chyba to właśnie przeszło. A herbatki mogą zaburzyc naturalna florę bakteryjną w jelitach i wywołać późniejsze alergie

Gość gość
Nie budzmy dzieci gdy spia :) to moja zasada. Jak przybiera prawidlowo na wadze to ja bym nie budzila.

Gość gość
W ciągu dnia jak mały budzi się o 7 rano wychodzi 5 posiłków po 150 ml co 3 3 i pół godziny o 21 wychodzi ostatni.

Gość gość
Mój też tak spał...do czasu aż zaczęło się ząbkowanie :p więc korzystaj! :)