Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż bez obrączki. Jak jest u Was ?

Polecane posty

Gość gość

Jesteśmy po ślubie 5 tygodni. Zrobiliśmy sobie tradycyjny miesiąc miodowy podczas którego postawiliśmy na podróże i spędzanie czas tylko we dwoje bez pracy. Wróciliśmy do pracy i tutaj zaczyna się problem. Mój mąż obrączkę założył tylko raz ! Jego wytłumaczenie ,,Przeszkadza mi podczas pracy". Jest gienkologiem, a pod założoną rękawiczką nie czuć i nie widać jej. Więc co mu przeszkadza? Jak położył ją na szafce nocnej tak leży. Założył ją w weekend i dzisiaj znowu zdjął. Dzieczyny czy Wasi mężowi też mają takie ,,problemy"?

Gość gość
Wolałabym, żeby nosił obrączkę. Było by miło.

Gość gość
Mój mąż i ja ściągamy tylko do spania.Po ślubie jesteśmy 10 lat :)

Gość gość
Sama mam taki "problem" :P Nie cierpię niczego na palcach, więc nie noszę żadnych pierścionków. Obrączki też nie, miałam ją "aż" do końca weselnego obiadu :D Teraz czasem noszę ją tylko jako wisiorek na łańcuszku. Mąż też nie nosi, bo akurat on w pracy musiałby ją zdejmować (wymogi BHP), a znając go szybko by przy tym zgubił.

Gość gość
Ja nawet do spania nie ściągam. Na wakacjach i po ślubie nie przeszkadzała mu. Ok trochce ciężko było z przyzwyczajeniem się,bo on nigdy nie nosił żadnej biżuterii ( pomóc zegarka).

Gość gość
Ale co ci przeszkadza że facet bez obrączki?

Gość gość
Ja lubię delikatne blyskotki więc noszę, mąż nie nosi bo nie lubi i wcale nie mam mu za złe :)

Gość gość
a to ma znaczenie ?

Gość gość
Dla mnie tak. Jest przystojny, w pracy same kobiety.

Gość gość
Ja i maz jak zalozylismy obraczki 16 lat temu tak nigdy nie sciagalismy. Moj maz z obraczka spi , gotuje, pracuje, myje sie itd

Gość gość
Jak ma pójść to obrączka nie przeszkodzi :)

Gość gość
Jak ja mam przekonać go do obrączki? Wcześniej nosił i było dobrze. Nagle w pracy przeszkadza ?

Gość gość
Wszyscy lekarze muszą mieć w czasie pracy zdjęte obrączki dla zachowania higieny jeśli mają kontakt bezpośredni z pacjentem. A ginekolog przeproawdza bardziej inwacyjne badania czy zabiegi, więc musi ją ściągać dla bezpieczeństwa pacjentek.

Gość gość
I mowią o tym przepisy BHP, więc autorko mało masz do gadania w tej kwestii. Chodzi o to, ze na metalach zbierają się bakterie, które ciężko usunąć zwyklymi płynami do dezynfekcji. Lekarz nie powinien mieć na palcach żadnej bizuterii.

Gość gość
Nad jeśli ma rękawiczki? On bez rękawiczek nie pracuje.

Gość gość
Poza tym mój mąż ma prywatny gabinet gdzie nie przeprowadza ciężkich zabiegów. Ma dużo zwykłych wizyt kontrolnych.

Gość gość
Jest mi strasznie przykro, bo jesteśmy młodym małżeństwem. Mimo wcześniejszego mieszkania razem nasze życie zmieniło się naprawdę dużo. Teraz takie drobnostki jak obrączki mają ogromne znaczenie.

Gość gość
Autorko nie czuć i nie widać pod rękawiczką. To spróbuj założyć gumową rękawiczkę na dłoń z obrączką. Będziesz wiedziała o co mu chodzi.

Gość gość
Po ślubie 10 lat, jak założyliśmy sobie obrączki na palec tak nie ściągnelismy ani razu. Śpimy w nich kąpiemy się pracujemy no wszytko normalnie. Nie wyobrażam sobie ze on nie nosi. Dla nas to bardzo ważne kawałki złota :) są z nami zrośnięte ;)

Gość gość
Może mam problemy niczym nastolatka, ale cóż poradzę.

Gość gość
No to zrozum kretynko, że nie jesteś pępkiem świata. I Twoje problemy rodem z podstawówki mogą spowodować czyjeś (albo nawet i Twoje, jeśli Twój mąż będzie badał pacjentkę z grzybicą a później zrobi c***alcówkę) zakażenie. Twoj mąż jest odpowiedzialny, a ty jesteś roszczeniową księżniczką. Jest wiele zawodów, gdzie trzeba ściagać całą biżuterię (nawet obrączki) i jakoś nikt nie robi z tego afery.

Gość gość
Nie, my mamy założone już 18 lat i nie zdejmujemy. Jakoś głupio byśmy się bez obrączki czyli. Znam jednak małżeństwa, które obrączek nie noszą.

Gość gość
Właśnie taki miałam zamiar - oboje będziemy nosić obrączkę i nie ściągnięmy jej od dnia ślubu. Przed ślubem twierdziłam, że to tylko kawałek złota i tyle. Dzisiaj po ślubie kiedy jestem jeszcze bardziej szczęśliwa twierdzę inaczej. Spędziliśmy cudne wakacje jako mąż i żona, cudowny seks na totalnym luzie.

Gość gość
No ale zrozum, że Twój mąż ma zawód, w którym nie powinno się nosić obrączki. Nie potrafisz tego pojąć?

Gość gość
Ale twoj maz nie moze miec obraczki w pracy! ! To ja pisalam ze moj maz nie sciaga od 16 lat obraczki ALE MOJ MAZ NIE JEST LEKARZEM

Gość gość
Temat z d**y. My raz nosimy a raz nie. Nikt nie robi z tego problemu.

Gość gość
My nosimy codziennie, ja na noc zdejmuje, mąż różnie, ale o wyjściu bez obrączki nie ma mowy. Nie chodzi o zazdrość czy żal, ja bez obrączki czuję się jak bez ręki i mąż chyba też, bo kiedyś się spieszyl do pracy i wyjechał bez to w ciagu dnia specjalnie do domu po obrączkę wrócił. Autorko, może rzeczywiście lekarzowi przeszkadza? Ja nie pracuję w rękawiczkach, trudno mi oceniać. Na pewno nie warto się o to sprzeczac. Mój ginekolog zawsze ma na palcu obrączkę, zwróciłam uwagę, bo jest solidna, ale może Twojemu mężowi przeszkadza.

Gość gość
Ale ginekolog może mieć obrączkę na palcu.

Gość gość
Ja z mezem nie nosimy obraczek, choc jestesmy ponad 9 lat po slubie. Poza tym z obraczka dziwnie sie czuje

Gość gość
U nas też oboje w ogóle nie nosimy.