Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie dostałam się na studia

Polecane posty

Gość gość

nie dostałam się na studia, chce iść do szkoły policealnej Żak. Opinie są podzielone, chce iść na jakiś jednoroczny kurs, żeby nie stać w miejscu. Możecie coś opowiedzieć o tej szkole?

Gość gość
Zdalas mature ?

Gość gość
za rok xD

Gość gość
zdałam. ale za rok będę poprawiać wyniki, żeby się dostać na dzienne. Nie chce roku poświęcić na doszkalanie się do matury, bo wiem, że mogę jeszcze bardziej wykorzystać ten czas, dlatego pytam o opinie

Gość gość
Wydme co o***t chcesz ?

Gość gość
żak to największa kupa tak samo jak wszystkie szkoły policealne, nic tam nie uczą

Gość gość
i co dalej ?

Gość gość
Byłam rok temu w takiej samej sytuacji. Wybrałam policealną, technik usług kosmetycznych i powiem Ci, że to nie ma większego sensu. Tam nie chodzą ludzie, którzy chcą się czegoś nauczyć, tylko tacy którzy chcą mieć papier. Na zajęciach podejmują tematy niezwiązane z lekcją, nie chce im się przychodzić na zajęcia, egzaminy to wgl żarty. Jeśli chcesz się przez ten rok czegoś nauczyć, to polecam Ci jakiś dobry kurs jezykowy. Gdybym teraz drugi raz miała podejmować decyzję, właśnie tak bym zrobiła :)

Gość natasza0909
To dziwne, co piszesz... Ja w zeszłym roku ukończyłam ten kierunek i dużo się nauczyłam. Co ma kurs językowy do usług kosmetycznych? Jeśli chcesz się nauczyć czegokolwiek, to ok, ale jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś związanego z kosmetyką, to żak jest w porządku. Jest dużo zajęć praktycznych, tak samo też ważnej teorii. Osobiście polecam, bez problemu znalazłam pracę po tym kierunku :)