Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Sprawczyni

Stłuczka, kodeks drogowy

Polecane posty

Gość Sprawczyni

Hej! Słuchajcie, ostatnio wykonując manewr zmiany pasa ruchu doszło do „stłuczki” z mojej winy. Zachowałam ostrożność, jechałam przepisowo tez użyłam kierunkowskazów kilka razy sprawdziłam czy nic nie jedzie, jak zaczęłam zmieniać pas ruchu zauważyłam szybko jadący samochód, ale wcześniej moja widoczność była w „martwym punkcie”, zatrzymałam się. Okazało się ze u Pani jadącej samochodem była niewielka czarna kredka od mego lusterka, a mi się ono złożyło. Proponując Pani jakieś polubowne rozwiązanie, jakieś pieniądze ok100,200 zł bo naprawdę była to 2-4 cm kreska, stwierdziła ze w sumie to ona chce napisac oświadczenie bo jej szwagier miał ostatnio stłuczkę i dostał dużo pieniędzy, dała mi do zrozumienia po dłużej rozmowie ze zależy jej ja kasie, nie ukrywam ze jechała starym samochodem i to niezłe poobdzieranym... ale cóż. Stworzyliśmy to oświadczenie, dzisiaj przyszło do mnie z ubezpieczalni abym opisała dokładnie zdarzenie. Z tym ze ja uważam, ze ta kreska jest naprawdę mało widoczna, bo Pani wzięła chusteczkę i udało jej się trochę ta kreskę zetrzeć, po drugie skoro ja byłam w martwym punkcie a ona widziała to mogła mi to w jakieś sposób zasygnalizować, kodeks mówi o zasadzie ograniczonego zaufania... po trzecie sama wspomniała ze zależy jej na pieniądzach... czy mogę użyć tych argumentów w opisie do ubezpieczyciela? Czy moje myślenie jej bardziej mylne niż mi się wydaje? Bardzo proszę o pomoc.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować