Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem sama z wyboru

Polecane posty

Gość gość

Nie bardzo chce faceta miec, bo jak sie zastanowie to nie wiem do czego by mi sie przydal. Faceci tylko wykorzystuja kobiety, wiec po co mi takie cos. Inni mi na sile szukaja kogos, rodzina glowe suszy. Nie wiem czemu ludzie sie tak wtracaja w zycie innych. Nawet jak patrze na swoje otoczenie to koledzy , ktorzy sa sami a maja 30 plus nie szukaja i dobrze im samym, wiec czemu ja mialabym kogos szukac i na sile faceta zmuszac. Faceci po 30 nie chca miec juz kobiety, a na kobiety naklada sie presje. Spotkalam sie tez z tym nie raz, ze kobiety wolne kolo 30, 40 sa obrazane przez facetow, uwazane za gorsze. No hipokryzja.

Gość gość
A ile masz lat?

Gość gość
Facet po 30,to nie tak ze każdy chce was wykorzystać,bo tak samo ja mogę powiedzieć o was,ale faktem jest ze jakoś mniej nam sie chce ,może to tez przez "księzniczkowatośc" kobiety i zadarty nos w chmurach . Patrząc na swoje życie kobieta jest mi potrzebna tylko do spłodzenia potomka ,wszystko sam ogarniam ,jest to smutne stwierdzenie ale będąc w kilku związkach musiałem robić za 2 osoby(nie mysle tu o pracy zawodowej tylko o mieszkaniu) i wszystkiego sam pilnować,to skutecznie mnie zniechęca,w dodatku mogę jechać kiedy chce i gdzie chce ,mam spokój gdy tego potrzebuje po pracy ,mam tez masę obowiązków jest to uciążliwe ale systematyczność, i idzie się wszystkiego nauczyć i wszystko wypracować .

Gość gość
A ile masz lat ?

Gość gość
Wiesz, gdybym wiedziała o życiu to co wiem teraz ale 15 lat temu też zostałabym sama z wyboru. Zawsze powtarzałam, że małżeństwo i macierzyństwo nie jest dla mnie. No i uległam presji społecznej, strachowi przed samotnością i swoim dziwnym innym chwilowym poglądom, zamiast słuchać wewnętrznej intuicji. Skutek jest taki, że nie czuję się spełniona w roli żony i matki a zamiast męża mam drugie wyrośnięte dziecko.

Gość gość
gość dziś takie myslenie facetow tylko utwierdza mnie w tym, ze szukanie faceta jest zbedne. Lepiej sobie darowac i zyc dla siebie, przygarnac kota badz psa do towarzystwa a nie dazyc bezsensownie do zwiazku i malzesntwa z facetem, ktory kobiete traktuje jak maszyne i wor na sperme.

Gość gość
Nie od dzisiaj wiadomo, ze faceci nie kochaja kobiet, bo sa pozbawieni uczuc, faceci kobiet szukaja jedynie do seksu, a jesli mowia co innego to klamia by kobieta ulegla. Ofermy zyciowe szukaja kobiet do gotowania im i prowadzenia domu, inni niby "chca" by kobieta splodzila im potomka, ktorym i tak sie potem zajmowac nie beda (99% facetow uwaza, ze wychowywanie dziecka to rola kobiety) wiec po co im dziecko? wiekszoc facetow na slowo "ciaza" ucieka, oni nie chca dzieci, a jesli mowia inaczej to klamia dla innych korzysci. Faceci nie czuja tego co kobiety, czyli samotnosi, tesknoty za kims, bo nie maja potrzeby milosci, nie szukaja uczucia, bo uczuciowi nie sa i tym sie faceci roznia od kobiet, facetom wystarczy pusty seks i jedzenie do zycia. Tak, taka jest prawda. jak kobieta czegos oczekuje od faceta to facet zaczyna strzelac fochy , twierdzi ze to ksieniczkowatosc i inne bzdury wymysla. Facetom zalezy tylko na seksie, a kobietom na milosci, wiec nigdy miedzy kobietami i facetami zrozumienia nie bedzie. Nie widze sensu wiazania sie w pary. To tylko narzucony model zycia sprzed lat, ze kazdy musi miec 2 polowke i stworzyc rodzine, a niekoniecznie dobry i trafny.

Gość gość
Dlatego ja faceta nie szukam tylko mezczyzny.

Gość gość
Problem dziewczyn polega na tym, że wybierają facetów. Kobieta wybiera mężczyznę, który potrafi zaoferować jej o wiele więcej niż dobry seks

Gość gość
12.37 tak...? A piramida potrzeb Maslowa? Mów o tym ze KAZDY potrzebuje miłości (a nie tylko kobiety) tyle ze faceci chyba kreują się na takich co im tylko seks wystarczy a po nocach tez mogą marzyć o uczuciu którego do tej pory nie zaznali...

Gość gość
A piramida potrzeb Maslowa? nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistosci, KAZDY ma INNE potrzeby ...co do milosci - faceci nie potrzebuja milosci, nie wierza w milosc, milosci nie szukaja, nie sa zdolni do milosci, nie potrafia kochac, nie kochaja

Gość gość
Lepiej być samemu, nieważne mężczyzna, czy kobieta. Obecne czasy nakładają na człowieka tyle obowiązków i restrykcji, że strach mieć psa, a co dopiero zakładać rodzinę. Masz być perfekcyjnym małżonkiem i rodzicem. Potknij się, a zostaniesz wdeptany w glebę.

Gość gość
ja juz wybralam - singielstwo

Gość gość
Mój kumpel właśnie się rozwiódł. Z orzeczeniem o winie żony. Waliła go w rogi, udowodnione. Sąd przyłożył mu alimenty na dziecko w wysokości 3/4jego dochodów. Stwierdził, że jego możliwości zarobkowe są wyższe od jego dochodów. I jak tu się żenić?

Gość gość
14:55 Żenić się z kobietami, które wiedzą, co to jest moralność.

Gość gość
kobiety kochaja seks, wiernosc to wymysl kulutury milosc to reakcja chemiczna w muzgu kobiety

Gość gość
Do 14 59 wiesz kiedy sie poznaje MORALNOŚĆ ,jak sie człowiek rozwodzi wtedy wychodzi szydło z worka.

Gość gość
* z wyboru facetów ;)

Gość gość
Wiecie kiedy się kończy miłość ( kobiet po ślubie) .. jak bieda wchodzi drzwiami to miłość ucieka oknem (kiedyś ktoś mi coś takiego powiedział,nie rozumiałem tego, teraz już rozumiem)

Gość gość
Jesteś gruba. I nie jesteś sama z wyboru.

Gość gość
jestem szczupla nie mam faceta, bo nie chce

Gość gość
Mam wiele kolezanek, 10, 20, 30 kg grubszych ode mnie i maja facetow.

Gość gość
odkad czytam kafeterie i widze co "mysla" faceci nie mam ochoty zadnego tknac nawet kijem

Gość gość
maja facetów jak bedą miałay 40 50 60 plus to ich przestaną miec

Gość gość
dziś jak umra to tak, jesli nie to beda faceci z nimi z wygody i innych korzysci, widac ze malo zycie znasz

Gość gość
Faceci po 30 nie chca miec juz kobiety, a na kobiety naklada sie presje. xx chca, tylko mlodsza ;/

Gość gość
gość dziś jestem szczupla nie mam faceta, bo nie chce > masz ryj jak świnia i charakter jak hiena, żaden cie nie chce więc sobie wymyśliłaś że to ty żadnego nie chcesz, wtedy lepiej się z tym czujesz, psychopatka

Gość gość
odrzucajacy charakterek i swiatopoglad. nikt nie chcialby sie uzerac z taka uprzedzona wscieklizna. twoj wybor? siebie moze o tym przekonasz, obserwujacych z boku - lepiej daj sobie spokoj, tylko wieksza frustracje w sobie wychodujesz. nikomu to nie poprawi zycia.

Gość gość
nie jej wybór tylko NIE MA WYBORU, bo to jędza i wredna suka której NIKT nie chce, czyli genetyczny odpad i śmieć, proste