Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do tych kretynek co puszczają dzieci same na plac zabaw

Polecane posty

Dziecko samo z siebie nie wymyśliło by czegoś takiego, musiało widzieć to gdzieś na filmie lub nie daj Boże w domu...

Gość gość
dziś czego nie wymyśliło? 4latek wie, że nóż jest ostry.

Gość gość
10-latek w piaskownicy i z nożem ? hmm

Gość gość
Bo dzieci się wychowuje nie chowa.

Gość gość
To są właśnie te wszystkie gry komputerowe, komputer oraz tv bez nadzoru i ograniczeń, oraz rodzice z nosami we własnych smartfonach i komputerach.

Gość gość
Od jakiego wieku wg obowiązującego prawa dziecko może samo wychodzić z domu?

Gość gość
Myślałam, że musi mieć więcej, bo coś mi się obilo o uszy, że do IV klasy jest obowiązek odporowadzać dziecko.

Gość gość
5 latek nie miał prawa być sam

Gość gość
W trakcie gdy poszeł po nóż, powinien zdążyć ochłonąć. Skoro nie ochłoną tylko wrócił z nożem i zaatakował, to znaczy, że ma osobowość mordercy i psychopaty. Nie zdziwiłabym się, gdyby to było skrzywienie przez gry komputerowe, psychiatrzy od dawna alarmują, że gry prowadzą do nieodwracalnych zmian w mózgu.

Gość gość
gość dziś Przecież nigdzie nie podano, że był sam. Jeżeli matka jest na placu zabaw równocześnie z np 3 i 5 latkiem, to wiadomo, że stoi bliżej 3 latka, a 5 latek może się bawić na drugim końcu placu zabaw. Zaraz powiecie, że to wina tego zaatakowanego 5 latka, a nie małego nożownika.

Gość gość
A wg was jaka powinna być kara dla dziecka, a jaka dla rodziców? Waszym zdaniem?

Gość gość
"Art. 106. Kto, mając obowiązek opieki lub nadzoru nad małoletnim do lat 7 albo nad inną osobą niezdolną rozpoznać lub obronić się przed niebezpieczeństwem, dopuszcza do jej przebywania w okolicznościach niebezpiecznych dla zdrowia człowieka,podlega karze grzywny albo karze nagany. " Ciekawe, kto przy zdrowych zmysłach uzna plac zabaw za okoliczności niebezpieczne dla zdrowia :O

Gość gość
14:27 dokładnie to samo pomyślałam

Gość gość
14,22 Nie. Od lat 7 dziecko może samo chodzić i wracać że szkoły. To, że rodzice odprowadzają to tylko ich decyzja.

Gość gość
14:36 plac zabaw sam w sbie może i nie jest niebezpieczny, ale osoby ze zrytą psychą mogą być wszędzie, nawet na placu zabaw. Gdzie była matka, co ona miała do roboty w niedzielę ? Sklepy pozamykali w niedzielę, aby można było spędzać czas rodzinnie...buahahhaaa

Gość gość
Wiecie ja mam taką 8letnią sąsiadkę, której pomysły są zwyczajnie głupie. Ostatnio popryskała, razem z koleżanką, jabłko preparatem na komary i kleszcze i dały innej dziewczynce do zjedzenia. Później chodziły i się z tego śmiały. Wiem, że to nie pierwsza taka sytiacja, ale ja nie chodzę po osieldu i nie plotkuję, więc moja wiedza jest znikoma. Natomiast chodzi mi raczej o rodziców. Podrzucają tego dzieciaka na całe dni babvi. Matka przyjeżdza trzy razy dziennie w porach posilkow. Na wybbryki swojego dzieca reaguju dumą. Jej córeczka uroczo broi. Ojciec siedzi całymi dniami w domu grając na playstation. Nie wiem jaki ma stosunek do pommysłów swojej córki. Babka się wścieka, ale nic z tego nie wynika. Przeczytałam o tej sytuacji i pierwsze co pomyślałam: ciekawa kiedy Zuzia kogoś zaatakuje. Zaznacze, że rodzice mają pieniądze, nowo wybudowany dom i są wykształconymi ludźmi. Strzelam że ten 10-latek jeat pomroju mojej sąsiadki. A jeśli chodzi o wychodzenie z dźiećmi na dwór to pytam do którego roku życia wg autorki należy prowadzać dziecko za rączkę. 5-latek powinien być pod opieką. A 10-latek? Pytanie: czy gdybyście były z 5-letnim dzieckiem na placu zabaw, czy przyszloby Wam do glowy ze 10-letni chlopiec zaatakuje wasze dziecko nożem? Bylybyscie w stanie temu zapobiec? Wątpię

Gość gość
15:52 nikt tu nie mówi o prowadzaniu za rączkę, ale 5 latek ma obowiązek byc pod opieką dorosłego. Tak trudno ci to pojąć?

Gość gość
Napjsalam to chyba, prawda?

Gość gość
Widziałyście ten plac zabaw? ten budynek ? mieszkanie ? patologia i tyle w temacie .

Gość gośćnulla obrien
w UK nie wolno dziecka samego zostawic do 14 roku zycia, system sluzb socjalnych tak ma zaostrzone rygory ze tropia rodzicow i co ???? i g..no , im bardziej prawo bedzie ingerowac w wychowywanie dzieci tym rodzice beda mieli zwiazane rece, a dzieci frywolnie beda odpieprzac makabryczne rzeczy ...bo im wolno, bo sa dziecmi, bo sa bezkarni, bo za klapsa rodzicom panstwo zrobi z zycia pieklo...ze skrajnosci w skrajnosc. to sa skutki wychowywania bezstresowego

Gość gość
Wiesz kto naprawdę jest kretynem? Ten 10-latek. I ty, bo zamiast szukać winy tam, gdzie ona jest (w agresji) kierujesz się do matek z kafeterii - bo te cię nożem nie potną, więc możesz obrażać do bólu. A przy tamtym 10-latku posikałbyś się w majtki ze strachu a nie byś go powstrzymał.

Gość gość
Ten 10 latek to na bank muzulmanin! Albo upa. Na bank.

Gość gość
Ta matka cale zycie będzie o tym myśleć

Gość gość
Co musi mieć w głowie takie dziecko, że w ogóle wpadło mu na myśl żeby pójść po nóz, wrócić z tym nożem i pociąć mniejszemu o połowę dziecku twarz. Zrozumiałabym, że się pokóocili i w przypływie mocji jedno dziecko uderzyło drugie, nawet jakimś kijem, który by tam leżał. Byłoby to niedopuszczalne, ale jakoś wytłumaczalne tym, że dziecko nie radzi sobie z emocjami. Ale żeby wpaść na pomysł pójścia po nóż??? To nie jest propblem z nieradzeniem sobie z emocjami i agresją, to jest osobowość psychopatyczna.

Gość gość
Mój syn wychodził sam na plac zabaw. Mieszkamy w porządnym miejscu, nie mamy styczności z patologią. Więc tego... :):P

Gość gość
gość dziś Wiesz, my też mieszkamy na porządnym osiedlu, a jednak wiele lat temu mój nastoletni sąsiad wraz z kolegą "dla zabawy" zamordowali człowieka. Mordercy wcale nie muszą pochodzić z jakiś pijackich i patologicznych rodzin, mogą pochodzć z całkiem zamożnych i pozornie "porządnych". Wiesz np. ilu jest pedofilów wśród szanowanych osób na wysokim stanowisku? Czasem prosty pijaczek jest bardziej w porządku wobec drugiego człowieka niż szanowany pan biznesmen/lekarz/muzyk itd mieszkający w apartamentowcu na strzeżonym osiedlu.

Gość gość
Też mieszkam w dobrej okolicy. Pół roku temu do sąsiadów ktoś sie włamał. Ich nie było w domu, ale była tam sprzątaczka. Złodzieje rozssbili jej glowe, była bliska śmierci.

Gość gość
Widocznie nie są to tak porządne miejsca jak wam się wydaje. W mojej okolicy, w której mieszkam od 14 lat nigdy nie wydarzyło się nic takiego. Współczuję miejsc zamieszkania i sąsiadów. :(