Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wojskowi przeprowadzili symulację wojny z Rosją

Polecane posty

Gość gość
19:06 Taa... może jeszcze konie i szable? Najbardziej przeraża mnie, że takie myślenie jest u niektórych rządzących. Jako naród zupełnie nie uczymy się na błędach...

Gość gość
sama Rosja nie odważyła by się tknąć NATO, zresztą po co? :D Wojna to nie widzimisię tego czy innego polityka, wojna jest wtedy gdy do garnka nie ma co włożyć,, wtedy ludziom wszystko jedno, dziś kraje które borykają się z nędzą i ubóstwem nawet gdyby chciały nie wiele zrobią, dlatego zamiast jątrzyć i cedzić brednie (chyba z nudów) odpowiedzialni ludzie powinni się skupić wokół równoważenia całego ludzkiego dobrobytu... Ziemia jest tylko jedna:)

Gość gość
Tu chodzi o raczej o Polskę bardziej a nie całe NATO. Rosja nie była by wstanie okupować takiego kraju. To tyle

Gość gość
Poczytajcie lepiej o doktrynie Gierasimowa..

Gość gość
Sama Polska może im zrobić kuku dlatego ja sobie daje spokój z dyskusja ze znafcami domorosłymi

Gość gość
kuku? czym? rosyjska dywizja pancerne maja srednio prawie tyle samo czolgow, ile znajduje sie w sluzbie w calej polsce. moze smiglowcami? tylko jakimi, skoro typowo bojowych nie ma? przestarzalymi od ponad dekady f-16? leopoldami... no gdyby tylko bylo ich kilkakrotnie wiecej. juz wiem, ruskich pokona OT - beda sie drzec "bam bam bam" strzelajac z palca - rosyjska armia umrze ze smiechu, kolejny cud nad wisla gotowy.

Gość gość
Uległeś propagandzie rosyjskiej hahaha. 10tys 20tys czołgów na papierze. Ile na chodzie? Ile ? Jaka przedstawiaja wartosc bojową? Tysiąc na chodzie. Oni mają całą armię troli by właśnie robić w c***a takich jak ty hahaha.

Gość gość
wpiszcie po prostu " proagandowy krążownik moskwa" i wyskoczy artykuł. ja znalazłem

Gość gość
czytałem na defence "Polacy mają tendencję do przeceniania siły rosyjskiej armii. Armii tej nie należy się jednak bać przez supertechnikę, jaka jest na jej wyposażeniu (bo tej jest stosunkowo mało biorąc pod uwagę jej liczebność), ale przez atomowy guzik, który ma pod swoim palcem prezydent Putin."

Gość gość
propaganda, stwierdzasz. no dobrze, jak to jest z uzbrojeniem f-16, panie znawco militariow? jak to jest z iloscia przestarzalych bwp w jednostkach "zmechanizowanych" - beda zmechanizowane, jesli te bewupy wziasc na hol. rosomakiem kazdy by chcial jezdzic, ale rzeczywistosc jest inna. wiekszosc czolgow to nadal zmodernizowane t-72, ciagle z nimi problemy, ledwie polowa zostala jako-tako zmodernizowana w twarde. i co z tego okolo tysiaca czolgow, jak conajmniej 25% z tego nawet poza koszary nie wyjedzie? odwiedziles pan choc raz w zyciu park maszynowy jakiejs jednostki wojskowej? jesli nie jest to oczko w glowie, nalezace do tzw. sil szybkiego reagowania to gwarantuje, ze mobilnosc spada do 70-50% stanu papierowego. smiglowce to nadal smiech i muzeum marynarka? kpina. polowa tych kryp powinna byc juz dawno wycofana ze sluzby. poza jednostkami "reprezentacyjnymi" obrazek "polskiego wojska" jest zenujacy, zadne parady i defilady tego nie zmienia. jesli nie wiesz, "znawco", co robi sie, zeby trupy ladnie wygladaly na defiladzie: smaruje sie je mieszanina ropy i nafty. ladnie sie wtedy blyszcza, prawie jak nowe. i bedzie sie zachwycal, pacan, (ch)amerykanska flota. brawo, ile tygodni minie, zanim w razie naglej napasci, zostanie zmontowana jakas grupa operacyjna po drugiej stronie atlantyku? a moze moca paktu cudownie sie w nanosekunde teleportuja w miejsce dzialan wojennych? na tegorocznych manewrach za wschodnia granica wezmie udzial wiecej maszyn, niz jest na papierze w wojsku polskim. byles ty chociaz raz w zyciu na strzelnicy? kopnal cie w ramie 7.62 mm kalach? widziales co potrafi zrobic ze stalowa szyna taka "pestka"? nierealny jestes...

Gość gość
dziś Haha najpierw zobacz ile tych gratów u twojej ukochanej Rasyjii :-P Pa trollu :-P Za dużo się naczytałeś g****a :-P 🖐️

Gość gość
Bank* :-D 🖐️

Gość gość
Juz widze jak niemcy czlonkowie nato przychodza nam z bratnia pomoca:(

Gość gość
gość dziś masz rację Polska przy dwóch ciężkich dywizjach amerykańskich styknie ;-)

Gość gość
Dla mnie Polaczki zawsze będziecie cebulaczkami. Wstyd mi za was. Poważacie coś o czym nie macie pojęcia ;-) A nawet jak byście mieli racje chociaż nie ma cie.. Powinnście chociaż podtrzymywać morale bożżę

Gość gość szry szry
gość jarosłav dziś chyba z 02:02 też co ??

Gość gość
00:49 Z Niemcami byłby problem, u nich społeczeństwo ma takiego p*****lca na punkcie pacyfizmu że każdy polityk który by chciał zaangażować ich w wojnę może się pożegnać z władzą..

Gość gość
A tą symulacją było Wargame: European Escalation, czy co? xD

Gość gość
Zacznijmy od tego że całe NATO co najwyżej by potępiło działania Rosji. O USA możemy całkowicie zapomnieć, ich bazy zostały by nie tknięte i żyli by z Rosjanami w zgodzie, stwierdzili by że to konflikt regionalny i co najwyżej byli by obserwatorami. Jeśli Rosja na nas najedzie zostaniemy SAMI !!!