Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myslicie o bezdzietnych parach 30 plus ?

Polecane posty

Gość gość

Co myślicie, kiedy poznajecie takie pary? Czy od razu zakładacie, że nie mają dzieci bo nie mogą czy uznajecie ich za egoistów. A może traktujecie ich jako spełnione pary? Jestem ciekawa. My z mężem nie możemy mieć dzieci, rodzina o tym wie ale znajomi niekoniecznie. I tutaj spotykamy się często z przykrymi sytuacjami, słyszymy, że "to już czas", "niedługo będzie za późno", " pewnie twoja żona to egoistka" itp. Co myślicie?

Gość gość
Nic. Nie obchodzi mnie to jak zyja inni

Gość gość
U mnie nikogo to nie obchodzi i nikt nie pyta. Poza tym co złego w byciu egoistą? Mam sobie niszczyć życie i rodzic kule u nogi, żeby się męczyć wychowując to, żeby nie być postrzegana jako egoistka??? Życie i tak mam ciężkie. Po co sobie dokładać?

Gość gość
Ja jako katoliczka i osoba mocno wierząca zawsze współczuje takim parom. Nie wierzę, że takie związki mogą przetrwać próbę czasu, dzieci jednak scalają rodziny, nadają sens życiu i radość w domu. Znałam kilka takich par, bezdzietnych. Problemy wynikały z przyczyn zdrowotnych, jednak mijały po jakimś czasie. Okazywało się, że te pary znalazły oparcie w Bogu, nawróciły się, zaczęły się modlić. Dzisiaj wszyscy mają juz dzieci i sa szczęsliwi, wierzę, że to moc modlitwy i wiary. Autorko, nie wiem czy jesteś wierząca, ale myslę, że jeśli powierzysz swoje zycie Bogu, nie będziecie długo bezdzietna para.

Gość gość
Ja nie pytam,nie komentuje,ale w głębi serca ,żal mi takich ludzi są niespełnieni,coś ważnego ich omija, ominęło

Gość gość
Mamy prawie 30 lat z mężem i nie mamy dzieci. Jedną ciążę poroniłam. Generalnie nie mam parcia na bobo teraz, już mąż bardziej. Ale nie czuję się przez to gorsza:)

Gość gość
10:58 Dobre! A co powiesz na bezpłodne pary? Kobieta bez jajników, macicy lub facet bez plemników? Też moc modlitwy ?;p

Gość gość
Taaaa. Cos ważnego...:O ominie mnie trauma porodu i uzeranie się z dzieckiem przez 20 lat, w tym okres dojrzewania najgorszy, gdy dziecko pije, ćpa i pieprzy się po imprezach

Gość autorka tego posta
11:00 U nas jest podobnie, z tym, że poroniłam 2 ciąże. Drugą w 18 tc w szpitalnej toalecie :( Mam ten widok ciągle przed oczami. Mamy juz po 32 l. i odechciewa się wszystkiego. Tylko najbliżsi wiedzą co nas spotkało.

Gość gość
10.58 Coś ważnego? Coś ważnego to może być podróż dookoła swiata, spełniona praca, przyjaciele, pasje, nowe znajomości, lot na księżyc.

Gość gość
Nie obchodzi mnie to jak żyją inni ludzie, nie interesuje mnie życie znajomych sąsiadów i innych

Gość gość
dziś nie łam się:) nas też to zabolało bo już byliśmy z mężem wtedy psychicznie nastawieni na posiadanie potomka. Ja spędziłam kilka dni w szpitalu wtedy i też przeżyłam swoje,ale już minęło kilka miesięcy i doszliśmy na siebie i dla nas jest opcja - co ma być to będzie:) nie skupiamy się teraz na tym temacie tak naprawdę bo mamy tak intensywne życie (i nie, nie imprezowe) że ciągle coś i żyjemy w biegu mając mało czasu na wypoczynek. Jak w między czasie zajdę w ciąże to tez będzie ok,ale jak wspominałam nie mam aktualnie aż tak parcia.

Gość gość
ich zycie, ich sprawa nie kazdy musi zyc z 500 plus

Gość gość
Jeśli ktoś nie może mieć dzieci z powodu bezpłodności czy innych dysfunkcji to też mi żal,tak coś ważnego..coś ważnego czyli możliwość posiadania potomstwa,coś ważnego czyli doświadczyć uroki macierzyństwa.

Gość gość
Nic wam do tego jak ktoś żyje :) Dzieci tak scalają rodzinę że co drugie małżeństwo się rozwodzi :DZacne przemyślenia a teraz zajmij się obiadem bo dzieci zaraz wrócą ze szkoły :D Lub pilnuj konkubenta żeby twojego dziecka nie bił jedną z drugą :O🖐️

Gość gość
11;13 coś ważnego, ale nie najważniejszego. Bo sa rzeczy zdecydowanie ważniejsze

Gość gość
Ani ja nie komentuję cudzych wyborów, ani sama nie doświadczyłam takiego komentowania. A przepraszam, raz, od dalekiego wujka-buraka. Myślę, że to kwestia otoczenia, środowiska w którym się obracacie. Kulturalny człowiek nie będzie rzucał tego typu uwag.

Gość gość
Smutny widok i tyle

Gość gość
dziś Ja jako katoliczka i osoba mocno wierząca zawsze współczuje takim parom. Nie wierzę, że takie związki mogą przetrwać próbę czasu, dzieci jednak scalają rodziny, nadają sens życiu i radość w domu. Znałam kilka takich par, bezdzietnych. Problemy wynikały z przyczyn zdrowotnych, jednak mijały po jakimś czasie. Okazywało się, że te pary znalazły oparcie w Bogu, nawróciły się, zaczęły się modlić. Dzisiaj wszyscy mają juz dzieci i sa szczęsliwi, wierzę, że to moc modlitwy i wiary. Autorko, nie wiem czy jesteś wierząca, ale myslę, że jeśli powierzysz swoje zycie Bogu, nie będziecie długo bezdzietna para. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx piękne bzdury wypisujesz , stuknij się

Gość gość
gość dziś jesteś chorym bydlakiem,bo na pewno nie człowiekiem

Gość gość
Dajcie już spokój z tymi komentarzami o 500plus,Za granicą już dawno są dodatki na dzieci a Wy nadal byście chcieli,zeby Polska była daleko za murzynami,żeby była krajem Trzeciego świata.

Gość gość
nikt tu nawet nie pisze o 500+ masz paranoję

Gość gość
11;28 Co jest chorego w wierze w Boga ? ;/ Nie napisałam autorce nic złego. Odrobina wiary nikomu jeszcze nie zaszkodziła, próbuję jedynie pomóc. Prawda jest taka, że wiele problemów siedzi w psychice oraz w braku wiary - nasze zdrowie nie jest kwestia przypadku.

Gość gość
Nie wiem co może być ważniejszego niż dzieci...Dzieci muszą się rodzic,powinny się rodzic bo za x lat ludzkość wyginie jak jedna i druga,tysięczna zrezygnuje z potomstwa dla wygody

Gość autorka tego posta
Dzięki za radę, ale po kolejnym poronieniu przestałam byc osoba wierzącą i tak jest lepiej. Nie wiesz co musiałam przejść.

Gość gość
11:33 To rozkładaj nogi co 9 miesięcy. Ja nie planuję mieć dzieci "dla wygody" ale miło, że ty za mnie nadrobisz braki w populacji.

Gość gość
Czytaj uważnie,był komentarz odnośnie 500plus a teraz czekam na magiczne słowo.

Gość gość
11:33 ziemia jest juz wystarczająco przeludniona. rodzenie kolejnych gówniaków jest mocno nieekologiczne

Gość gość
Ludzkość wyginie? Tak się składa ze liczba ludzi na ziemi rośnie coraz szybciej bo chyba wykładniczo juz :O

Gość gość
11:35 Prosze, magiczne słowo: 500 plus. Mam nadzieję, że ból d**y minął.