Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mogłabym chodzić do kościoła, ponieważ nie popieram pedofilii.

Polecane posty

Gość gość

Dla mnie to chore i szkoda mi dzieci. Dlatego dziwią mnie tłumy w niedzielę. Czy Ci ludzie nie myślą?

Gość gość
To nie oglądaj też Hollywoodzkich filmów chyba że popierasz molestowanie seksualne.

Gość gość
Nie oglądam, wolę ambitniejsze filmy :) Kieślowski i inni.

Gość gośćSYLWIA suchy
więcej pedofili jest w społeczeństwie!wśród księży to może jeden na milion i nie pakuj wszystkich księży do jednego wora bo to grzech najcięższy ,to jest krzywdzące dla reszty księży .! https://youtu.be/apZ8DPErdA0

Gość gość
Normalny zdrowy facet nie zamyka się w zakonie i nie nosi kiecki. To mówi samo za siebie, coś musi być na rzeczy. Większość księży ucieka przed światem, odpowiedzialnością, społeczeństwem, decyzjami - wszystko ustalane jest odgórnie. A gdy dochodzi do tego czynnik ludzki - znudzenie, frustracja, popęd, problemy psychiczne - efekty jak widać.

Gość gośćSYLWIA suchy
14.12 a znasz coś takiego jak powołanie? głos Boży -,,Pójddź za mną''? nie to sobie poczytaj a potem wypisuj bzdury ,Bóg wybiera sobie spośród ludu osoby które mają głosić słowo Boże -,,Paś owce moje '' -słowa do Św Piotra Opoki i skały Kościoła .Tu czynnik Boski a nie ludzki odgrywa największą rolę,sama kiedyś czułam powołanie do Zakonu,nie odrzuciłam tego głosu po prostu rodzice mi zabronili.Wybrane osoby czują i wiedzą kiedy Bóg ich wzywa.Kapłani to osoby Duchowne -namaszczone Duchem Świętym ,sam Bóg przez nich przemawia ,są narzędziem w jego rękach ,nie nam ich oceniać kimże my jesteśmy no kim? tych którzy zbłądzili Bóg będzie oceniał nie my.Temat to tylko pretekst i wymówka by do kościoła nie chodzić.Bóg daje wolną wolę to nie jest przymus ,jednak nikt za Ciebie sumienia nie zagłuszy sama musisz dotrzeć do Prawdy o sobie.Pozdrawiam.