Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łupież czy łuszczyca? Proszę o pomoc!!

Polecane posty

Gość gość

Jak to odróżnić? Byłam raz u dermatologa, zerknela, powiedziała ze to mozeliwe początek luszczycy dala jakies leki ale bez różnicy było. Nic mnie nie swędzi nie mam czerwonych plam. Jedyne co to gdy potre skórę na czubku głowy widać białe plamki takie jak przy łupieżu. Póki co mi to nie doskwiera bo prawie niewidoczne ale boję się że jak zacznę zaleczać luszczyce to będzie gorzej! A może to zwykły lupiez? Proszę rady

Gość gość
U mnie tak sie zaczela luszczyca.Mam chora skore glowy,i na prawej nodze.Nie biore lekow,bo lecze inne choroby,i mam juz dosc.Smaruje olejkiem kokosowym,mascia z witamina A,Dermobaza To jest choroba nieuleczalna,ale mozna ja zaleczyc.Choroba nie lubi uzywek,dlatego ja uwazam,ale rano pije kawe,bo musze sie jakos rozruszac.Dziwne,ze dermatolog nie potrafil rozroznic lupiezu od luszczycy....

Gość gość
A jak szybko się to rozwinęło? U mnie od ponad roku bez żadnych zmian. I jestem zdezorientowana.

Gość gość
O mnie wystepowaly plamki na nogach,ale ja jeszcze nie mialam pojecia co mnie czeka.Pamietam na wczasach,chodzac w krotkich spodenkach ,przykleialam sobie plasterek,bo mnie to krepowalo,ale od lat juz nosze dlugie spodnie,bluzki za lokiec.Staram sie tego nie pokazywac,bo to przeciez krepujace.Mysle,ze do wysypu trwalo jakies 2 lata.Wtedy tez bylam ostatni raz u fryzjera,a mialam malego strupka,to fryzjerka mi powiedziala,abym posmarowala Kortizonem. To wstretna choroba,a lata nie lubie,bo co z tego ,ze spedzam go nad M.Srodziemnym jak jestem cala przykryta jak muzumanka.Idz do lekarza,bo ja juz potrafie odroznic lupiez od luszczycy,a co dopiero fachowiec.Nie martw sie na wyrost,a jezeli juz na to chorujesz,to pamietaj,ze z tym mozna jakos zyc.Pozdrawiam.