Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie szkoda wam zdrowia ?

Polecane posty

Gość gość
Niedawno an tym forum byl temat o tabletkach anty . Wielu facetów pisało, ze gdyby zona nie brala tabletek i nie mogl w niej kończyć to zaraz rozwiódłby sie . Kiedy byly przeprowadzane badania na temat tabletek anty dla facetów to większość powiedziała, ze nigdy w życiu nie trułby sie na własne życzenie . Ktoś wyżej miał racje tylko baby sa takie głupie i puste zeby truć sie na własne życzenie ,

Gość gość
"Ktoś wyżej miał racje tylko baby sa takie głupie i puste zeby truć sie na własne życzenie ," Mozna do tego podejsc tak jak ty a mozna i inaczej.... Tylko kobiety sa na tyle dodpowiedzialne ze zrobia wszystko zeby nie powolac do zycia niechcianych dzieci. To glownie KOBIETA ponosi konsekwencje niechcianej ciazy, facet dzis jest a jutro moze isc w sina dal. Tylko nie mowcie ze nie trzeba przed byle kim nog rozkladac, bo nawet w stalych, dlugoletnich = zwiazkach nie kazdy chce miec radosnej gromadki dzieci na zasadzie "co rok prorok"... a zycia bez seksu raczej malo kto sobie wyobraza ;)

Gość gość
11:57..możesz się nie truc. Możesz urodzić cała gromadke dzieci. W końcu to kobieta ponosi największy odpowiedzialnośc i największe konsekwencje nie tracia się. Co odmówisz seksu? Raz dwa pięć. Przez rok dwa trzy....ile czasu to potrwa? Ja biorę tabletkę dla siebie dla swojej wygody. Podejmuje ryzyko. Bo nie mam zamiaru chodzić bez przerwy w ciąży lub bać się co miesiąc czekając na okres.

Gość gość
Jesli ty boisz sie ze facet zostawi cie w ciazy to myślisz , ze jak zachorujesz , będziesz miała udar , zakrzepice ( czy inne skutki uboczne po antykoncepcji ) to cie nie zostawi ? Myślisz ze wtedy jak nie będziesz zdrowa i nie bedzie mógł sie bzykać na zawołanie to grzecznie zostanie przy tobie i będzie cie trzymał za rączkę ?

Gość gość
Po przeczytaniu tematu zaczęłam rozmowę z mężem. Już dawno myślę o odstawieniu tabletek. Zaproponowałam mu prezerwatywe nie zgodził się gdyż dla niego to za słaba metoda. Gumka może peknac przesunąć się lub możemy jej nie mieć w domu i on już to widzi jak siw nie kochany bo gumek nie ma. Wazektomia. Absolutnie nie! Mówi do mnie żebym założyła wkładkę. Ja nie mogę. Więc co. Jego zdaniem mam brać tabletki bo to idealna antykoncepcja. Oczywiście mogę przestać je brać mogę kupić gumki ale jak nie ubierze? Mogę odmówić seksu ale nie chce. Kocham go i kocham sje z nim kochać. I nie chce być w ciąży.

Gość gość
Jakie odmawianie seksu ? Nie rozumie dlaczego kobiety które od xx lat stosują tabletek uważają brak tabletek = zero seksu ? brak tabletek = gromadka dzieci ?

Gość gość
gość dziś No widzisz twój facet ma w d***e twoje zdrowie . Jak zachorujesz to skapuje walizeczkę w 5 minut i pójdzie do innej .

Gość gość
Ja nigdy nie stosowałam żadnej antykoncepcji, współżyję kiedy chcę od 4 lat i jak dotąd żadnej ciąży. Dzięki Ci Panie za wahanie hormonów tarczycy :D

Gość gość
Mnie właśnie było szkoda zdrowia i nie chciałam truć się chemią mającą tak poważne skutki uboczne. Nie po to o siebie dbam, by łykać de facto trutkę dla widzi mi się faceta. Postawiłam na metody naturalne w postaci ziół od znajomej lekarki z Mongolii i sprawdzają się, a konsekwencji żadnych. Wystarczy trochę dłużej poszukać w sieci, omijając te tendencyjne artykuły i reklamy standardowych powszechnych środków.

Gość gość
Moj maź choruje od 20 lat i musi brać leki . Za to dziwi sie jak zdrowa kobieta może truć sie na własne życzenie ., Bo jak ktoś jest chory i musi brać leki to wiadomo ale brania tabletek anty nie rozumie .

Gość gość
do tego chyba widzi, czy ma czyste nogi bez pajączków, to chyba jest logiczne, że nic jej nie grozi. x Nie nazywaj mnie ignorantką pisząc o pajączkach na nogach w zestawieniu z zakrzepicą żył głębokich. Marne porównanie. Chcesz to bierz. Mnie nic do tego. Ja już brałam...nigdy więcej.

Gość gość
Przede wszystkim tabletki antykoncepcyjne maja dzialanie wczesnoporonne, choc nie w kazdej ulotce jest to napisane. Dzialanie "minipigulki" wrecz zasadza sie na tym, ze endometrium nie przyjmuje powstalego zarodka, czyli dziala ona jak spirala wewnatrzmaciczna. Tyllo czasami dzialaja w ten sposob, ze zapobiegaja zaplodnieniu. W przypadku pigulek dwuskladnikowych dzialanie wczesnoporonne jest rzadsze i nie jest podstawowym mechanizmem, ale tez sie zdarza.

Gość gość
I to dlatego wlasnie niektorzy lekarze nie chca przepisywac pigulek.

Gość gość
12:17 nie pójdzie tego jestem pewna. Poprostu jest samolubem i nie chce mu się gumek używać. Smutne ale cóż.

Gość gość
12:23 dla widzi misie faceta? A która kobieta bierze anty dla faceta? Dla siebie bierze dla siebie się truje facetowi to wszytko jedno.

Gość gość
12:15 no u mnie bez zabezpieczenia niema seksu i tyle. Nie dam sobie dzieciaka zrobić. Niw ufam prezerwatywa stosunkom przerywany tym bardziej wkładki nie udaje więc zostaje hormon.

Gość gość
gość dziś Nie, facetom nie jest ''wszystko jedno'' i większa część z nich oczekuje, żeby kobieta zabezpieczała się tabletkami, żeby oni mogli nie używać gumki i nie narażać się na dzieciaka, którego nie chcą.

Gość gość
12:53 no nie powiesz mi, że jak ktoś ma zakrzepicę żył głębokich, to nie widać tego wyżej. Nie ma szans, żeby przy czymś takim nie poszły ci te żyły, co są pod skórą, skoro idą te grube głębokie. Więc tak, jesteś ignorantką.

Gość gość
dziś Zakrzepica żył głębokich objawia się bardzo nieswoiście. Czasem nie daje żadnych objawów. Nie znasz się na temacie, to nie pisz. Chyba, że z koncernu farmaceutycznego jesteś i udajesz ignorantkę pisząc głupoty.

Gość gość
Nie ma szans, żeby przy czymś takim nie poszły ci te żyły, co są pod skórą x A to już głupota do kwadratu.

Gość gość
11:28 Widzisz, mój partner wychodzi z założenia, że w związku oboje ludzi powinni być odpowiedzialni za sprawy antykoncepcji. Decyzja o podwiązaniu jajowodów była całkowicie moja, nie miałam wtedy partnera. Kiedy poznałam obecnego partnera, z którym jestem 3 lata, rozmowa na temat antykoncepcji była dla nas całkowicie naturalna. Zanim powiedziałam mu o podwiązaniu jajowodów zapytałam o jego stosunek do wazektomii. Wiedział, że nie chcę więcej dzieci, zaakceptował ten fakt i stwierdził, że nie jest dla niego problemem poddanie się wazektomii ponieważ szanuje moją decyzję. Zaakceptował fakt, że bierze kobietę z dzieckiem, dziecko kocha i wychowuje jak swoje. 13:19 Nie pisz takich bzdur. Pigułki antykoncepcyjne nie mają działania poronnego. Tak samo jak antykoncepcja postkoitalna nigdy nie prowadzi do poronienia. Z prostego powodu. Aby mówić o poronieniu musi zostać spełniony warunek zagniezdzenia zarodka w ścianie macicy. Antykoncepcja hamuje owulację więc nie ma mowy o żadnym zarodku. Antykoncepcja postkoitalna nie dopuszcza do zapłodnienia więc również nie ma mowy o zagniezdzenia się zarodka.

Gość gość
13:30 Nigdy nie brałam pigułek antykoncepcyjnych i przeszłam zakrzepicę żył głębokich. I nie, nic nie było widać pod skórą. Po prostu jednego dnia poczułam potworny ból nogi, zrobiła się wręcz gorąca i czerwona. Ale wcześniej nie było absolutnie żadnych objawów.

Gość gość
Nie chce mi się czytać wszystkich komentarzy jak leci ale podejrzewam, że żadna z was nie ma wykształcenia medycznego a już na pewno nie jest lekarzem, i powtarzacie magiczne słowo zakrzepica jak zaklęte nie mając pojęcia co to jest i jak do niej dochodzi, ani jaki jest dokładny mechanizm działania leku, a akurat antykoncepcja jest dobrze poznana. Na codzień każda z was o ile nie przykłada się do swojego zdrowia bardziej je niszczy niż te tabletki. Ale przekrzykujcie się dalej :D

Gość gość
Zakrzepicę mają często ludzie z idealną skórą. Jeżeli ktoś ma pajączki, to sama estetyka skóry siada przy tabletkach, czyli tych pająków jest więcej. Widzę to po siostrach, które hormony brały- wyglądają gorzej niż ja, mimo że jestem najstarsza i chyba wyjściowo miałam bardziej problemową skórę

Gość gość
10.58 sama się nie kompromituj, akurat laparotomia przy podwiązaniu robiona jest w znieczuleniu ogólnym i polega na przecięciu brzucha i mięśni, potem przez 3 miesiące nie można seksu uprawiać, bo tyle trwa gojenie, ty miałaś inną metodą gdzieś w czechach, jednak większość operacji jest wykonywane właśnie laparotomią.

Gość gość
"a akurat antykoncepcja jest dobrze poznana" Taa, świetnie zwłaszcza, że zaczęto ją stosować dopiero w latach 60tych. Ja rozumiem, że ktoś zrobił bilans zysków i strat i bierze, ale upieranie się przy tym, że to zdrowe, to zaklinanie rzeczywistości

Gość gość
13:59 Aż zadzwoniłam do ciotki, która jest ginekologiem i zapytałam. Powiedziała, że piszesz bzdury i podwiązanie jajowodów wykonuje się metodą laparoskopową. Tylko w wypadku konieczności podwiązania ze wskazań medycznych przeprowadza się ją poprzez przecięcie powłok brzusznych i robi się to podczas cesarskiego cięcia więc siłą rzeczy brzuch jest przeciętny.

Gość gość
A ja nie stosuję antykoncepcji hormonalnej, bo nie chcę przytyć. Mam tendencję do zatrzymywania wody, schudłam 40kg i walczę od roku żeby utrzymać tą wagę, a tabletki powodują u mnie +10kg w miesiąc (2 próby, różne tabletki), także ja wybieram niehormonalną spiralę ;) mąż nie da sobie zrobić wazektomii, bo on na widok lekarza mdleje, a ja nie dam się faszerować hormonami. Poza tym, mimo 2 dzieci, na 90% nie chcę mieć 3, ale te 10% nie pozwala mi się podwiązać...

Gość gość
A jakie są niby przeciwwskazania do stosowania prezerwatyw? No ok uczulenie na lateks, ale przecież są prezerwatywy z innych materiałów więc zawsze można sobie wybrać takie co nie uczulają.

Gość gość
12:14 masz męża egoiste. Mój jakoś bez problemu zakłada gumki. A zawsze mamy w domu cale opakowanie wiec nie ma możliwości, że zabraknie. Pękają naprawdę rzadko i trzeba mieć pecha żeby zaraz zajść. Można też w dni płodne zrezygnować z sexu albo zrobić mężowi loda. Co za problem?