Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkam w patologii siostra w domu dziecka, matka chla

Polecane posty

Gość gość

Ma w d***e że jej zabrali dziecko. Mam tego dosyć i nie wiem co robić. Siostra jest w lekkim stopniu upośledzona, wolniej się rozwija i nie wiem co dalej.

Gość gość
A strasznie pije ta twoja matka? W Polsce dzieci zabierają z coraz b błahych powodów, ten kraj schodzi na psy.

Gość gość
No nie, da się przeżyc, nie upija się do nie przytomności ale nie poszła na terapie i nic nie zrobila by ja wyciągnąć, na początku jak ja zabrali to coś tam ale się przyzwyczaiła i ma to gdzieś, z moich pieniędzy żyje. zamierzam się niedługo wyprowadzić i od tego odciąć

Gość gość
Skoro matka ma w d***e, że dziecko zabrali to chyba powód nie był błahy i były przesłanki. Autorki może namów matkę na odwyk?

Gość gość
Nie wiem czy to możliwe ona jest naprawdę zdemoralizowana i ma to gdzieś, tak jej wygodnie odnosze takie wrażenie. I nie wiem czy dla siostry to nie lepiej

Gość gość
Ja tez miałam kiedys tego typu sprawę, i ona trwa rok, na początku stres jest tak silny, ze człowiek się cały trzęsie, w potem się przyzwyczajasz. Ja miałam z powodu ze się kiedys lekczylam psychiatrycznie, i złośliwa mi osoba założyła mi taka sprawę. Każdy znosi coś takiego inaczej, ale bez pieniędzy, adwokata, szanse są małe, a system obecnie jest taki, ze b chętnie odbierają dzieci zwłaszcza samotnym matkom, bo one nie maja pieniędzy na prawników, a nasz kraj dostaje duże dotacje z unii na rodziny zastępcze. Wiec uważam, ze jak ta dziewczyna nie była jakoś b zaniedbana to jest chamstwo. A wielu ludzi rożnie znosi niepełnosprawność i nieraz potrzebuje tez odreagować. W naszym kraju na punkcie tego picia jest psychoza.

Gość gość
A gdzie twoja siostra teraz przebywa? Na co choruje?

Gość gość
Nie wiem na co podobno ma lekki niedorozwój, zachowuje się dziecinniej niz powinna jak na swój wiek, ma problemy z mową. Teraz przebywa w ośrodku pomocy rodzinie, to jest jak normalne mieszkanie, kilkoro dzieci i wychowawca. Podejrzewam że choroba siostry to wina matki, nie dbała o ciążę

Gość gość
Ale nie dbała w sensie ze dużo pila? Siostra ma jakieś objawy FAs? Bo to widać od razu na twarzy. Nie każdy niedorozwój jest efektem ze ktoś nie dba o siebie w ciąży, raczej rzadko tak jest.

Gość gość
Nie, wygląda normalnie, to ładna dziewczyna. Mogłaby być modelka wysoka, szczupła.

Gość gość
A ty myslisz, ze osoby z FAS nie moga byc wysokie? Mam wrazenie, ze to prowokacja. Piszesz ogólnie dziwnie, jak mozna nie wiedziec co jest siostrze