Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy bez pieniędzy , żyjąc skromnie można być szczęśliwym

Polecane posty

Gość gość
Wg mnie można. Ja należę do tych osób, które są szczęśliwe bez względu na okoliczności. Szczęście to stan umysłu, nie można uzależniać tego stanu od okoliczności. Bo często bywa tak, że jak rozwiązemy jeden problem, to pojawia się kolejny....

Gość gość
Mozna ale gdy jestes do tego przyzwyczajony.Gorzej gdy wiesz jak zycie powinno wygladac,pewne sprawy sa bezproblemowo w zasiegu twoich mozliwosci a nie z twojej winy nie mozesz tego miec.

Gość gość
Zależy jaki masz charakter .

Gość gość
Skromnie- to też pojęcie względne .. wystarczy spojrzeć na tych znanych i pogatych, a jednak popełniają samobójstwa, bo mają depresję itd. Wiadomo, kasa ułatwia życie, ale czy czyni nas szczęsliwymi?

Gość gość
Skromnie to tak , aby przeżyć

Gość gość
Tak, o ile znajdziesz niezależne od dochodów źródło szczęścia i poczucia sensu życia.

Gość gość
No jak ktos sie musi martwic, ze np nie stac go na zaplacenie rachunku za prad, to raczej szczesliwa nie bedzie. Jakies tam pieniadze sa potrzebne. Nie mysza byc wielkie, ale jakies mysza byc

Gość gość
Apetyt rośnie w miarę jedzenia,facet kiedyś opowiadał , jak było mało pieniędzy to jakos się zyło teraz zarabia wiecej i tak pieniedzy nie ma .Przyszły nowe potrzeby , dzieci na pływalnie , zona lepsze ciuchy i nadal nie ma końca.

Gość gość
Ale ja tu nie bede pracowal,co za debile...

Gość gość
Można,ale to zależy od charakteru.Trzeba mieć poukładane w głowie,co jest ważne w życiu

Gość gość
Mnie unieszczęśliwia konieczność pracy. Może nie samej pracy, ale tego, że aby jakoś przeżyć, muszę robić to, czego nienawidzę, czyli wykonywać prace, które wymagają kontaktów z ludźmi i zajmowania się sprawami, które budzą mój wstręt. Czyli właściwie wszystko mnie wykańcza.

Gość gość
zależy czy sie ma sex