Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niima

Co robić gdy pigmentacja skóry jest zaburzona?

Polecane posty

Gość Niima

Wróciłam z wakacji i kurczę wydaje mi się, że na mojej skórze jest więcej piegów niż było. Co mogę z tym zrobić?

Gość gość
wydaje mi się, że powinnaś zgłosić się do dermatologa bo to mogą być niegroźne bądź groźne zmiany skórne, a może tylko tylko zaburzenie pigmentacji skóry wywołane słońcem. wiesz lekarzem nie jestem więc lepiej się skonsultować niż ci tu wróżyć.

Gość 0lonka
poprzedniczka ma rację, chociaż prawdopodobnie to będą zmiany wywołane słońcem, a jakich filtrów używałaś?

Gość LIV33
jeżeli to zaburzenie pigmentacji skóry to możesz je usunąć za pomocą frakcjonowania z efektem ablacji. ja poddawałam się temu zabiegowi w krakowskiej klinice vesuna zlokalizowanej przy ulicy dobrego pasterza. moja twarz, że tak powiem zwiotczała i pragnęłam ją ujędrnić. a o samym zabiegu się dość dużo naczytałam dlatego wiem, że ma szereg zastosowań właśnie jak zaburzenie pigmentacji, rozszerzone pory, zwiotczała skóra czy też nieduże blizny wywołane trądzikiem. zabieg jak dla mnie był praktycznie bezbolesny, a efekty widziałam natychmiastowo. musiałam wykonać 4 powtórzenia dla lepszego efektu, ale jestem bardzo zadowolona z tego zabiegu.

Gość gość
LIV33, a czy ten zabieg w klinice vesuna można przeprowadzić również w bonarce czy oferują go tylko przy ulicy dobrego pasterza?

Gość LIV33
Wydaje mi się, że oba punkty mają identyczną ofertę, ale możesz sprawdzić ich stronę: https://vesuna.pl/ albo do nich zadzwonić i się spytać :)