Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w biuscie 98 cm a pod biustem 74 cm to normalny biust na 170 cm wzrostu?

Polecane posty

Gość gość
tak...co ma być w nim nienormalnego?

Gość gość
No nie mogę w sklepie kupić stanika To jest nienormalne Staniki z miska d za ciasne a większych nie ma

Gość gość
Mam podobne wymiary i to jest rozmiar DD

Gość gość
Żartujesz? Zmień sklep! Tu masz listę normalnych: https://stanikomania.pl/spis-dobrych-sklepow/ Rozmiar masz przecietny, średni biust 32FF w markach brytyjskich, ok. 70H w kontynentalnych. Ja noszę miskę więcej i nie mam żadnego problemu z kupnem.

Gość gość
gość dziś Nie ośmieszaj się :O

Gość gość
a czym się niby ośmieszam? Według rozmiarówki to jest stanik z miseczką DD (czasem E, zależy od producenta)

Gość gość
Dokłdnie idz do normalnego sklepu z bielizna, gdzie mają inne rozmiary niż na sali w Lidlu. Gdzie pracuje brafiterka, a gearantuje, ze wyjdziesz obkupiona.

Gość gość
18.53'to jest miska D, DD, czasem E zaleznie od firmy

Gość gość
18:53 Ty się nie osmieszaj. Też mam takie wymiary i w zależności od producenta mój rozmiar to 70D, 70DD, w ostateczności 70E. Większość biustonoszy mam w rozmiarze 70D/DD

Gość gość
gość dziś Jakiej niby rozmiarówki? Tu masz tabelę rozmiarów : https://mybra.pl/System-europejski-i-tabela-rozmiarow-europejskich-chelp-pol-378.html Umiesz się nią posłużyć? Widzisz, jaka litera przecina się z obwodem 70 przy tym wymiarze w biuście? A że ty sama niszczysz sobie biust nosząc coś, co c***ewnie nawet sutków nie zasłania, to twój problem.

Gość gość
Według tej rozmiarówki powinnam nosić rozmiar 70G - chyba bym go sobie na głowie założyła :D

Gość gość
Ale co mnie obchodzi strona mybra? Są różne biusty. Jakbym miała jędrne mielony, to może i by się zgadzało. Nic mi.nie odstaje i zakrywa tyle ile trzeba. Biustonosz dobierala mi brafiterka. Większe miseczki odstaja, chyba wiem lepiej w czym chodzę i jaki rozmiar mi pasuje.

Gość gość
gość dziś Nie, na cycki. Nie umiesz dobierać stanika, nie umiesz go poprawnie założyć, nie masz pojęcia jak powinien leżeć, w skrócie: jesteś kompletną ignorantką w temacie braffitingu, i naprawdę tylko się ośmieszasz. Biusty mogą być różne, ale nie ma takiej możliwości, żeby między pomiarem a rzeczywistością było kilka misek różnicy. Jedna - tak, dwie - maks, i bardzo rzadkie. A ta "brafitterka" to pewnie u triumpha czy innego intimissimi była? Tam mają takie same "pojęcie" o dobieraniu stanika, jak i ty.

Gość gość
Dwie różne kobiety piszą ci, że ta tabeltka jest do niczego :D

Gość gość
Ja byłąm w kilku butikach i to jest definitywnie przy takich wymiarach DD, czasem E...ale nie G!

Gość gość
Dobrze ktos mówi 70 g, miałam 90 w biuście pod 70 i nosilam 65f

Gość gość
ale przy innym modelu, lub budowie klatki piersiowej, nosiłabyś 70E ;)

Gość gość
Nie 70 e bo od obwodu pod biustem odejmuje się 5 cm i to jest rozmiarowa wtedy 65. To jest np w marce Panache

Gość gość
Ja mam pod biustem 72-73cm jakoś, zawsze nosiłam 70tke, a miseczka DD najlepiej pasuje

Gość gość
Dokładnie. W innym.modelu tez też muszę wymieniać rozmiary, a raczej miseczki. Pisałam już, że przeważnie noszę 70D,DD ale przy innym kroju np musze wziąć miseczkę E. Może raz czy dwa zdarzyło mi.się mieć miseczkę F ale to było dawno temu. Nie noszę pushupow, a zwykłe biustonosze, czasem balkonetki czasem miękkie koronkowe. Strona mybra nie jest wyrocznią, a jedynie pomaga znaleźć mniej więcej odpowiedni rozmiar, nakierowac je. Są różne firmy produkujące biustonosze, są również modele bardziej lub mniej rozciagliwe.

Gość gość
biust jak biust, fajny. ale 56 kg przy 170cm? nie jesteś aby za szczupła? nie chcę być złośliwa, nie nie. ale ja mam 57 kg, wzrost 168 cm i uważam, że moglabym mieć z 2 kg wiecej ...

Gość gość
To jest 70 h ja taki noszę. Jak nie mają w sklepie tego rozmiaru każą mierzyć 80 E i też pasuje ale to już nie to.

Gość gość
Przy 74 pod biustem pokazują Ci 80?

Gość gość
gość wczoraj Nie wiem, ile różnych, bo tu się IP nie wyświetla. A nawet jak napisze 10 różnych, to to niczego nie zmieni, bo punkt widzenia ignoranta nie zmienia faktów. Pracowałam jako brafitterka prawie 5 lat, biustów przewinęło się przede mną setki. Chyba więc dużo lepiej wiem lepiej czy ta tabelka jest "do czegoś" niż ty, która się opierasz tylko na sobie i w dodatku nikt tego nie może bezstronnie potwierdzić (jak jesteś taka pewna swego to wstaw swoje zdjęcie w staniku-od razu będzie widać, czy masz rację).

Gość gość
gość wczoraj Nieuczciwe sklepy tak robią. Nie mają odpowiedniej rozmiarówki, a że mniejsza literowo miska przy większym obwodzie to "to samo" (podobna objętość, a że zupełnie nie spełni swojej funkcji to kogo to obchodzi - liczy się sprzedaż) to niezorientowanym klientkom wciskają. I potem widzi się horrory: -obwody podnoszące się na kark (obwód każdego stanika MUSI LEŻEĆ POZIOMO, nawet jak na głowie staniesz) -fiszbiny nie przylegające do mostka między piersiami (oznaka dużo za małej miski) -fiszbiny leżące na piersi zamiast je obejmować od strony pach (celując mniej więcej w środek pachy albo ciut przed - jak tak się nie dzieje to jak wyżej - miska dużo za mała), -fiszbiny najeżdżające na biust przy każdym ruchu, -staniki, które trzeba non stop poprawiać, które na sobie czujesz (dobrze dobrany stanik jest jak druga skóra) -piersi wyłażące z misek bokami i górą (co nieraz prowadzi do trwałych deformacji widocznych po zdjęciu stanika), -ramiączka spadające albo wrzynające się (widziałam kobiety z utrwalonymi rowami na ramionach... straszne!) Nic z tego nie powinno mieć miejsca. I nie, nikt mi nie wmówi, że nosząc 70DD zamiast 70H niczego z tego nie doświadcza, bo to jest niemożliwe. Określony wymiar w biuscie i pod to określona objętość piersi. Nie da się wlać 500 ml wody do szklanki 300 ml, i nie da się włożyć piersi 70H do misek 70DD, proste prawa fizyki.

Gość gość
Nie ma to jak pasja do cyckow. Sorry brafitterko ktora posluguje sie smieszna stronka. Sama bylam u profesjonalistek i wiem jaki rozmiar nosze.

Gość gość
Czy to była profesjonalistka i czy masz dobrze dobrany stanik to okarze sie po latach :) Zreszta.. nie nasze cycki , nie nasz problem ! xx Skoro ktos ma niby 98cmw biuscie i nosi D, DD to po prostu zle zmierzył sobie biust :P Albo w ten obwod wchodzi warstw z plecow i klatki piersowej..tudziez szerokie zebra :P

Gość gość
gość dziś nie, nie zmierzył sobie źle biustu. Miseczka to różnica pomiędzy biustem, a pod biustem. x Autorko, to jest 75DD. O taką rozmiarówkę poproś w sklepie. To będzie twoja baza. I według tego, będziesz dobierać rozmiar. Albo mniejszy obwód,a większa miseczka, albo zostajesz przy tym rozmiarze. Często firma firmie z rozmiarem nierówna. To jest takie pi razy drzwi. Poproś o kilka różnych modeli, bo nie tylko wielkość miseczki jest ważna, ale fason też, bo piersi są też różnego kształtu. Może się okazać, że wyjdziesz z jednym stanikiem w rozmiarze 75D, jednym 75DD i jednym 70E, albo nawet F, w zależności, jak firma liczy usztywniane staniki. Czy miseczkę wewnętrzną, czy zewnętrzną. Czasem głupie fiszbiny są węższe u jednego producenta, a u innego większe przy tym samym rozmiarze i już coś nie pasuje.

Gość gość
gość dziś Miseczka to różnica między OBWODEM STANIKA (który musi być mniejszy niż pomiar pod biustem) a obwodem w biuście. I dziewczyny mają rację, że żadne 70dd nie jest możliwe, ja mam podobne wymiary (76/96), biust wymęczony 2 karmieniami (do jędrnego mu daleko) i noszę 70G/32E-F. Nie wiem, gdzie ja bym musiała piersi upychać, żeby je w staniku o 3 miski mniejszym "zmieścić", chyba pół biustu bym miała na plecach :D :O