Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy z zebami i ich czesciowym brakiem

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z zebami choc chodze do kontroli co kilka miesiecy to zawsz sa jakies problemy to prochnica i plombowanie.:( I to taka walka choc powiem ladny ksztalt mam zebow duzo osob mi mowi ze ladne.mam ale coz ze takie z nimi problemy. Musze przyznac ze rodzice nie dbali za dziecka o zeby :( bo drogo itd. sama chodzilam do szkolnego dentysty ale wyszlo szydlo z worka i przed 2 latami musialam usunac 6 i 7 u gory i na dole po lewej stronie tez 7 i 6 i tak leca te zeby . zbieram na implantaty ale trzeba wykonac sinus lift i nie wiadomo czy sie kosc sie przyjmie bo mam jeszcze jakies inne problemy i musi zajac sie tym wyspecjalizowany chirurg . Ech zyc sie nie chce a koszta nie tanie mysle ze do wiosny uzbieram te 8 tys. Euro . oprocz koron . chociaz te 6 wprawic . Dentysta poleca mi u gory proteze ktora sama kosztuje 3.500 tys euro bo ona jest nakladana na spilowane 2 zeby z kazdego boku i na podniebienu przebiega taki nazwe go lacznik srebrny . Ech zyc sie nie chce i to w wieku 32 lat . Jest ktos w podobnej zenujacej syt. ? a zeby to wszystko .

Gość gość
Dowiedz sie o ceny w Czechach. Ja sobie nie wyobrazam takiej protezy. Skozystaj jeszcze z porady w klinice uniwersyteckiej na zajeciach u studentow.

Gość gość
U dentysty byłem ostatnio 15 lat temu.

Gość gość
znam taki sam przypadek ze chlopak 24lata a polowe zebow ma mosty...slabe szkliwo

Gość gość
Tez myslalam o poradzie w klinice Uniwersyteckiej. Masakra masakra zawsze tez taniej troche a ceny w Niemczech sa ogromne .

Gość gość
Albo tez Czechy ale boje sie jak bedzie jakies zapalenie itp. to nikt na.miejscu sie tym nie zajmnie .:( i trzeba jechac ...