Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy przedszkole ma prawo zażądać informacje czy dziecko było szczepione

Polecane posty

Gość gość

Dostałam maila z przedszkola, że w związku z tym że w gminie obok zostały wykryte ogniska odry mam przekazać oświadczenie czy dziecko było sczepione czy nie! Konsekwencją może być to że wypowiedza mi przedszkole!!! Czy tak może być? Co to jest jakaś komuna?!?! Zaznacze ze dziecka nie zaszczepilam

Gość gość
Mam nadzieję, że zacznie ktos tę samowolkę kontrolowac w końcu a nie narażac społeczeństwa. Publiczne przedszkola tylko dla dzieci niezagrażających innym, dzieci świadomych rodziców a nie fanatyków i proppgatorów bzdur internetowych.

Gość gość
LOOOOOOOL Dobrze, nieszczepione dzieci won z przestrzeni publicznej

Gość gość
Antyszczepionkowcy moga zalozyc wlasne przedszkole

Gość gość
No i dobrze. Sama bym cie wykopala z przedszkola.

Gość gość
Bo żerujesz na tych ktorzy sie szczepili. Uwazam ze przedszkola dla nieszczepionych to dobry pomysl. Zaloze sie ze nagle dzieci byłyby poszczepione.

Gość gość
Tak ma i wszystkie powinny tego żądać

Gość gość
Tymczase liczba chorych na odre na Mazowszu wzrosła do 16.wczoraj bylo 10. Ciekawe, ile bedzie jutro.

Gość gość
Karyny w popłochu pytają co teraz? Z kim zostawia Brajanka i Dzesike jak będą szły na hybrydę i solare? Jak żyć? Miało być prorodzinne państwo :/ Jak mozna tak szczuć społeczeństwo! Przecież w filmie było, ze to wszystko ściema i wyciąganie kasy od społeczeństwa!!!!!

Gość gość
A wy zaszczepieni nie cieszcie się, bo Ukraińcy, Syryjczycy i inni rozniosą Odrę.

Gość gość
Nie ma prawa. To są dane medyczne, wrażliwe.

Gość gość
Tak, każde przedszkole może mieć inny swój wewnętrzny regulamin.

Gość gość
Nie ma prawa, ale moze wypowiedziec umowe jezeli nie pokazesz, powolujac sie na dobro ogolu i nawet jak wytoczysz proces o sadowy ,to w przypadku gdy nie ma mocnych przeslanek medycznych nic nie wskorasz bo szczepienia sa obowiazkowe.

Gość gość
Jest też obowiązek szkolny, a niektóre dzieci nie mogą być szczepione. I co wtedy? Nauczanie indywidualne/

Gość gość
20:37 to sa skrajne przypadki, moj syn takim jest i przy szczepieniu moge poprosic o skierowanie do szpitala, sa poradnie dla dzieci podwyzszonego ryzyka. Naprawde bardzo ciezko jest dostac zaswiadczenie o niemoznosci szczepien i na 99,999% nie dostanie go dziecko ktore chodzic moze do szkoly czy przedszkola!

Gość gość
Bardzo dobrze. Nie po to szczepie swoje dzieci, żeby tacy co sobie ubzdurali coś na podstawie bzdur z internetu, narażali moje dziecko.

Gość gość
Zdziwiłabyś się. Moja córka przy powaznej chorobie autoimmunologicznej wylądowała w szpitalu i dostała absolutny zakza szczepień przez pewien okres. Do przedszkola chodziła po szpitalu normalnie.

Gość gość
Ale o czym wy piszecie? Komu zagrażać? Przeciez każdy może się zaszczepić i mieć ochronę. Narażone jest dziecko nie zaszczepione, ono samo zaś nikogo nie naraża, bo każdy może się zaszczepić. Zwlaszcza dorośli, których szczepienia dawno przestały działać.

Gość gość
gość dziś a po co ty szczepisz, skoro sama w te szczepienia nie wierzysz? :D Zdawało mi się, że szczepi się po to, żeby nie zachorować :D

Gość gość
gość dziś Jak się objawiała ta choroba i jak ją zdiagnozowano? Czy nie przypadkiem zmiany na skórze i bóle brzucha? I czy nie zaczęło się po jakiejś żywej szczepionce? Odpisz proszę.

Gość gość
Nie ma prawa, bo jest ochrona danych medycznych.

Gość gość
Przedszkole nie ma prawa pytać.

Gość gość
to jest odroczenie, czasowe, ale ono tez nie uchroni przed ewentualnym wypowiedzeniem, bo powolaja sie na dobro ogolu i mozesz im naskoczyc. Tym bardziej ze w temacie" gmina obok" szczepienie nie musi chroni przed zachorowaniem, jedynie zlagodzi objawy,

Gość gość
gość dziś ktoś tu nie wie jak działa szczepionka...

Gość gość
Chociaż szczepienia nie daja 100% ochrony przed choroba, to faktycznie w sumie to nieszczepione dziecko jest przeciez o wiele bardziej narażone, niz te zaszczepione - tak na logikę:D

Gość gość
gość dziś Ktoś tu szczepi bez sensu.

Gość gość
gość dziś No dokładnie. Tylko nieszczepione dzieci są narażone. To one mogą zachorować, a te szczepione mają ochronę, więc nie rozumiem tej nagonki. A ciekawe czy przedszkole wymaga szczepienia mmr (bo pojedynczego na odrę nie ma) od swojego personelu? Czy pani dyrektor powtórzyła swoje szczepienia? Czy nauczycielki, pomoc, woźne, kucharki powtórzyły swoje szczepienia? Jeśli wszystkie dzieci mają być zaszczepione, to dorośli tym bardziej.

Gość gość
Ja bym odpisała, że przedstawię szczepienia swojego dziecka, jeżeli zostaną mi przedstawione szczepienia personelu.

Gość gość
gość dziś przez proepidemicznych debili niedługo wszystkie szczepienia będą bez sensu, bo nie będzie k***a kogo szczepić

Gość gość
gość dziś wróć do szkoły