Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak duze muszą być zarobki żeby

Polecane posty

Gość gość

Powiedzieć, że ktoś jest zamożny?

Gość gość
Po co to rozkminiac? Kazdy ma inne standardy.

Gość gość
Myślę że 30 złoty wystarczy.

Gość gość
Ja znam taką co mąż ma 6 tys i czują się wielkim państwem :)

Gość gość
w jakim kraju? Bo Szwajcaria i Tajlandia to "trochę" inna skala :D

Gość gość
min 40tys na reke

Gość gość
Jak widać można groszem nie smierdziec a zgrywac wielką panią :)

Gość gość
Być zamożnym to mieć tyle pieniędzy żeby kobieta nie nadążyła ich wydawać. :-P

Gość gość
to zależy raczej od tego ile się posiada a nie od zarobków. Można zarabiać 7k i z 4 bahorów kredytem żyć w biedzie. Jak się ma tyle na 2 bahorów i majątek zero zadłużeń to jest się zamożnym. generalnie powiedziała bym że zamożność jest wtedy kiedy prócz wydatków bieżących zostaje tyle żeby sobie oszczedzić na lokacie, jesteś w posiadaniu przynajmniej niezadłużonego M4 lub majątku ziemskiego, jest samochód, stać was na wczasy, dodatkowo oszczedzacie. Kupujecie zdrowe jedzenie i nową odzież.

Gość gość
20.22 to nie jest zamożności, to o czym piszesz. To jest minimum jakie człowiek musi mieć, żeby jakoś normalnie żyć.

Gość gość
20:30 nie, samochód, dobre wczasy, majątek ziemski i możliwość oszczedzania to jest zamożność. Mimimum to egzystencja od 10-tego do 10-tego, tramwaj do pracy, szmaty z lumpeksu i mieszkanie komunalne/wynajmowane/na kredyt.

Gość gość
Zależy w jakim kraju. W UK to rzeczywiście nic nadzwyczajnego, w PL to już próg zamożności / wysokiej klasy średniej.

Gość gość
20:36 Ja mam tak: Mieszkanie odziedziczone, czynsz 600zl miesiecznie. 400 wydaje na jedzenie, zarabiam 2000. 100 dojazdy - sieciowka, 100 internet + telefon. 300 odkladam na konto, 200 na drugie na wakacje, pozostale 200-300 zl wydaje, np. na ciuchy, kino, hobby lub tez odkladam. Stac mnie na nowe rzeczy z marketu, czasem nie z marketu. Samochod tez mam, ale nie uzywam bo mam krki na drodze do racy, uzywa facet i za niego placi. I wg Ciebie jestem zamozna. Aha, jem zdrowo, bo sama gotuje, pieke chleb, nie uzywam cukru itd.

Gość gość
20:44 jesteś średniakiem. Ani biedna ani zamożna. Masz pewnie małe mieszkanie, coś tam oszczędzasz. Teraz zależy co się stanie. Jeśli zostaniesz samotną matką z 2 dzieci, czego Ci nie życzę, będziesz żyła skromnie to będziesz raczej uboga. Jak dostaniesz podwyżke do np 3-4k i będziesz miała pełną rodzinę (np mąż 5k, 500+razem 8-9k, ), może 2 samochód, wczasy za granicą, spore oszczędności, dzieci zapisane np na pianino czy coś w tym stylu, zakupy w Almie dzieci ubrane w galeriach to będziecie moim zdaniem majętni.

Gość gość
20:44 ale raczej idziesz w strone majętności bo masz mieszkanie więc raczej nie bedziesz się zadłużać i o ile nie uchylisz szpary jakiemus dzieciorobowi który czmychnie to zapowiada się dobrze.

Gość gość
20:44 zależy też jakie duże to mieszkanie i jakiemu facetowi uchylisz rowa bo jak golodupcowi to cię oskubie, a jak majętny to coś wniesie prócz mazi miedzy skreconymi loniakami