Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyna_pol

Spotkania z położną w czasie ciąży.

Polecane posty

Gość justyna_pol

Czy korzystałyście lub korzystacie z tej formy edukacji przedporodowej?

Gość gość
Tak

Gość gość
nie

Gość gość
A czego ona ma uczyć?

Gość gość
Nie, położna pojawiła się u mnie w domu po porodzie, gdy już zgłosiłam w przychodni narodziny dziecka.

Gość mał_gos
Jest taka możliwość spotkań z położną nieodpłatne, ale dopiero po 21 tygodniu ciąży. Trzeba dopytać się, najlepiej w swoim rejonie :)

Gość gość
Takie spotkania mogą odbywać się od 21 do 31 tygodnia ciąży raz w tygodniu, a po 32 tygodniu ciąży do porodu – dwa razy w tygodniu, każda przyszła mama może skorzystać z bezpłatnych spotkań edukacyjnych z położną. Warunkiem uczestnictwa w takich spotkaniach jest wypełnienie deklaracji wyboru położnej podstawowej opieki zdrowotnej (POZ). https://szkolarodzeniaprenalen.pl

Gość Dorota Kryć
Spotykam się regularnie z moją położną, pomaga mi zrozumieć co dzieje się z moim ciałem i jak rozwija się we mnie nowe życie.P. Małgosia posiada ogromną wiedzę i pozytywne podejście do macierzyństwa . Oby jak najwięcej takich osób. Dziękuję :).

Korzystałam. Przychodziła do mnie, żeby zbadać tętno dziecka, zmierzyć mi ciśnienie, odpowiedzieć na nurtujące pytania. Fajna opcja zamiast szkoły rodzenia.

Gość gość
Mam to szczęście, że również trafiłam na fajną położną, cudo kobieta :). Wydaje mi się, że rozmowy w cztery oczy są bardziej wartościowe i czyste, nie ma pytań bez odpowiedzi. Polecam

Gość gość
Teraz już nie ma rejonizacji więc mozna wybrać położną jaką chcesz.

Gość gość
Mam za sobą dwie ciążę prowadzone na NFZ. Do położnej chodziłam od początku do końca ciąż.

Gość gość
Również polecam spotkania i rozmowy z położnymi, za każdym razem napotykam na nowe problemy związane z ciążą, a już jestem w trzeciej

Gość klaran
Położna pomagała mi w czasie ciąży i pomaga mi po porodzie. Zachęcam do takich rozmów i spotkań. Wiele informacji można wynieść z internetu, jednak wiedza "na żywo" według mnie jest o 100 % bardziej dokładna i przystępna. Moja położna odpowiada szczerze na pytania i na prawdę nie ma trudnych pytań :)

Gość gość
Mnie położna odesłała z kwitkiem powiedziała po co Pani przychodzi po porodzie mozna przyjść nie teraz , było to w ośrodku zdrowia na NFZ , po porodzie też ani razu nie przyszła ja musiałam iść do niej 8 razy , co tydzień

Gość emmika
Różne są położne tak samo jak różni są ludzie, na mojej osobie widać to dokładnie. Pierwsza ciąża, człowiek bez doświadczenia, z wieloma pytaniami i wątpliwościami. Natrafiłam na położną heterę, która chciałaby wszystko włożyć w ramki, nie było miejsca na coś co było nie standardowe. Pytania, niejasności -"to zbędne, jesteś kobietą, natura sama poprowadzi ciebie". Gdyby nie pomoc najbliższych byłoby marnie. Druga ciąża i nowa położna, wspaniała kobieta z sercem na dłoni. Były rozmowy, wyjaśnienia, pomoc :). Dzięki niej poród nie był taki straszny ;), a dzieciątko rozwija się prawidłowo. Polecam takie spotkania, ale trzeba znaleźć położną z powołaniem.

Gość teoddorka
Takie spotkania są ważne i potrzebne. Jeśli mamy jakieś problemy związane z ciążą lub rozwojem dziecka to domagajmy się konsultacji z uprawnionymi osobami. W internecie krążą listy z polecanymi położnymi,zawsze można znaleźć tą fajną.