Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozszezanie diety czy wy tak rozciągacie podawanie posiłków jak radzą ,

Polecane posty

Gość gość

Nie długo zaczynam rozszerzać dietę. Na bobovicie w jadłospisie piszą by długo podawać np. Marchew brokuła z ich wyliczeń dopiero ppdnkoniev 7 miesiąca powinnam dać jarzynowa z kurczakiem czy wy się tego trzymajcie? Czy podjęcie inaczej

Gość gość
Nie ja tak nie rizciągalam. Co 4 do 7 dni podawalam nowości. Teraz ma 15 miesięcy i jada wszystko. Lubi każda zupę A jedyne czego nie jadł to grzyby i surowe mięso. Wszytko poza tym jadł i jadą i lubi.

Gość gość
Gosc16.11. Napisz prosze co dajesz dziecku. Czy dajesz normalnie smazone rzeczy i solisz normalnie?

Gość gość
16.11 proszę napisz jak rozszezalasię dietę l. Pamiętasz może?

Gość gość
Ja zanika dni zamierzam rozszerzać dietę i tez patrzyłam w poradniku ze 2 tyg warzywa. Po 2 tyg warzywo i na deser owoc i potem na śniadanie kleik ryżowy. Ja jednak zamierzam robić to tak Marchew na początek 3 łyżeczki na 2 dzień 5 łyżeczek na 3 pol słoika i na 4 dzień cały słoik. Potem tak samo z brokułem i jarzynowa. Po ok 2 tyg dołączę owoc i inne dania czy będzie ok?

Gość gość
Nie rozciągałam. Po szóstym miesiącu można podawać bardzo wiele produktów. Jedynie należy zachować ostrożność jeśli w rodzinie są alergicy.

Gość gość
U mnie nie ma żadnego alergika. Oszalec można

Gość gość
Ja co 2,3 dni podawałam różne warzywa np. Marchewka, broluł, dynia. Po 2 tygodniach zaczęłam wprowadzać owoce, podawałam je ok 12, a o 15 warzywa. Po miesiącu zupy warzywne, mięso po 2 od rozpoczęcia rozszeżania diety. Gdy miała 8 miesięcy zaczęłam podawać jedzenie w kawałkach np. Bataty. Teraz ma 1,5 roku i je wszystko

Gość gość
A kleik ryżowy? Kaszki np. 7 zbóż

Gość gość
Kaszki po 6 miesiącu, ale małej wyskakiwało uczulenie. Po 8 już było dobrze i też dostała jogurt naturalny

Gość gość
Nie. I nie bawilam sie tez w metode dwoch- trzech lyzeczek. Dziecko dostawalo obiad zamiast jednego karmienia mlekiem i jadlo tyle, ile chcialo. Zaczynalam od zestawu marchew- ziemniak- pietruszka. Potem dodawalam inne warzywa, zmienialam skladniki. Dodawalam tez maslo do zupki. Mieso albo zoltko zaraz potem. Kaszki te zbozowe Bobowity. Potem tez normalna manna i domowy budyn.

Gość gość
KaszkO zalecają na śniadanie a czy mogę podać na kolacje ?

Gość gość
Pierwszy raz podaj z rana potem już możesz na kolacje