Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o pomoc mama z piątką dzieci

Polecane posty

Gość gość
13:19 nie podszywaj się

Gość gość
Proste. Jej fagas ma komornika pewnie na alimenty i ściaga mu ile sie da. Ugadał sie z szefem na najniższą żeby komornik mu za dużo nie ściagał. Wiele osob tak robi.

Gość gość
Kolejnego nieudacznika wziela i to jeszcze z dlugami. Gratuluje!!

Gość gość
twoje wypowiedzi tutaj zostaly zgloszone do mopsu jak cie odwiedzą te przemiłe panie to ich poprosisz o pomoc ,nietrudno cie bylo znaleźć

Gość gość
Oczywiscie w mopsie padlo by tylko. Paulina dwoje dzieci kazde z innym i 3 siostry zaadoptowane, wiek dzieci podany. Mops od razu wie kto.

Gość gość
nie wiem, nie mam jakiegoś szczególnego zdania, ale mnie zastanawia dlaczego musicie pisać tak : BĘKART, SZMATA, LEJA, SUKA, poważnie nie poteraficie z kulturą napisać paru zdań Ja wiem co teraz tu napiszecie, że jestem jak ona bleble ble Ale mnie to jednak razi nic wam jej dzieci nie zrobiły a obrzygaliście je hejtem :-o Matka alkocholiczka ojcec też dziewczna po przejściach uj wie jakich. Może ona wierzy, że są dobrzy ludzie, może nie potrafi gospodarować kasą kto ją iał nauczyć MATKA ? Autorko moe tobie jest potrzebny asyastent rdziny i psycholog poważnie bo tu cię zjadą, nikt ci nie pomoże a jeszcze się tym nakręcisz i coś sobie zrobisz i o co ? Kafeteria to nie jest miejsce cudów, tylko zlew szamba taka prawda w końcu na ulicy nikt nie krzyczy za obcym dzieciakiem TY BĘKARCIE

Gość gość
dobra teraz hejt na mnie 3 - 2 -1 START

Gość gość
Jak myślisz dlaczego ludzie tak reagują ? bo nikt nie lubi pasożytów . Bo dziewczyna dostaje za nic nie robienie 6 tysięcy zloty i jeszcze jest an tyle bezczelna żeby zebrać innych o ciuchy dla nowego faceta ?

Gość gość
No to prawda, że nie powinno się pisać tak o dzieciach, dzieci niczemu winne. Co więcej 20 lat temu autorka też była małą dziewczynką, która przez matkę wyrosła na to właśnie na co wyrosła:( jej dzieci tez szkoda bo pewnie za 15 lat jej córka będzie samotną mamą ciągnącą wszystkie możliwe zasiłki. Syn autorki pije mm bo co ma jeść jak matka dwa razy w tygodniu gotuje? I jakim cudem przy piątce dzieci w tym trójce malutkich autorka znalazła i znajduje czas dla następnego faceta? Może dlatego dzieci muszą być w przedszkolu bo w domu mama ma je gdzieś i spędza czas na mizianiu się?

Gość gość
Załozyla spirale by yebać sie z nowym fagasem do woli.

Gość gość
Chociaż tyle dobrze.

Gość gość
Autorko, pytałam czy to przedszkole jest prywatne? Mogę ci sporo pomóc, ale najpierw muszę wiedzieć, że Ty robisz wszystko, aby jak najwięcej zaoszczędzić, a nie wydawać jak leci. Napisz ile ci idzie i na jakie jedzenie, skoro obiady tylko 8 razy w miesiącu. Ile na kosmetyki i ciuchy dla dziewczyn?

Gość gość
My mamy 3000 dochodu. Maz pracuje a ja z małymi dziecmi w domu i pobieram 500+. Po oplatach zostaje nam 600zl na zycie (mamy dlug po rodzicach zeby zachowac dom musimy splacac) i nie prosze nikogo o pomoc. Złobka w okolicy nie ma wiec czekam na przedszkole zeby pozniej moc isc do pracy bo naprawde ciezko. Rodziny tutaj nie mamy zadnej i znajomych wiec nikt przy dzieciach nie pomoze. Tak zyjemy za 600zl. Z mopsu nie korzystam bo dom jest do rwmontu i sie czepiaja warunkow wiec wole sie trzymac od nich z daleka. Jakos sobie poradzimy sami jak juz bede mogla wrocic do pracy. Jesli autorka ma dochod 6tys i z tego ma oplacic tylko wynajem i komornika 100zl to mysle ze spokjnoe wystarczy jej na zycie z piatka dzieci.

Gość gość
Skoro autorka w pierwszym poście pisze, ze potrzebuje wszystkiego, od jedzenia poprzez chemię, odzież i obuwie, to co chce zrobić z pieniędzmi, które dostaje na dzieci? Zostaje ci ok 2000 miesięcznie na życie, a ty chcesz wszystko od nas, to znaczy, ze reszta na twoje zachcianki? Chyba cię pogięło Paulinko. Poza tym piszesz później, ze co chwila dziewczyny chcą nowe ciuszki i kosmetyki, i na to idzie też między innymi kasa, to dlaczego chcesz abyśmy my im wysyłały ciuchy? Przecież im kupujesz, to mają, prawda? No chyba co miesiąc nie muszą miec nowych? Spytaj, która tu co miesiąc kupuje nowe ciuchy dzieciakom? Zresztą coś mi się wydaje, ze te twoje siostry to dość roszczeniowe panienki i używanymi ciuchami raczej się nie zadowolą.

Gość gość
15:03 bo żeby wyciągac łapska po kasę jak autorka, to trzeba mięć charakter roszczeniówki. A tobie z chęcią bym pomogła, bo aż mnie w gardle ścisnęło, jak wyobraziłam sobie te 6 stów. Masakra

Gość gość
Wiecie co ja nie tego nie rozumiem. Kobieta pyta o pomoc o jakies ciuchy, a wam zal d**e sciska i wyliczacie ile dokladnie ma pieniedzy? Ja swoje i dzieci ciuchy oddaje dla innych, co to za problem? Masz sporo rzeczy dla dzieci w takim wieku to czemu nie dasz? Ma siostry podlotki, ktore chca jak kazda mloda dziewczyna zalozyc cos fajnego, troche sie podmalowac, pojsc gdzies. Jak ja biore moich 3 siostrzencow gdzies to kasa po prostu znika. Nawet na glupie, darmowe lodowisko, ale trzeba lyzwy, a potem chca goracej czekolady i co powiesz nie? Dadatkowo ma niepeslnosprawna siostre. Nie chcesz lub niemozesz pomoc to nie pomagaj, ale ocenanie takie i wyzywanie to paskudne jest.

Gość gość
15:03 chcesz mi powiedzieć, ze gdyby nie 500 plus, to mielibyście 100 zł na życie? Wtedy już musiałabyś skorzystać z mopsu, choć i tak nie wiem jak wy teraz żyjecie

Gość gość
15:12 chora jesteś? Chcesz powiedzieć, ze ciuchy i kosmetyki są na pierwszym miejscu przed jedzeniem? Na to musi być, a obiad kilka razy w miesiącu? Lepiej nic nie pisz, boś głupia jak but

Gość gość
Ile w was nienawisci i jadu... Nie starcza jej na jedzenie, bo musi wszystko kupic i oplacic wyliczyla miedzy innymi leki. Nie wyciaga reki po pieniadze z tego co ja rozumiem tylko po ekstra rzeczy, ktore wam juz sa niepotrzebne.

Gość gość
6 tys na 5 dzieci jesli nie ma sie długów i wysokich opłat to kupa kasy i wstyd jest prosic innych o ciuchy ale z drugiej strony Polacy to taki wredny złosliwy naród że czesto wolą dopierdolić,wyzwac człowieka od najgorszych niz pomóc albo chociazby nic nie mówic i zamknąć buzie...czy ktos w ostatecznosci zmusza Was do pomagania innym?musicie krytykowac i opluwać?

Gość gość
15:18 do cholery ciężkiej, jakie ekstra rzeczy? Jedzenie i chemia to nie są niepotrzebne rzeczy w domu, które komuś oddajesz, tylko musisz iść i kupić aby komuś dać. A zdaje się, ze na to dostaje od państwa kasę i w pierwszej kolejności dzieci powinny to mieć. Tak, jasne nagle musiała nakupić leków za 1000 zł. Naiwna jesteś kobieto

Gość gość
gość dziś X A ile już było takich łzawych historii, po których biedna matka sprzedawała podarowane jej rzeczy na olx ? NIc dziwnego, że ludzie reagują z agresją na tego typu posty, skoro regularnie trafiają się osoby, które wykorzystują czyjeś dobre serce dla własnych korzyści.

Gość gość
Strasznie wredny narod. Woli wyrzucic na smieci niz dac innemu. Dzieci sa zupelnie w innym wieku i kazde potrzebuje czegos innego nawet pod wzgeldem ciuchow. Gdyby prosila o nowe ciuchy czy zabawki w orginalnych opakowaniach, albo wyliczala jakie marki ubran nosi to co innego, ale ona nie przesadza. Ja zawsze oddaje meble czy ciuchy innym. Wiele osob nawet nie wezmie uzywanych ciuchow bo to fe. Nie chcesz pomoc to nie pomagaj, ale ta nienawisc to przesada.

Gość gość
Gościu z 15:18 skoro nie starcza mi na jedzenie, to szukam oszczędności, np. zabieram dziecko z prywatnego przedszkola do państwowego i już mam 400 zł w kieszeni. To dość sporo na tanie obiady, lub ciuchy, lub aby odłożyć na wypadek chorób dzieci aby móc wykupic leki.

Gość gość
15:25 to kiedy wysyłasz paczkę autorce?

Gość gość
Moze i tak jest i niektorzy wykorzystuja dobro innych, ale to nie zmienia faktu, ze te osoby sa dobre, a te ktore kombinuja za swoje dostana od zycia. Liczy sie nasza postawa wobec ludzi pytajacych o pomoc. Ludzie maja ekstra jedzenie- sa przedstawiciele firm, ktorzy maja ekstra jakies puszki i inne produkty, wiem poniewaz znam takich.

Gość gość
15:28 Tak jak napisalam ja oddaje potrzebujacym wokol siebie. Pracuje z dziecmi z biednych rodzin i do mojego klubu zanosze ekstra jedzenie i ubrania na bierzaca. Dopiero co oddalam caly worek ciuchow. Narazie mam pusta szafe i nie mam malych dzieci.

Gość gość
15:31 ale jedzenie, chusteczki, pieluchy mozesz jej wysłać. No nie pomożesz jej?

Gość gość
Tak, ja wolę wyrzucić ubrania niż dać komuś, kto ma postawę roszczeniową i nic od siebie nie daje. Zresztą sama za ubrania płacę i mogę z nimi zrobić co uważam.

Gość gość
15:29 to powiedz tym ludziom, ze jest kobieta w potrzebie i mogą te puszki jej wysłać. Co cię to kosztuje? Pomóż jej jeśli znasz takich ludzi