Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kardulaki

Życie za 1500 zł ...

Polecane posty

Gość kardulaki

Będę zmuszona żyć za 1500 zł:( w tym 900 zł czynsz 140 telefon ..Czy ktoś z Was ma pomysł jak za to przeżyć??

Gość gość
Nie ma takiej opcji,szukajcie jeleni gdzie indziej.

Gość gość
Czemu masz tak wysoki czynsz i telefon? Ja mam telefon 50zl na pol roku. Makaron z sosem np. pomidorowym albo z paczki jest tani. Ryz z sosem czy miesem czy kurczakiem (typu skrzydelka, palki). Zupy na bazie tego kurczaka, zupa z mrozonych warzyw, fasolka z kielbasa, kapusta z kielbasa, nalesniki,

Gość gość
Za wasze knucia,kombinowania,nie rusze dupy tu do pracy,ja nie bede mial nic ale wy tez nic nie dostaniecie.

Gość gość
No zamknijcie mnie,bedziecie musieli placic 3000 miesiecznie na utrzymanie ;-)

Bo tyle wynosi wynajęcie mieszkania pod Warszawą,a to i tak mało tytaj pokoje są po 700/800 zł, plus jeszcze rachunki ale to co dwa 3 miesiące płacę. Za telefon tyle bo taki wzięłam abonament na telefon i internet:/

Gość gość
To musisz poszukac lepszej pracy, w Warszawie bez problemu mozna znalezc za 3000

Gość gość
a czemu nie znajdziez sobie lepszej pracy Ja mieszkam we wroclawiu i nie wyobraxam sobie zyc za 500zl na jedzenie Sorry ale jedne zakupy na 2dni bez szalu to 50zl

Gość gość
to jest dramat...wiem coś o tym...

Gość gość
A ja mam czynszu 700zl ,media 250zl i tez 1500 zyc nie umierac i wielka afera bo podwyzka od 2019r,wstydzili by sie na glos mowic ile tej podwyzki ale ludzie juz sie buntują i bedzie coraz wiecej strajków,poki nie bedzie minimalnej przynajmniej 3000 na reke nie maja co marzyc o poparciu.

Gość kardulaki
Mam komorników i jeszcze będę mieć kilka lat ..więc z każdej umowy zostanie mi 1500 poza tym nie wiem w jakiej branży można znaleźć prace bez problemu za 3000 ?? Chyba ktoś nigdy nie był w Warszawie...

Gość gość
Znajdz sobie prace za najnizsza krajowa reszte pod stolem i tyle Komornikowi bedzieaz placic tyle ile bedziesz mogla Ja tak robie Od sierpnia splacilam juz 1500zl a poziom mojego zycia nie jest najgorszy

Gość gość
Kardulaki, ja mieszkalam w Warszawie bo mam tam Tate i musialam sobie znalezc prace na pare mcy. I bez problemu mialam 3500-4000. Najpierw pracowalam na produkcji a potem w marketingu, ale znajdziesz taka prace jesli jestes chociaz troche przebojowa, bo to chyba jedyne miejsce, gdzie mozesz znalzec dobrze platna prace bez wiekszych problemow. A teraz ile zarabiasz?

Gość gość
A kwota wolna od zajęcia to 1530 czyli jeśli zarabiasz tzn wpłaty na konto są z minimalną krajową to nic nie może ściągnąć z konta?

Gość gość
Może poszukaj dodatkowej pracy, bo za to co Ci zostanie, chyba będzie trudno żyć.

Gość gość
Nastepny odezwal sie co zarabia 5000 netto miesiecznie ech.

Gość gość
Ja pracuję w szpitalu, w dość dużym mieście i też zarabiam 1500 zł :O Ehhh Pensje w polszy to DNO

Gość gość
Szukaj faceta z kaską,willą basen se odpuść i juz jestes ustawiona ,weź brzydala malego byle bogatego:-P :-D

Gość gość
Szkoda slow

Gość kardulaki
Do gość 13.57 tak na koncie najniższą krajową musi komornik zostawić..

Do gość 13.55 teraz tak 2500 czasami więcej ,przez rok mialam prawie 4000 zl bo dwie prace ale to byla bardzo męcząca praca więc z jednej zrezygnowałam, miałam umowę zlecenie .Teraz mam przez miesiąc ubezpieczenie a potem nic więc szybko muszę voś znaleźć. Ktoś wspomnial o call center ale to nie dla mnie,nie potrafię sciemniać..:/

Gość gość
No komorników to masz nie dlatego, że się sami zlecieli, tylko przez swoje własne wybory. Jak się pożycza, to trzeba oddać. A 2500 to nie jest zła pensja, po więcej to do korpo się wybrać.

Gość gość
Jak tylko na jedzenie musi ci reszta zostac, powinnas dac rade. Ja do wydania mam 1500, z czego 1000-1200 zaleznie od miesiaca idzie na oplaty, telefon, komorke i dojazdy.

Gość Gfghtvh7547hh
I jeszcze pewnie masz troje dzieci i stąd to 1500 zł.

Gość gość
Jezeli jest samotna,ma zasadzone alimenty bo tylko wtedy przysluguje 500plus to czemu ma nie dostac 1500 na tą trójke?

Gość kardulaki
Do gość 21.35 ta pensja 2500 to na czarno ,ta drugą pracę miałam z umową zlecenie,z której zrezygnowałam więc teraz musze coś szukać z umową przeviez nie będę na czarno bez ubezpieczenia żyć zwłaszcza ,ze przedemną zabieg ,który muszę mieć na nfz:/. Tak wiem,że to moja wina wpadłam w pętlę długów

Gość gość
Jestesmy jak zakladnicy,czlowiek ktory nie pracuje dla panstwa nie ma nic,nawet ubezpieczenia acha bo przeciez nie beda za darmo cie leczyc,łachy smiecie nie robicie, chcemy pracowac dla siebie a nie dla was,czasy sie skonczyly kiedy nam łaskawie dają na chleb z wodą i mamy sie cieszyc.