Go艣膰 Marta Napisano Luty 27, 2019 Jak dla mnie t艂usty czwartek m贸g艂by si臋 przeci膮gn膮膰 do niedzieli aby mie膰 weekend z g艂owy i od pon dieta Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mama dwojki Napisano Luty 27, 2019 Zolza ja zawsze mam wene do pisania/gadania odkad pami臋tam .聽 Co do t艂ustego czwartku i paczkow, ka osobi艣cie nie czuje przymusu jedzenia paczka, jak mi ktos nie kupi w taki dzie艅 to nie zjem, a jutro to w ogole wiadomo, ze nie, ale syn ma ograniczone slodycze wi臋c jutro jego jeden dzie艅 w tygodniu b臋dzie i paczka dostanie i juz si臋 cieszy .聽 Qkartka to teraz padniesz jakie sa roznice. Mam dwa makarony przez niedopatrzenie z czerwonej soczewicy i uwaga jeden jest z lidla a drugi z biedronki natura food.聽 Lidl 100g: 150 kcal, tluszcz 0,8g, nasycone 0,2g, w臋glowodany 23,3g, cukry 1,3g, b艂onnik 3,7g, bialko 10,6g, sol 0,01g. Sk艂ad :maka z soczewicy czerwonej. Moze zawierac gluten pszenny i jaja. Biedronka 100g: 365 kcal, t艂uszcz 1,3, nasycone 0,2g, w臋glowodany 69g, cukry 2g, b艂onnika wcale, bialko 26g, sol 0,01 g. Sk艂ad: maka z soczewicy czerwonej 100 %.聽 Jestem w ogromnym szoku. Jak biedroncacw uja tnie.聽 Nalka a Ty tak pozno jesz drugie 艣niadanie? Juz ostatnio si臋 zastanawialam czy Twoje posty si臋 tak pozno dodaja?聽 聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mama dwojki Napisano Luty 27, 2019 18 294 kroki dzi艣 zrobione, 13,06 km huhu, ale nogivw tylek mi wchodzw, odzwyczailam si臋 od dluzszych spacerow, synek tez przeszedl dzi艣 4 z hakiem i z 200 metr贸w przed domem zaczal jeczec .聽 Zrobilam jedzonko na jutro, posprzatalam i do spania czas.聽 Dobranoc chudzinki Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Nalka7 2 Napisano Luty 27, 2019 Go艣膰 Mama dw贸jki聽- to zale偶y o kt贸rej wstan臋, ale ja jestem nocnym markiem to i p贸藕no jadam. 聽艢niadanie w okolicach 11 a drugie w okolicach 14-15, obiad ok. 19 i kolacja 22+. A spa膰 chodz臋 1-2聽w nocy. 聽Niestety cierpi臋 na bezsenno艣膰 i do ok. 3-4 le偶臋 a偶 dopiero usn臋.:( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Eklerek Napisano Luty 27, 2019 Jakby艣 nie jad艂a na noc to by艣 zasnela聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Nalka7 2 Napisano Luty 28, 2019 Go艣膰 Eklerek聽- Wiesz og贸lnie to聽 g艂odny bardziej usn膮膰 nie mo偶e, jak si臋 najem to robi臋 si臋 senna wi臋c nie wiem sk膮d to wyci膮gn膮艂e艣. XD Jem minimum 3h przed snem ale w sumie po co si臋 t艂umaczy膰 jakiemu艣 Eklerkowi. 聽 Dobranoc. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mama dwojki Napisano Luty 28, 2019 Dzie艅 dobry dziewczyny :). Musze si臋 pochwali膰 z rana, dzis - 10,3kg juz, pierwsza dycha za mna. Dzi臋kuj臋 Wam za wsparcie .聽 聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Nalka7 2 Napisano Luty 28, 2019 Go艣膰 Mama dw贸jki聽- Gratulacje!!! A od kiedy diet臋 trzymasz? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mama dwojki Napisano Luty 28, 2019 Dzi臋kuj臋 . Og贸lnie od 4 lutego, ale wcze艣niej w dwa tygodnie zgubi艂am 2,9kg, a reszta zlecia艂a na tej diecie:).聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 qkartka Napisano Luty 28, 2019 Mama dwojki---- lal - super - gratki A wydaje sie jakbys dopiero dolaczala do nas a tu masz juz tyle zlecialo... sluchaj dziwne z tym makaronem, a moze tam podane wartosci przed i po ugotowaniu, skoro w skladzie tylko maka z soczewicy czerownej, no jeszcze rozumiem ze jedna zielona - soczewica ma okreslona l kcal i maka z niej tak samo, wiec na pewno dotyczy to makaronu ugotowanego ta wieksza i surowego - ta mneijsza wartosc kcal - wez sprawdz, bo to jest niemozliwe Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mama dwojki Napisano Luty 28, 2019 Dzi臋kuj臋:*. No juz jestem w czwartym tygodniu diety od dietetyczki, a zlecia艂o jak tydzie艅 normalnie.聽 Faktycznie sprawdzi艂am i ten z lidla ma na dole taki dopisek, dlatego nie widzia艂am, ze to warto艣膰 po ugotowaniu bez dodatku soli, czyli pewnie ten z groszku ma tak samo, bo to ta sama seria.聽 A wczoraj Wam nie napisalam obiadu i kolacji, jako艣 czasu nie by艂o, a potem zapomnia艂am, a dzi艣 mam to samo.聽 Wiec obiad pyszny, ziemniak w mundurku, mix salat z viniegre i filet z kurczaka w marynacie z jogurtu i przypraw w tym przyprawa do grilla usmazony bez t艂uszczu z szynka parmenska.聽 A kolacja jogurt naturalny z kakao, ksylitolem, otrebami przennymi i orzeszkami ziemnymi prazonymi bez soli.聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Nalka7 2 Napisano Luty 28, 2019 Mama dw贸jki聽- obiadek mniam! Ja dzisiaj postanowi艂am zrobi膰 zupk臋 pomidorow膮 i sobie teraz ''pyrka'' jak to m贸wi膮. 聽Dlatego zrezygnuj臋 dzi艣 z obiadu czyli (kasza j臋czmienna, jajko sadzone, szklanka zupy) tylko zjem zwyk艂y najzwyklejszy talerz pomidorowej (na聽passacie聽pomidorowej i zabielany jogurtem !) do tego p贸艂 szklaneczki makaronu i marchewki z zupy do tego.聽聽Jak nie trawi臋 marchewki surowej to te ugotowane z zupy mog艂abym je艣膰 na 艣niadanie, obiad, kolacj臋 a偶 by zbrzyd艂o. 聽 Kochane a jak u Was z okresem? Macie jakie艣 wzrosty? Ile dni przed i ile dni po Wam wraca waga? 聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
fatsecret 2 Napisano Luty 28, 2019 Qkartka i Mama Dwojki - dajecie czadu, babki!!! :) oby tak dalej :)聽 Qkartka Ty ju偶 od dawna tak si臋 pilnujesz, wi臋c wooow, 偶e nadal jednak jeszcze spadaj膮 konkretnie kg, alee偶 Ci臋 podziwiam :)聽 Mama Dw贸jki to ju偶 dycha za Tob膮, a ja te偶 czuj臋 si臋 tak, jakby艣 ledwo co do艂膮czy艂a :) super!聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
fatsecret 2 Napisano Luty 28, 2019 Ja w艂a艣nie dzi艣 mam okres, o dziwo wczoraj mia艂am ogromn膮 ochot臋 na s艂odycze, a dzi艣 w sumie tak sobie mam ochot臋 cokolwiek zje艣膰. A waga faktycznie o 300g podskoczy艂a聽dzi艣, pewnie w艂a艣nie przez okres... :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mama dwojki Napisano Luty 28, 2019 Nalka, a co to jest okres? A tak serio to pamietam, ze na pewno waga stala, ale czy rosla to nie pami臋tam i od razu jak sie okres konczyl to lecia艂o dalej. Chocia偶 wczoraj bola艂 mnie jajnik i internet mi powiedziedzial, 偶e albo owulacja albo przed miesiaczka, wi臋c jest nadzieja , bo chorob nie bior臋 pod uwag臋.聽 Dzieki Fatsecret, bo to po prostu jest tak, ze w dobrym towarzystwie czas szybko leci.聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Nalka7 2 Napisano Luty 28, 2019 A ja dzi艣 jak w kuchni by艂am to wsp贸艂lokatorka do mnie z pytaniem czy na diecie jakiej艣 jestem, ja si臋 pytam jej czemu o to pyta, a ona 偶e tak mniej mnie jako艣. 聽To mo偶e jakie艣 efekty s膮 tylko ja nie widz臋. 聽Waga u mnie na dzi艣 troch臋 na +, ale ja tak mam ca艂y czas 偶e spada, wzrasta na drugi dzie艅 i na kolejny spada z nadwy偶k膮 i tak ca艂y czas. 聽Tak偶e聽 no przejmowa膰 si臋 nie b臋d臋. Oby tygodniowo by艂o na - i b臋dzie OK. 聽 A na kolacj臋 dzi艣 zapiekanka z ziemniaka, w臋dliny i cebuli. 聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mama dwojki Napisano Luty 28, 2019 Mnie dzis bardzo rodzice chwalili, ze wow, 偶e wida膰, ze 艂adnie z ud i tylka zeszlo, ze nawet twarz szczuplejsza.聽 Nalka my si臋 codziennie po kilka razy widzimy to dla nas nie ma takiej r贸偶nicy, a jak kto艣 widzi rzadziej to roznica jest zauwazalna.聽 Ja dzi艣 zrobilam spaceru 13,9 km, 19469 krokow, ale jak ja patrze jak te kroki liczy to ja robie o wiele mniejsze niz aplikacja robi tylko szybko po prostu, ale nie kroki wa偶ne tylko dystans. Najgorszej, ze jutro ma si臋 pogoda popsuc, a w weekend synek w domu to taki d艂ugi spacer odpada.聽 Ide robi膰 jedzonko na jutro, mi艂ego wieczoru Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Nalka7 2 Napisano Luty 28, 2019 Go艣膰 Mama Dw贸jki聽- oj tak mi si臋 wydaje Kochana. 聽Poniewa偶 tak ja nawet nie widz臋 r贸偶nicy sprzed tych 90 kilogram贸w... A tu przecie偶 12 mniej to du偶o. 聽No trudnooo, kiedy艣 zobacz臋 t臋 r贸偶nic臋, na zdj臋ciach widz臋 tylko 偶e talia si臋 pokaza艂a, nic wi臋cej. 聽Buziaki !聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mama dwojki Napisano Luty 28, 2019 No to Ty tez masz super spadek, brawo! Musze Cie gonic. Ja wiem po zdjeciach, ze brzuch mniejszy i boczki si臋 troch臋 schowaly.聽 Dobranoc Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
fatsecret 2 Napisano Luty 28, 2019 Powiem Wam dziewczyny, 偶e ja jak startowa艂am (w listopadzie 2018) z 93,5 kg to czu艂am si臋 strasznie ci臋偶ko, znacznie bardziej ni偶 teraz, totalnie nic mi si臋 nie chcia艂o i nach臋tniej wszystko bym zakry艂a i nie pokazywa艂a si臋 艣wiatu.聽 Teraz wa偶膮c 84 kg聽(bo niestety waga podskoczy艂a, by艂o ju偶 ni偶ej i widz臋 偶e ci臋偶ko to teraz spada) jest mnie prawie o 10 kg mniej, czuj臋 si臋 znacznie lepiej chocia偶by w ubraniach, ale nadal to nie jest to, czego bym chcia艂a i widz膮c jak np. waga si臋 na 2 tygodnie zatrzyma艂a, a nawet wzros艂a, to po prostu jest mi przykro i motywacja strasznie mi spad艂a ostatnio.聽 Chcia艂abym by膰 tak zawzi臋ta jak kiedy艣 i goni膰 za t膮 swoj膮 idealn膮 wag膮 jak kilka lat temu, ale nie wiem co si臋 ze mn膮 dzieje. Mo偶e to te偶 przez to, 偶e tak du偶o czasu sp臋dzam w domu, zw艂aszcza teraz przez zim臋, ale skoro ju偶 zacz臋艂o u mnie wychodzi膰 s艂o艅ce, to chc臋 jak najcz臋艣ciej by膰 na 艣wie偶ym powietrzu, pomimo 偶e 艂zawi臋 i kicham ci膮gle, to si臋 musz臋 przem贸c聽:)聽 Na pocz膮tku spada艂 1 kg tygodniowo i by艂am bardzo zadowolona, ale zanim mia艂am ten zast贸j ostatnie 2 tygodnie, to spada艂y mi jedynie 2 kg w miesi膮cu... to po prostu przyt艂aczaj膮ce skoro liczy艂am kcal bardzo dok艂adnie i 膰wiczy艂am codziennie, a偶 si臋 odechciewa.聽 Czyli w ci膮gu najbli偶szych 5 miesi臋cy naprawd臋 si臋 pilnuj膮c i 膰wicz膮c, jedz膮c zdrowo - schud艂abym kolejne 10 kg. Tylko 10 kg w ci膮gu 5 miesi臋cy... za 5 miesi臋cy wyje偶d偶amy na wakacje i poznam kolejn膮 cz臋艣膰 rodziny narzeczonego, chcia艂am wygl膮da膰聽jak kiedy艣, bo przy wadze 64 kg czu艂am si臋 艣wietnie (by艂am umi臋艣niona przy tym, j臋drna), a tu wychodzi 偶e b臋d臋 wa偶y膰 w wakacje jeszcze聽74 kg jak tak dalej p贸jdzie...聽 Te moje zrzucone 10 kg to okres 4 miesi臋cy, wi臋c teraz przecie偶 b臋dzie coraz ci臋偶ej... strasznie 藕le to widz臋... kiedy艣 chud艂am bardzo szybko, normalnie 10 kg w 2 miesi膮ce to na spokojnie. Mo偶e kt贸ra艣 z Was da mi jak膮艣 rad臋 co zrobi膰, 偶eby to jednak przyspieszy膰, bo ju偶 jestem bezradna i nawet je艣li dotrwam kolejne 5 miesi臋cy i p贸藕niej kolejne miesi膮ce 偶eby dobrn膮膰 do upragnionej wagi, to czuj臋, 偶e b臋d臋 nieszcz臋艣liwa po prostu. To s膮 s艂abe wyniki i bardzo demotywuj膮ce. Generalnie nie jestem raczej chora ani nie mam problem贸w z tarczyc膮, wi臋c prawdopodobnie to przez problem z zaparciami jest jak jest, pomimo 偶e jem b艂onnik, duuu偶o b艂onnika i pij臋 du偶o wody. Jaki艣 czas moje zaparcia nie istniej膮, a p贸藕niej wracaj膮 i jest tragedia. Nie by艂am z tym jeszcze u lekarza, ale na pewno to zbadam, bo to mo偶e si臋 na mnie w przysz艂o艣ci odbi膰, to nie jest normalne - od ma艂ego mia艂am cz臋sto聽problemy z zaparciami. No nic, pomarudzi艂am, id臋 spa膰. 聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Nalka7 2 Napisano Luty 28, 2019 fatsecret聽-聽 Ejj,聽ale po co te przeliczenia? Bez sensu. 聽Nie wiesz czy spadnie 10, czy 5, czy 25. 聽Ja ze swojej strony mog臋 Ci poleci膰 (nie wiem czy zadzia艂a!) tabletki Olimp Therm Line Fast, rok temu w marcu schud艂am z 90 do 82 kilogram贸w troszk臋 ponad miesi膮c (niedu偶o). Nie wiem czy to zas艂uga tabletek. Teraz bior臋 od 2 tygodni i spadek 2.5-3kg mia艂am. A na rozruszanie metabolizmu (co u mnie si臋 sprawdza akurat) proponuj臋 chocia偶by cheat meal'a, czyli raz w tygodniu lub na dwa zr贸b sobie oszukany posi艂ek, najlepiej na obiad zjedz po prostu co艣 co chcesz, np. 2-3 kawa艂ki pizzy i batonik. 聽Troch臋 kopa powinien dosta膰 i zwi臋kszy膰 obroty. Od razu zaznaczam 偶e nie wiem czy si臋 u Ciebie to sprawdzi, ale ton膮cy brzytwy si臋 chwyta - jak nie spr贸bujesz to nie b臋dziesz wiedzia艂a czy pomo偶e. 聽 Go艣膰 Mama Dw贸jki聽- kochana na tej diecie co teraz jestem od 25 stycznia spad艂o mi oko艂o 4.5 kilogram贸w tak偶e rozwalasz mnie na starcie. 聽 Dobranocki kochane. 聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
qkartka 0 Napisano Marzec 1, 2019 Fatsecret qurcze nie wiem co Ci tu doradzic - madrego - bo glupiego to bez problemu;) -聽 wiesz jaka ja jestem w tym temacie... Dla siebie nie mam taryfy ulgowej: porcje glodowe i wyka艅czaj膮ce treningi. Ale to nie jest sposob, bo spowalniasz metabolizm itd itd itd Wiesz ja tez zaczynalam w listopadzie, z 58kg schudlam te 8kg - ale do tej pory musze sie tak samo pilnowac. Z efektow jestem b zadowolona, wole m臋czy膰 sie z glodem i wygladac tak jak teraz. Wczoraj trenerka powiedzia艂a ze mo偶na na mnie anatomii uczy膰: wida膰 ka偶dy mi臋sie艅 i 艣ci臋gno:) Czekam na wakacje i wyjazd nad morze, mog艂abym ju偶 teraz paradowa膰 w bikini:) A w ub roku w wakacje wazy艂am tylko 6kg wi臋cej ni偶 teraz, ale mimo wszystko gdzies zdo艂owana bylam swoim wygl膮dem. Teraz 偶a艂uje bo mog艂am tez docisnac, zmniejszy膰 kalorie, przeciez dalabym rade... Fatsecret a liczysz kcal? ile srednio Ci wychodzi? jakie masz proporcje BWT? Wiesz ze dieta to podstawa Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mama dwojki Napisano Marzec 1, 2019 Fatsecret no te problemy z zaparciami na pewno swoje robia niestety.聽 Powiedz ile jesz posi艂k贸w dziennie o jakich porach i jaka kalorycznosc? Z tego co pami臋tam p贸藕no zaczynasz dzie艅 i pozno go ko艅czysz. Moze za pozno jesz kolacje np, gdybys jadla ja szybciej albo jakos tak zrobic ze jeden posilek mniej jak godzinowo si臋 nie wyrabiasz. Ja np wstaje o 6 pije wod臋 z cytryn膮, p贸藕niej pokrzywe, o 8.3o dopiero 艣niadanie, 11.30 drugie 艣niadanie, obiad 14.30 i kolacja 17.30, a spa膰 chodz臋 23,24. Zauwazylam ze te wczesne kolacje mi pomagaja do tego pije mniej wody, bo bardziej mi si臋 zatrzymywala, choc powinno byc odwrotnie.. Od jakiejs 20 juz pije mniej i male lyki po prostu. Teraz mi wychodzi 1,5-2l wody dziennie plus 900ml pokrzywy, te spacery tez mi ostatnio daja widz臋, bo 艂adnie spada.聽 W og贸le zalatwilam si臋 tymi spacerami, bo juz przedwczoraj wieczorem czulam, ze cos mnie bierze, wczoraj wieczorem to juz tragedia katat po kostki i kaszel jak gruzlik, ale na spacerach bylo slonce wiec spocona plus mocny wiatr i gotowe, a wczoraj bylo mi tak goraco, ze szlam w samym sweterku, obym malej nie zarazila, bo dzi艣 zapomnia艂am i jadla ode mnie 艣niadanie z mojej lyzki, syn tez wczoraj pokaslywal wiec obym zn贸w nie ugrzezla w domu na dwa tygodnie bo w leb sobie strzele..聽 Na 艣niadanie dzi艣 czekoladowy pudding z mleka sojowego waniliowego, kakao, ksylitolu, maki kukurydzianej i posypane wiorkami kokosowymi, powiem Wam, ze smaczne Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Martyna252 0 Napisano Marzec 1, 2019 Mama dw贸jki聽ja si臋 powa偶nie zastanawiam czy nie wykupi膰 tej diety, chyba j膮 w ko艅cu zam贸wi臋 to b臋d臋 mia艂a motywacj臋 偶eby si臋 jej trzyma膰 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Emiska 30 Napisano Marzec 1, 2019 Hej dziewczyny,聽po 2 miesiecznej przerwie wracam do walki z kilogramami. Odpuscilam na swieta i tak jakos mi sie przeciagnelo na 2 miesiace:D wiem, wiem, juz bym聽duzo zrzucila ale ciagle cos. Aktualnie waze 71 kg - dokladnie tyle ile przed swietami przy wzroscie 167 cm - mam juz tylko 1 kg nadwagi. Waga docelowa 64 kg - tyle co przed urodzeniem dzieci. Ale na razie 68 kg bedzie dla mnie satysfakcja.聽 Fatsecret, nie jestem jakas ekspertka, nie mam spektakularnych efektow, czasem problemy z motywacja ale jesli moge to sie wypowiem bo duzo ostatnio zrozumialam dzieki mojemu odchudzaniu. Powinno sie jesc minimum 1300-1400 kcal dziennie. Ja nie liczylam kcal ale kilka dni z ciekawosci sprawdzalam i ponizej 1300 nie sposob bylo mi zejsc. Dodatkowo cwiczenia, ale nie jakies tam treningi polgodzinne przed tv. Najlepiej jakis fitnes, orbitrek powyzej 45 minut. Ja chodzilam na zumbe, czasem nawet udalo sie 4 razy w tygodniu. I powiem Ci ze ja ten tluszcz ktory zgubilam po prostu wypocilam i podkrecilam metabolizm. Mimo ze teraz normalnie jadlam, nawet slodyczy sobie nie zalowalam nie mam efektu jojo.聽 Wiem ze masz teraz zastoj, ze waga nie spada i czlowiek lapie dola. Moim zdaniem powinnas na jakis tydzien odpoczac od diety, nie liczyc kcal, zjesc聽cos dobrego. Poznien ruszyc d ... psko i dalej walczyc o siebie:) naprawde duzo ruchu i min 1300 kcal. Przeczytalam ksiazke Odchudzanie z elementami fizjologii i biochemii, niby nic odkrywczego tam nie ma ale jednak madre rzeczy, widze efekty ze jest to chudniecie moze nie szybkie (coz zaczelam chyba w pazdzierniku wiec w 2,5 miesiaca 5 kg- wiem, dramat dla Was bo przy waszych efektsch to nic) ale skuteczne. Zastanow sie, czy lepiej pokazac sie przyszlej rodzinie z waga 84 kg czy 74 kg? dasz rade, wiem ze jestes madra i silna dziewczyna:)聽 Jeszcze takie moje spostrzezenia, osoby z nadwaga czy tez otyloscia nie powinny biegac, skakac na skakance. To bardzo obciaza stawy, fizjoterapeuta bardzo mnie przed tym przestrzegal. Ale sie wymadrzylam teraz, az mi glupio. Ale mimo ze nie dietowalam i nie pisalam to Was czytalam:) Panna Pola jestes? Czytasz? Pozdrowienia Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zo艂za40 0 Napisano Marzec 1, 2019 Cze艣膰 Wczoraj nie chcia艂o mnie wpu艣ci膰 na topik !!! Widz臋 ze kilogramy spadaj膮 z wielkim hukiem . Oby tak dalej kobitki . U mnie jutro na wadze w najlepszym wypadku bez zmian .聽 Dieta w sumie nie by艂a najgorsza , ale bardzo ma艂o pi艂am i du偶o stres贸w w tym tygodniu co niestety u mnie objawia si臋 wzrostem wagi . Czuj臋 si臋 totalnie zdo艂owana , zm臋czona , ci臋偶ka i sama nie wiem co jeszcze !! Wiem strasznie marudz臋 , ale mam wisielczy nastr贸j ca艂y tydzie艅 i nie wiem jak si臋 go pozby膰 , a na dodatek pogoda si臋 spieprzy艂a co dodatkowo mnie dobija . Nalka te tabletki bra艂a艣 po dwie czy po jednej , bo czy czyta艂am 偶e dla niekt贸rych to za du偶a dawka i bardzo 藕le si臋 czuj膮 . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Emiska 30 Napisano Marzec 1, 2019 A Ty Qkardko jestes w pewnym sensie moim mentorem i motywatorem;) to Ty kiedys napisalas ze odchudzanie to pot i lzy, sprawdza sie, wszystko trzeba wypocic, nie wierze w jakies specjalne diety, tabletki, czary mary. Trzeba sie ruszac, trzba byc aktywnym, wtedy metabolizm pracuje jak szalony:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
fatsecret 2 Napisano Marzec 1, 2019 Dzie艅 dobry!聽Odpowiem po kolei :D aaa i dzi臋kuj臋 Wam wszystkim za zainteresowanie moim problemem, jeste艣cie kochane!聽Nalka7 - tabletki olimp te偶 kiedy艣 stosowa艂am (te same) i te偶 kiedy艣 schud艂am bardzo du偶o z nimi, i nie wiem czy to zas艂uga tabletek tak jak Ty, ale bardzo du偶o trenowa艂am i nie jad艂am 偶adnych s艂odyczy w og贸le, samo zdrowe jedzenie i praktycznie si臋 g艂odzi艂am, wi臋c i bez tabletek by to posz艂o :) ale dzi臋kuj臋 bardzo za rad臋, cho膰 w sumie obie nie wiemy czy nam to pomog艂o, czy nie, ale ja czu艂am strasznego kopa po nich i wali艂o mi szybko serce, wi臋c nie jestem pewna czy chcia艂abym do nich wr贸ci膰.聽 Odno艣nie cheat meal, to przecie偶 ostatnio jad艂am co chcialam i 2x tyle ni偶 powinnam, wi臋c... przetestowa艂am to i 艣rednio mi pomog艂o, musia艂am si臋 przeczyszcza膰 :(聽Qkartko ale Ty musisz wygl膮da膰 jak marzenie :) 偶ycz臋 Ci z ca艂ego serducha 偶eby艣 jak najd艂u偶ej utrzymywa艂a ten efekt, na zawsze :)聽 Jasne, 偶e licz臋 kcal, i pewnie niekt贸re z Was by mnie za to zjad艂y, 偶e to dieta g艂od贸wkowa, ale jednak na szcz臋艣cie na tej grupie聽szanujemy swoje wybory z tego co zauwa偶y艂am :) cho膰 je艣li kto艣 ma cenn膮 rad臋 i uwag臋, to piszcie :)聽 przez pierwsze kilka miesi臋cy diety jad艂am 1000 kcal, p贸藕niej pomy艣la艂am, 偶e jednak podnios臋 kaloryczno艣膰 i b臋d臋 jad艂a po ok. 1100-1200 偶eby w razie zastoju mie膰 z czego schodzi膰 i ucina膰 kcal... no i tak jad艂am ok. 1100-1200 kcal przez d艂u偶szy czas i ostatnio jak zacz臋艂am mie膰 te swoje "napady" po tym jak byli go艣cie i mia艂am stert臋 s艂odyczy pod nosem rano i innych rzeczy, to jad艂am ju偶 po ok. 1900-2000 kcal... przez 2 dni. Nic mi to nie da艂o, nie podkr臋ci艂o metabolizmu i na szcz臋艣cie wr贸ci艂am na dobr膮 drog臋 :) Wczoraj postanowi艂am, 偶e skoro tak si臋 ostatnio ob偶era艂am s艂odyczami, to wystarczy ju偶 i wczoraj zjad艂am 830 kcal. Nic mi nie b臋dzie, przecie偶 i tak ostatnio jad艂am z konkretn膮 nadwy偶k膮 kcal. :)聽 Odno艣nie BWT - jem najcz臋艣ciej ok. 55-60 g bia艂ka, ok. 45 g t艂uszczy i聽ok. 160 g w臋gli... my艣la艂am o tym, 偶eby w臋glowodany obci膮膰 i nawet jaki艣 czas je obcina艂am, ale jako艣 ci臋偶ko mi si臋 偶yje bez kaszy, ry偶u, makaronu... mog艂abym, ale przecie偶 po diecie bym si臋 na to rzuci艂a bez opami臋tania...聽Mama Dw贸jki聽kaloryczno艣膰 tak jak pisa艂am wy偶ej, cho膰 wiem, 偶e nie jest to wzorowe i nigdy nikomu bym nie doradzi艂a tak je艣膰, ale znam siebie i wiem, 偶e ja albo co艣 robi臋 na ca艂ego (niestety) albo sobie totalnie to odpuszczam...聽 To prawda, zaczynam dzie艅 p贸藕no i p贸藕no go ko艅cz臋.聽 Napisz臋 m贸j wczorajszy jad艂ospis, je艣li macie jakie艣 uwagi, to b臋d臋 bardzo wdzi臋czna :)聽 Wczoraj przyk艂adowo zjad艂am jab艂ko na 艣niadanie, by艂a to godzina ok. 12:00 (nie jem z zegarkiem w r臋ku, cho膰 mo偶e powinnam?), nie by艂am totalnie g艂odna i gdy nie czuj臋 g艂odu, to w siebie nie wpycham jedzenia. Czasem jestem g艂odna po przebudzeniu i wtedy jem owsiank臋 albo sa艂atk臋 posypan膮 siemieniem lnianym itd. Wczoraj nie by艂am g艂odna :)聽 Nadesz艂a pora obiadowa, a ja od dawna nie jad艂am frytek z piekarnika, wi臋c postanowi艂am, 偶e zjem frytki z piekarnika i sa艂atk臋, by艂a mniej wi臋cej godzina 14.聽 Nast臋pnie oko艂o godziny 16-17 zjad艂am li艣cie z winogrona faszerowane ry偶em i odrobin膮 mi臋sa mielonego (konkretna nazwa to dolma, mo偶ecie wygooglowa膰) nic niezdrowego w艂a艣ciwie, dlatego si臋 skusi艂am :) ostatnio z m臋偶em robili艣my, wi臋c by艂o gotowe w lod贸wce :)聽 Oko艂o godziny 19 zjad艂am marchew i wypi艂am ros贸艂, kt贸ry ugotowa艂am, ale bez makaronu.聽 O godzinie 21 zjad艂am jogurt naturalny z dwiema聽du偶ymi 艂y偶kami otr臋b贸w pszennych i jedn膮 艣liwk臋 suszon膮聽:) O godzinie 22 zjad艂am owsiank臋 na mleku migda艂owym z rodzynkami i orzechami (migda艂y, nerkowce)聽 zasn臋艂am oko艂o godziny 1:00 albo po.聽 Mi臋dzy posi艂kami popijam wod臋, wod臋 z cytryn膮, melis臋, pokrzyw臋, morw臋 bia艂膮 i zielon膮 herbat臋. :)聽 聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mama dwojki Napisano Marzec 1, 2019 Martyna zawsze moge by膰 Twoja dobra dusza i jak podasz meila to Ci wysle. Ja placilam 150zl bo bralam dla chorych ze wzgl臋du na niedoczynno艣膰 tarczycy, normalna kosztuje stowke, ale je偶eli moje posilki Ci odpowiadaja to moge si臋 podzielic, moja przyjaci贸艂ka tez ja od poniedzia艂ku zaczyna, a ja ja bede robic wtedy drugi raz wiec bedziemy jadly r贸wno to samo.聽 Emiska z ta skakanka masz du偶a racje, bo ja przed druga ciaze bardzo duzo skakalam zaczynajac od 98 kg i moje lydki dostaly w du pe, bolaly jak cholera i musialam przestac. Dlatego teraz czekam jeszcze kilka kilo zanim zaczn臋 skakac znowu.聽 Zolza nied艂ugo znow wyjdzie slonce na dworzu i w Twojej g艂owie.聽 聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
fatsecret 2 Napisano Marzec 1, 2019 Emiska, to wszystko tak m膮drze napisa艂a艣 :) dzi臋kuj臋 :) je艣li chodzi o treningi, to faktycznie nie wyciskam z siebie si贸dmych pot贸w, og贸lnie mam problem z nog膮 i nie by艂abym w stanie nawet biega膰, bo moja kostka si臋 nie "zgina" w pe艂ni i dop贸ki nie przejd臋 kolejnej operacji, to nie jest wskazane w moim przypadku biega膰 ani obci膮偶a膰 staw贸w, wi臋c p贸ki co mog臋 pomarzy膰... poza tym ja po prostu nie mog臋, nie 偶e nie chc臋, ale nie mog臋 bo mam spory problem ze stawem skokowym.聽 Dlatego ograniczam si臋 do d艂ugich spacer贸w, rowerka stacjonarnego i teraz gdy b臋dzie 艂adna pogoda i u mnie, to b臋d臋 cz臋艣ciej wychodzi膰 na rower na 艣wie偶e powietrze. Chc臋 zacz膮膰 robi膰 regularnie brzuszki, bo to akurat mog臋 (poczekam chyba a偶 mi przejdzie okres, bo i tak nie czuj臋 si臋 teraz najlepiej), 膰wicz臋 te偶 jog臋 co kilka dni sama z siebie, bo mnie uspokaja :) nie wiem, co jeszcze mog艂abym robi膰, co nie b臋dzie stanowi艂o w moim przypadku problemu, a co pozwoli mi jednak spali膰 ten t艂uszcz i przyspieszy膰 metabolizm.聽 Odno艣nie diety to te偶 pewnie masz racj臋, ale i tak u mnie to wow, 偶e podnios艂am do 1100-1200 kcal a zaczyna艂am od 1000 kcal...聽 My艣l臋 nad tym, 偶e jak dojd臋 do odpowiedniej wagi, to wtedy stopniowo zaczn臋 zwi臋ksza膰 kaloryczno艣膰, teraz po 4 miesi臋cach bym si臋 po prostu ba艂a :) nie tylko o to, 偶e nie schudn臋, a o to, 偶e pop艂yn臋 i zaczn臋 si臋 ob偶era膰, bo na tej kaloryczno艣ci jest mi ca艂kiem ok... ale i tak baaardzo Ci dziekuj臋!聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach