Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile u Was wynosi przeciętna obiadowa porcja mięsa?

Polecane posty

Gość gość
Bo autorka tak naprowadzala. Zreszta przestan sie tlumaczyc. Mam nadzieje ze kuzynka sama oceni.

Gość gość
Gdzie wyzwiska?Czytac nie umiesz? Chocby chamica. Dla ciebie to nie wyzwisko? A skad one sa? Bo autorka w takim swietle przedstawia kuzynke i jej rodzine.

Gość gość
Nie podam w gramach, ale ja jem tylko ryby dwa razy w tygodniu, mąż i syn jedzą ryby tak jak ja w te same dni (ja pstrąga tylko jadam czasem też halibuta, oni pstrąga, halibuta i czasem tuńczyka), pzoa tym maż i syn lubią też zrazy wołowe i piersi kurczaka. piersi robi mąż co sobotę dla nich, a zrazy to raz na miesiąc, czasem dwa razy. jak jemy rybę, są to spore filety; jak oni jedzą mięso, to nie jest tego jakoś bardzo dużo.\za to jemy w trójkę co najmniej 15 jajek na tydzien.

Gość gość
Jak nie jecie mięsa to powinniście te 15 jajek zjeść na głowę na tydzień

Gość gość
dziś Jak nie jecie mięsa to powinniście te 15 jajek zjeść na głowę na tydzień ...... bo?? nie znasz znakomitych roslinnych zrodel bialka, musi byc odzwierzece??

Gość gość
09:24, zmartwie cie, znam wegan/ke ktrora, jak sama nazwa mowi, nie je nic pochodzacego od zwiwerzat, od 7 lat, po drodze ciaza na wegan/skiej diecie. Kolezanka jest zdrowa, jakos zeby czy wlosy jej nie wypadaja. grunt to zbilansowana dobrze skomponowana dieta. I uwierz mi, DOBRZE skomponowana weg dieta jest drozsza niz miesna.

Gość gość
gość dziś Tak, musi być odzwierzęce. x gość dziś Oczywiście, dobrze skomponowana dieta. Ty się lepiej jej zapytaj ile sztucznej witaminy B12 wali w organizm. Ciekawe, czy ci się pochwali. Bez tej witaminy długo nie pojedzie, a na pewno nie w ciąży.

Gość gość
Tak, musi być odzwierzęce. musi bo........?? zero argumentow oczywiscie. Ja nie jestem wega/nka, jem mieso ale malo (moi mzdaniem I tak duzo) - od 4 lat jem indyka raz-dwa w miesiacu I raz na tydzien rybe. najczesciej dorsz czasem pstra. jajek jem 2-3 na tydzien. I nie lykam nic nigdy oprocz witaminy D3 jesienia I zima.

Gość gość
gość dziś Ha ha ha ha ha... Zero argumentów? Czy ty umiesz czytać? I jak możesz porównywać się do wegan, skoro jednak tego mięsa i jajek coś spożywasz? Co do tej wit D3, której ci w jednak zimie brakuje, to ona też występuje jeśli chodzi o żywność, właściwie tylko w produktach odzwierzęcych. No, jak tak dobrze poszukasz, to jest jeszcze sztucznie dodawana do margaryn. Twoje teksty na brak argumentów, to sobie pisz tam, gdzie faktycznie tych argumentów nie ma, wtórna analfabetko.

Gość gość
10.31 a co jadasz na obiady? Podziel sie pomyslami.

Gość gość
Twoje teksty na brak argumentów, to sobie pisz tam, gdzie faktycznie tych argumentów nie ma, wtórna analfabetko. - wyobraz sobie ze cokolwiek mozesz o mnie napsiac to na pewno nie zarzucac mi wtorny anafabetyzm - jestem copywriterem pracujacym w dwoch jezykach - polski I niemiecki

Gość gość
10:56- obiady, no chocy wszelkie zupy ale nie na miesie lecz na warzywach... kocham zupe fasolowa oraz bezmiesna harire (wygogluj, dobra harira wersja weg/e jest z jadlonomii); makaron ryzowy lub zwykly z domowym pesto z nerkowcow, bazylli natki pietruszki, z duza iloscia oregano suszonego, platkow chilli I sporo cytry, podajemy z podsmazonymi pieczarkami I pomidorami malutkimi... zapiekanka z ziemniakow z kozim serem z brokulami I ciecierzyca falafele domowe - lubie pol na pol cieciorka z fasola biala I duzo kuminu oraz duzo czosnku domowa fasolka po bretonku bez miesa -dasz duzo wedoznej papryki w prozku, duzoi czosnku I majeranku I masz smak miesa, gwarantuje - moj tata jak jadla to szukal kielbasy bo mowil ze wyraznie czul smak kielbasy, a to byly te przyprawy wlasnie

Gość gość
o placki ziemniaczane z biala cebula I cukinia, wszystko tre w malakserze a nie na tarce! do tego jajka, sol pieprz nieco maki I juz. obiad w 30 minut. do tego awokado w plasterki I ogorki kiszone lubimy miec

Gość gość
Trudno powiedziec dokladnie w gramach, ale na osobe przykladowo: pol kielbasy, 1 udko, 1 skrzydelko, 1 piers, 1 filet ryby, 1 kotlet, 1 jajko sadzone, 2-3 mielone (w zalezn. od wielkosci), 1 golabek, itp. Jak jest mniej dodatkow, czyli np. malo warzyw to daje podwojne mieso, czyli: cala kielbase, 2 jajka, 2 skrzydelka itp. Ale nie jemy miesa na obiad codziennie, tylko tak ze 3 razy w tyg., czasem 4 razy. Zalezy co jemy w ciagu dnia, bo jak jest np. jajecznica, wedliny itp. to obiady moga byc bez bezmiesne, albo jak robisz duzo grochu, fasoli i inych straczkowych, to tez nie trzeba miesa zeby sie najesc.

Gość gość
nie trzeba miesa zeby sie najesc. - miesa w ogole nie trzeba do szczescia. zwlaszcza od ssakow - jest rakotworcze