Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile u Was wynosi przeciętna obiadowa porcja mięsa?

Polecane posty

Gość gość
Czytać ze zrozumieniem nie potraficie. Zarzucacie autorce podłość bo mierzycie swoją miarą :O przecież napisała że pyta z ciekawości i jej zdaniem kuzynka nie powiedziała tego złośliwie i ona też nic do kuzynki nie ma, o nic się nie obraża tylko po prostu zapytała! Ale Wy oczywiście kafeteryjne Wy rocznie już wiecie jakie ma relacje z kuzynka i że kuzynka źle żywi dziecko. No cebulki, Boże widzisz i nie grzmisz... Autorko my też mamy kurczaka z różna na 2 dni.

Gość gość
Jak pisałam oni biedni raczej nie są, bo gdyby im brakowało to kuzynka by wróciła do pracy. Nic do nich ogólnie nie mam, choć fakt takie wpadniecie do nas uważam za nietakt ale poza tym ich lubię. Byli wczoraj w muzeum a potem prosto do nas wpadli.

Gość gość
No i jaki masz autorko problem? Jedza wiecej ziemniakow i ryzu niz wy, mniej miesa.

Gość gość
Nie sa biedniejsi, a mądrzejsi bo mięso wcale nie jest zdrowe.

Gość gość
To Tymbardziej jak byli w muzeum to dziwne ze nic nie zjedli na mieście. A to ze ona nie wróciła do pracy nie znaczy ze są bogaci. Mało tu takich co płaczą ze nie maja kasy ale do pracy nie pójdą bo im się nie chce

Gość gość
Ja dzisiaj mam golonki z indyka ważyły dwie Prswie kilogram. Ja mąż i syn 4 letni ale on praktycznie nie je mięsa. Wiadomo ze tego nie zjemy wszystkiego bo jeszcze ziemniaki kalafior i surówka ale nie umiałabym tak jednego wyliczonego kawałka upiec. Zostanie to będzie na jutro chociaż już ugotowałam zupę pomidorowa i nie ma takiej potrzeby by zostało ale mąż przed chwila wrócił z pracy i już marudził ze nie jest głodny za bardzo wiec za dużo tego obiadu nie zje ale i tak się staram bo niedzielny obiad zjedzony razem to coś wspaniałego

Gość gość
Autorko nie odpowiedziałaś na pytanie co dzisiaj jecie jak wam kurczaka wpieprzyli. Aha i wszystko zależy od kultury i zwyczajów w danej rodzinie u mnie to norma ze jak mam to częstuje obiadem. Często siostra jak przyjedzie i nie zje to dam jej na wynos bo jej mąż to wszystko zje a ja nie lubię wyrzucać nie cierpię marnowania jedzenia

Gość gość
Mieso jest niezdrowe ?

Gość gość
Po 1kotlecie

Gość gość
Autorko nie odpowiedziałaś na pytanie co dzisiaj jecie jak wam kurczaka wpieprzyli. Aha i wszystko zależy od kultury i zwyczajów w danej rodzinie u mnie to norma ze jak mam to częstuje obiadem. Często siostra jak przyjedzie i nie zje to dam jej na wynos bo jej mąż to wszystko zje a ja nie lubię wyrzucać nie cierpię marnowania jedzenia

Gość gość
Sorry powieliłam posta

Gość gość
Mięso w dużych ilościach jest niezdrowe. Nie powinno się go jeść częściej niż 3 razy w tygodniu po Ok 150 g. I bardzo niezdrowe jest spożywanie dużej ilości wędlin

Gość gość
Dzisiaj jemy rybę z piekarnika. Autorka

Gość gość
Do 15:09 To my tak jemy 3 razy w tygodniu, a jeśli jemy kanapki to na ogół z pastami warzywnymi, rybnymi, twarogiem itp.

Gość gość
Kuzynka moze je czesciej ale mniejsze ilosci.

Gość gość
A 150’g to duza porcja ? Właśnie chodzi o to żeby nie wpieprzac tego mięsa codziennie

Gość gość
Może jedzą jednego kurczaka 4 dni, ale zbyt najedzeni to oni nie są, skoro dziecko o 17 przychodzi w gościnę wściekle głodne i jeszcze nie najada się mięsem, pomidorem i kaszą. My idziemy w odwiedziny zawsze po sycącym obiedzie i choćby ktoś jadł frytki, nuggetsy, naleśniki z serem- wszystko co moja córka uwielbia, to wiem, że odmówi, bo nie da rady zjeść

Gość gość
Bo normalnej matce było y wstyd gdyby jej dziecko się rzucało w gościach na jedzenie

Gość gość
A ta kuzynka często was odwiedza ?

Gość gość
Autorko, o co chodzi tak naprawde? O pytanie o ilosc miesa Ile zjadamy. Czy najezdzanie na kuzynke?

Gość gość
Jeśli faktycznie wpadła bez zapowiedzi to trzeba było nie otwierać i nie wpuszczać jej. A jeśli zadzwoniła pół godziny wcześniej to mogliście zjeść zanim przyszli nikt Ci nie kazał się dzielić

Gość gość
Ale czy ja gdzieś mam problem z tym że się podzieliłam? Gdzie niby najezdzam na kuzynke?! Nie dzwonili pół godziny wcześniej. Po prostu przyszli.

Gość gość
gość dziś Co to za ludzie??? Takim chamom bym nawet drzwi nie otworzyła.

Gość gość
Mam nadzieje, ze kuzynka trafi na ten watek. Juz Cie nigdy nie odwiedzi, skoro to taki problem dla ciebie.

Gość gość
Do 21:10 Sorry jakbym była jej kuzynka to bym nic do niej nie miała. Opisała obiektywnie sytuację a Wy jakieś psychiczne niektóre jesteście.

Gość gość
Opisala w ten sposob, ze w kierunku kuzynki skierowane zostaly wyzwiska. Autorko, mam nadzieje ze w swoim otoczeniu nie mam nikogo takiego jak ty. Bo cholera wie, moze tez za duzo jem ziemniakow.

Gość gość
Następnym razem nie dawaj jeść to nic nie powie

Gość gość
A gdzie te wyzwiska sa? Czytam temat od poczatku i przeoczylam chyba :D

Gość gość
Autorko, idz juz spac i sie pomodl przed zasnieciem, zeby kuzynka tu nie wpadla.

Gość gość
Wyzwiska były ze strony trollic. Autorka nie może odpowiadać za to co ktoś napisze. To Wy się lepiej pomodlcie-o odrobinę, chociaż odrobinę rozumu.