Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mary_try

Czy częsta zmiana pracy to coś złego?

Polecane posty

Gość Mary_try

Witajcie, Swoje życie zawodowe rozpoczęłam od razu po skończeniu liceum. Pierwsza praca była dobra, ale z przypadku. Trwała niecałe pół roku, ponieważ pracodawca potrzebował kogoś b. doświadczonego w branży. Kolejna podjęta próba nowej praca polegała na tym, żeby szybko znaleźć coś w zastępie za pierwszą. Następnie miałam 1,5 roczną przerwę ponieważ zaszłam w ciążę z mężem. Po przerwie wróciłam do aktywności zawodowej i rozpoczęłam świetną pracę spokojną, rozwijającą - tu przygoda również trwała pół roku ponieważ straciliśmy opiekunkę do dziecka i trzeba było rozważyć żłobek, a wówczas przestały opłacać się do tej pracy dojazdy i z żalem musiałam zrezygnować. Jestem właśnie w kolejnej pracy bardzo rozwijającej lecz wymagająca wiele zaangażowania, poświęcenia, która również kosztuje mnie wiele nerwów i czasu. Postanowiłam, że nie przedłużę umowy, bo nie widzę się w tej pracy na dłuższą metę. Nie jest mi z tym dobrze, że zmieniam często pracę, ale staram się znaleźć coś, gdzie będę czuła się dobrze i będę chciała zostać na dłużej. Ale zauważyłam, że otoczeniu, a zwłaszcza rodzinie męża zaczyna to bardzo przeszkadzać i rzucają kąśliwe uwagi. Nasza sytuacja materialna jest na tyle dobra, że nie musiałabym wcale pracować, aczkolwiek szukam pracy i doświadczenia dla własnej satysfakcji..

Gość gość
Zależy dla kogo, dla samego pracownika obojętnie, pracodawca natomiast może krzywym okiem na to patrzeć i zwyczajnie Cię nie zatrudni. Ale to twój wybór, twoje życie i nikt nie ma prawa cie za to negowac.

Gość Mary_try
No tak, ale nie jest tak, że przedstawiam pracodawcy tylko te doświadczenia zawodowe, które chcę i które są powiązane z danym stanowiskiem o które np. chcę się ubiegać?