Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż dał 6 mśc marchewkę z jabłkiem prawie cały słoik proszę o radę

Polecane posty

Gość gość
To Ty od brokuła?... :/

Gość gość
Mam też kkeik ryżowy. Bo czytałam ze od tego powinno się zaczynać a dopiero potem na przykład manna

Gość gość
Tak piszą np. W poradniku bobovita. Tak brokuła tez jadł, ale średnio mu smakował.może z cukinia będzie lepiej jadł.

Gość gość
Kasza manna , nie te przeslodzone dziwadla z dzialu dla niemowlat. Ta sama kasze manna co do pulpetow sie daje. Jak do butli to lyzeczka na 150 ml starczy, jak w postac***apki to wez na patelnie zetrzyj jablko ( jablka musza byc slodkie), podlej woda, troszke poddus i dosyp kaszy mannej, mozesz z ugotowana zbledowana marchewka.

Gość gość
Pol łyżeczki manny np. Do marchewki bo jest rzadka

Gość gość
Może to mąż zjadł a mowi,ze dziecko ;) dla mnie sloiczki były tak smaczne,ze jadłam razem z dzieckiem :D

Gość gość
Moj tez deserki mlodemu wyjadal :D " juz nie chce, juz nie chce" :D

Gość gość
Ja gluten wprowadziłam dając po prostu chleb żeby sobie memlała :D

Gość gość
Rozszerzalam po 3 dni, pierwsze 2 po kilka lyzeczek a trzeciego np pol sloika - taki mialam plan, ale oboje nie bardzo chcieli rozszerzac diete. Co do glutenu to pierwszemu dodawalam po lyzce-dwoch kaszki do obiadu, a drugiemu skorke od chleba i tez bylo ok.

Gość gość
Przeciez ta idiotka codziennie temat zaklada o tym zywieniu 6mies dziecka. Jak zdartaplyta sie powtarza.

Gość gość
Kaszę manną na wodzie?Normalnie na mleku krowim z kartonu lub na rosole.

Gość gość
19:55 polrocznemu dziecku dasz rosol , albo mleko z kartonu :D fantastycznie. Nie wiem co rozumiesz przez slowo rosol, ale jak dla mnie to marchewka, pietruszka i mieso - conajmniej. Wode z podduszonego jablka - to w sumie kompot, z marchewki w sumie tez, o ile mozna w ogole kompot zrobic z marchewki. Mleko z kartonu wprowadza sie po 1 rz, po za tym mleko utrudnia wchlanianie zelaza i podawanie go w obiadku to pierwszy krok do anemi.

Gość gość
I jak było coś dzieciątku? Ja się nie bawiłam z 2 dzieckiem Tylko od razu jadł ile mu pasowało.jedynie uważałam na groszek lub brokuła bo 1 dziecko nie mogło zrobić kopy