Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość zxczxc1

Zmiana lokalizacji firmy

Polecane posty

Gość zxczxc1

Cześć. Firma w której pracuję zmienia lokalizację. Obecnie zakład znajduje się w centrum miasta a na wakacje ma się przenieść do nowej hali na obrzeżach miasta. Co za tym idzie wtedy wydłuży mi się dojazd do firmy i będzie on bardziej utrudniony - przesiadki, rzadsze kursy autobusów. Już teraz muszę do samego miasta dojeżdżać pociągiem godzinę. Czy w takim przypadku trzeba się godzić na przeniesienie do nowej lokalizacji? W necie wyczytałem, że podczas zmiany lokalizacji pracodawca powinien pracownikom przekazać aneks do umowy lub jakieś "wypowiedzenie zmieniające" i nie trzeba się zgadzać na nowo zaproponowaną lokalizację pracy. Chcę więc dopytać, ile dni wcześniej pracodawca powinien takie coś przekazać pracownikowi i jak to wygląda gdy się nie zgodzę na przeniesienie i zrezygnuję z pracy - czy obowiązuje mnie wtedy okres wypowiedzenia? Obecnie mój okres wypowiedzenia wynosi 1 miesiąc. Czyli miesiąc przed przeprowadzką powinienem zasygnalizować, że rezygnuję czy po prostu będę mógł odejść z dniem przeniesienia zakładu (coś jak zakończenie umowy na czas określony)? Pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować