Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła emerytka

Tylko ograniczeni ludzie nie zabezpieczają się na emeryturę.

Polecane posty

Gość Przyszła emerytka

Zakup mieszkań na wynajem, fundusze inwestycyjne, inwestycje w grunt. Tak podchodzą myślący ludzie. A prymitywni wolą jeździć samochodem za 60 tys. zamiast za 20 tys. Liczy się tylko szpan, drogie wakacje, nowe komórki, telewizory, a później winią państwo za wszystko. 

Dokładnie, ''jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz''. Raczej niewielu ludzi myśli i kalkuluje na przyszłość (zresztą niewyłącznie w kontekście funduszy). Obowiązkowa składka emerytalna też daje złudne poczucie bezpieczeństwa, a ostatecznie może się okazać biedna, albo zerowa, biorąc pod uwagę niestabilny system... W ogóle dziwne, że lud nie wywiera jeszcze presji na rządzie, by rozwiązać narastający problem. Bezmyślność do n'tej.

Gość ZYZ

z przeciętnej polskiej pensji to sobie tyle nainwestujesz, ze hej

Gość Van

Szkoda to jest tych ludzi co tyrają po kiladziesiąt lat na marną emeryturę ktorej połowa nawet nie dożyje....

Gość Lotaryngia

Niska płaca to tylko i wyłącznie wynik lenistwa. Jeśli chce Ci się pracować, to zarobki około 6 tys. netto są osiągalne. Tylko - nie będzie to praca 8 godzin,  czego 2 to picie kawy, 1 km od domu. 

Gość y5trhj

Również jest osiągalna wymagająca praca 13h dziennie za płacę rzędu 2-3 tys netto.
Właściwie jest bardzo dużo takiej pracy, czeka na pracowitych...

Gość Harly

Kochani, część z was piepszy straszne kocopoly. To,ze Ci zabierają pod przymusem część twoich pieniędzy to uważacie za oczywiste i jeszcze drugie tyle należałoby wg. niektórych inwestować, pytam z czego???  Dlaczego mam tyrac 13godz. Na dobę? A gdzie moje zycie ? mam je tylko jedno, gdzie rodzina, dzieci, czas na rozwój? ,Mam całe życie spędzić w szkole i pracy po to żeby na ostatnie lata mieć co garnka włożyć? Coś tu chyba jest bardzo nie tak i proszę nie forsować tak chorych poglądów. To system jest do kitu i tu potrzeba zmian. Ludzie tyraja coraz więcej za relatywnie coraz mniejsze pieniądze żeby kilku nadludzi mogło co rok kupować najnowsze Ferrari i coraz bardziej wypasione rezydencje. Niewolnictwo kwitnie a niektórzy twierdzą, ze jest fajnie. Gwarantuje, ze wam podobać się będzie tylko do czasu.

Gość przecznik

system jest ok, niewolnictwo jest ok, zawsze bylo i bedzie, a te tak zawne zmiany o których lewaczyno piszesz to tylko zmiana miejsca pana i niewolnika xD