Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Rówieśnicze związki - o co chodzi?

Polecane posty

Gość gość
24 minuty temu, Gość Onaonaona252525252 napisał:

1. Dla niektórych ważna jest milosc

2. Nie każda kobieta jest idiotka i dziwka - niektóre nie muszą liczyć na mężczyzn w kwestiach materialnych, ba, nawet reprezentują jakiś poziom intelektualny

3. Stereotyp biednego studenta już dawno odszedł do lamusa (no chyba że mówimy o studentach studiów humanistycznych i tych z gatunku a pójdę bo nie mam co w życiu robić i jestem mentalnie dzieckiem) 

To że ktoś jest leniem nie oznacza, że jest np. idiotą. Umówmy się. 

Gość gość
3 minuty temu, Gość Hshddhb napisał:

Może i masz rację bo euro raczej nie ale złotych już szybciej. Większość czasu przebywam w środowisku informatycznym i studentow którzy studiują i pracują albo dopiero co skończyli raczej stać by było na drozsze, niż standardowe prezenty. Tylko po co 😄😄 No i jeszcze jedna kwestia. Rozumiem że w takim razie każdego starego dziada stać na te torebki wg ciebie, a każdego młodego nie. Hmm interesujące. 

Oczywiście, że nie każdego starszego mężczyznę stać na aż takie luksusy. Z tym, że pewnie łatwiej w takiej grupie o kogoś kto zapewni jakieś lepsze warunki, nie koniecznie chodzi mi o dobra luksusowe typu chanel, ale jednak. 

Gość Gość
7 minut temu, Gość gość napisał:

To że ktoś jest leniem nie oznacza, że jest np. idiotą. Umówmy się. 

Idiotką jest prędzej kobieta, która wiąże się z "gołodupcem" i leniem, rodzi mu dzieci, haruje w robocie i jeszcze skacze koło tego swojego pana.

Gość Gość

Przykład? Małżeństwo. Rówieśnicy. Oboje są po 40te. Poznali się na studiach. Dwoje dzieci. On jest obecnie dyrektorem pewnej firmie, jego żona w tej firmie jakiś tam swój udział ma. I tak sobie funkcjonują sympatycznie, powodzi im się. Stać ich na fajne wycieczki zagraniczne itp. Z tym, że na takim poziomie żyją sobie stosunkowo od niedawna. Zaczynali praktycznie od zera, wiadomo jakieś wsparcie ze strony rodziny było, ale to tyle. Po 40tce. Autorka jest młodą dziewczyną i już żyje sobie na fajnym poziomie. Jak sama napisała nie interesuje jej dorabianie się i wizja lepszego bytu za X lat. Co jest dla mnie zrozumiałe. Bo w sumie co to za życie jak ciągle nie starcza na nic i młodość ucieka.

Gość Gość

Ja się związałam ze starszym. Jego główną zaletą jest to, że nie jęczy mi o dziecko. Każdy rówieśnik, z którym byłam chciał dzieci.

Gość Gość
5 minut temu, Gość Gość napisał:

Idiotką jest prędzej kobieta, która wiąże się z "gołodupcem" i leniem, rodzi mu dzieci, haruje w robocie i jeszcze skacze koło tego swojego pana.

Dokładnie. 🙂 Wspomniana gdzieś tutaj wcześniej sytuacja, chyba nawet przez samą autorkę(??), że większość kobiet niestety w małżeństwie ma jak Halinka z Ferdkiem Kiepskim. Dużo osób zarzuca autorce, że jest jakaś głupia, a ona sama dała do zrozumienia, że jej się po prostu nie chce męczyć i nie ciekawi ją życie na dorobku. Co nie znaczy, że jest jakąś idiotką. 

Gość gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Ja się związałam ze starszym. Jego główną zaletą jest to, że nie jęczy mi o dziecko. Każdy rówieśnik, z którym byłam chciał dzieci.

Zawsze jakiś plus.

Gość Wawf

Trzeba sie ustawic. Za mna kiedys biegal zamozny koles, normalnie nieba by mi przychylil. A ja go zbylam. 

Teraz zaluje. Mialabym zycie na poziomie.

A tak mam meza, ktory ma 36l a mentalnosc.. Hmm nie wiem- starego dziadka?? Nie obrazajac dziadkow, bo niejeden ma wiecej energii.

Mamy 2 dzieci, oczywiscie to maz namawial i nalegal. A od dwoch lat stal sie niezadowolony, apatyczny z przeblyskami czulosci jak i agresji slownej. Przeroslo go wszystko. A przeciez byl moja wielka miloscia, dorabialismy sie od zera.

Przypuszczam ze wolalby byc sam, mialby kupe kasy, sportowe auto i dochadzaca cizie raz w tyg.

Mi sie juz tez odechciewa tego seksu z nim raz w tyg, bo wyglada ze chce sie tylko spuscic i finito. Radze sobie sama.

Mam 35 lat, nie jestem juz tak ladna i zgrabna jak kiedys. Kiedys moglam miec kazdego. A ja sercem sie kierowalam i teraz mam.

Dlatego troche zazdroszcze autorce. Jednak tak duzo starszego faceta bym nie chciala. 

Wspomniany moj adorator mial kolo 30stki ( ja wtedy 22l). Pewnie bylby lepszym partnerem, bo naprawde byl wpatrzony jak w obrazek, opiekunczy, tez kasy nie szczedzil ( chociaz ja nie naduzywalam, raczej chcialam pokazac ze tego nie potrzebuje). 

A moj maz? W zasadzie typ bad boya. Bardzo przystojny. Milosc wielka. Bylismy szczesliwi 8 lat, dzieci owoc milosci i bach, od dwoch lat kicha.

Teraz siedzi obrazony cala niedziele. Z ta swoja tepa mina wpatrzony w telewizor. 

Gość gość

Tylko jaką wartością jest torebka? Torebka to tylko torebka, ma to znaczenie tylko dla samej właścicielki, większość nie będzie wiedziała ile ta torba kosztowała. I przepraszam, ale naprawdę stawiacie się w złym świetle. Sprzedajecie dupy za torby, bo ani słowa dobrego nie mówicie o tych mężczyznach jako o osobach. Tyle tylko, że "mają kasę" i "nie męczą o dzieci". 

Są osoby którym zależy na szczęściu z drugim człowiekiem, na faktycznej miłości. Może to przez to, że nigdy mi niczego nie brakowało, ale takie ustawianie wszystkiego pod pieniądze wydaje mi się strasznie pustym życiem.

Gość Gość
9 minut temu, Gość gość napisał:

Tylko jaką wartością jest torebka? Torebka to tylko torebka, ma to znaczenie tylko dla samej właścicielki, większość nie będzie wiedziała ile ta torba kosztowała. I przepraszam, ale naprawdę stawiacie się w złym świetle. Sprzedajecie dupy za torby, bo ani słowa dobrego nie mówicie o tych mężczyznach jako o osobach. Tyle tylko, że "mają kasę" i "nie męczą o dzieci". 

Są osoby którym zależy na szczęściu z drugim człowiekiem, na faktycznej miłości. Może to przez to, że nigdy mi niczego nie brakowało, ale takie ustawianie wszystkiego pod pieniądze wydaje mi się strasznie pustym życiem.

Wypraszam sobie.Dlaczego piszesz w liczbie mnogiej? Ja pisałam o starszym mężczyźnie, który nie jęczy o dzieci, ale nigdzie nie pisałam, ze chcę od niego jakiś toreb czy prezentów.

Gość gość

Wybacz, że wrzuciłam tą wypowiedź tak do jednego worka z innymi. Chodziło mi po prostu o to, że nikt nic dobrego o tych starszych facetach nie pisał. Tyle tylko, że te związki są z jakichś powodów wygodne.

Gość gość
24 minuty temu, Gość gość napisał:

Miłością nie wyżyjesz. Smutna prawda.

Gość Gość
7 minut temu, Gość gość napisał:

Wybacz, że wrzuciłam tą wypowiedź tak do jednego worka z innymi. Chodziło mi po prostu o to, że nikt nic dobrego o tych starszych facetach nie pisał. Tyle tylko, że te związki są z jakichś powodów wygodne.

A czy to takie dziwne, że dobieramy sobie partnerów pod jakimś kątem? Chyba dobieramy sobie ich tak, żeby nasze zycie było takie jak my chcemy, a nie po to zeby się męczyć. Jesteśmy na forum o macierzyństwie. Ile z Was, nie wyszłaby za swoich mężów, gdyby oni oświadczyli Wam, że nigdy nie chcą mieć dzieci? I

Gość gość
25 minut temu, Gość gość napisał:

Niektórzy po prostu lubią luksus i tyle. Nie każdy też ma możliwości finansowe umówmy się żeby kupić sobie torebkę za 4000€ z normalnej pracy, przy zarobkach ok. 2000zł - 3000zł/mc. Może Tobie wystarcza torebka za 100 zł z sieciówki, ale to nie oznacza, że inni też powinni się tym zadowolić.

Gość gość
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Torebką też nie. To nie jest kwestia wyżycia. 

2 minuty temu, Gość Gość napisał:

A czy to takie dziwne, że dobieramy sobie partnerów pod jakimś kątem? Chyba dobieramy sobie ich tak, żeby nasze zycie było takie jak my chcemy, a nie po to zeby się męczyć. Jesteśmy na forum o macierzyństwie. Ile z Was, nie wyszłaby za swoich mężów, gdyby oni oświadczyli Wam, że nigdy nie chcą mieć dzieci? I

Większość ludzi jednak chce mieć dzieci, a ten temat brzmi tak jakby pieniądze były najważniejsze. O ile ktoś nie ma fetyszu na starców to wybieranie sobie dużo starszego męża dla kasy jest dziwne. Już wolałabym po prostu wybrać lepszą ściężkę kariery 😛

Gość gość
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Nie rozumiem o co tyle hałasu, autorka żyje sobie tak jak lubi, co w tym komuś wadzi?

Gość gość

Nikomu, jej "wadzi", że inni tak nie żyją 😛 O tym jest ten temat

Gość gość
8 minut temu, Gość gość napisał:

Zawsze można iść do pracy.

Gość Gość
4 minuty temu, Gość gość napisał:

Większość ludzi jednak chce mieć dzieci, a ten temat brzmi tak jakby pieniądze były najważniejsze. O ile ktoś nie ma fetyszu na starców to wybieranie sobie dużo starszego męża dla kasy jest dziwne. Już wolałabym po prostu wybrać lepszą ściężkę kariery 😛

Większość ludzi też chce wygodnie żyć.

Czyli co? Jednak masz jakieś warunki? Faceta, który nie chciałby dzieci kopnęłabyś w dupę i już by było po wielkiej miłości? Weszłabyś tylko w taki związek, który byłby dla Ciebie wygony - po Twojej mysli. nie dziw się więc autorce.

Gość gość
6 minut temu, Gość gość napisał:

Wyżyć to może i nie, ale na pewno sobie jakoś to życie uprzyjemnić jeśli kogoś kręcą tego typu sprawy. Na pewno lepiej mieć kasę i móc sobie sprawić np. tę torebkę niż kasy nie mieć i tylko marzyć.

Autorkę kręcą starsi mężczyźni, dzieci nie chce bo za dużo z tym roboty i obowiązku, a jej się nie chce i lubi żyć wygodnie. Lubi wyglądać na najwyższym poziomie, a to wiadomo kosztuje, pewnie ciężko w tym przypadku być szczęśliwym bez kasy. O co chodzi? Nie każdy o dzieciach marzy, nie nam oceniać.

Gość gość
3 minuty temu, Gość gość napisał:

Nikomu, jej "wadzi", że inni tak nie żyją 😛 O tym jest ten temat

Ja odniosłam inne wrażenie. Jej to nie przeszkadza, bardziej dziwi co widzą dziewczyny w rówieśnikach. 

Gość gość
5 minut temu, Gość gość napisał:

Zawsze można iść do pracy.

Możesz... ale nie każdemu się chce zapieprzać za marne pieniądze. 

Gość Gość

Umówmy się..... jak dziewczyna potrafi wydać np. 2000zł na drogie kosmetyki gdzieś w perfumeriach Douglas to czy będzie zainteresowana pracą, na etat za 2000zł/mc? No pewnie nie.......

Gość gość
15 minut temu, Gość Gość napisał:

Większość ludzi też chce wygodnie żyć.

Czyli co? Jednak masz jakieś warunki? Faceta, który nie chciałby dzieci kopnęłabyś w dupę i już by było po wielkiej miłości? Weszłabyś tylko w taki związek, który byłby dla Ciebie wygony - po Twojej mysli. nie dziw się więc autorce.

Nie mam i nie chcę mieć dzieci. Zostawiłabym partnera gdyby chciał - ale to jest właśnie cecha samej osoby. Nie jej statusu materialnego, tylko potrzeb i wartości jakie ta osoba ma. O tym nikt nie mówi w tym temacie, nikt nawet nie podał przykładu tego co ich łączy z tymi ludźmi poza tym, że oni dobrze zarabiają, a panie na tym korzystają 

10 minut temu, Gość gość napisał:

Możesz... ale nie każdemu się chce zapieprzać za marne pieniądze. 

Trzeba się było uczyć, ja nie zapieprzam, a mam bardzo dobre pieniądze. I pewnie dlatego nie sypiałabym z dużo starszym facetem za torebkę. 

Gość Gość
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Nie mam i nie chcę mieć dzieci. Zostawiłabym partnera gdyby chciał - ale to jest właśnie cecha samej osoby. Nie jej statusu materialnego, tylko potrzeb i wartości jakie ta osoba ma. O tym nikt nie mówi w tym temacie, nikt nawet nie podał przykładu tego co ich łączy z tymi ludźmi poza tym, że oni dobrze zarabiają, a panie na tym korzystają 

Trzeba się było uczyć, ja nie zapieprzam, a mam bardzo dobre pieniądze. I pewnie dlatego nie sypiałabym z dużo starszym facetem za torebkę. 

Halo!!! Ile tu widzisz pań, poza autorką, które mają starszych facetów tylko dla kasy??????????????????

Gość gość

Było kilka wypowiedzi kierowanych do autorki. I jedna osoba (ty?) która za zaletę podała, że starszy facet nie chce dziwci. Coś o nim jako o osobie? co jest fajnego w tych ludziach pomijając ich wiek? Co sprawia, że ich kochacie (zakładając, że ich kochacie)?

Gość Gość
20 minut temu, Gość gość napisał:

Było kilka wypowiedzi kierowanych do autorki. I jedna osoba (ty?) która za zaletę podała, że starszy facet nie chce dziwci. Coś o nim jako o osobie? co jest fajnego w tych ludziach pomijając ich wiek? Co sprawia, że ich kochacie (zakładając, że ich kochacie)?

A czy gdzieś napisałam, że jestem z nim bo dobrze zarabia? Czy w ogóle pisałam coś o finansach? Chyba niezbyt ładnie wrzucać tak wszystkich do jednego wora?

Co sprawia, że kocham mojego faceta? Całokształt jego osoby.

Gość Gość
43 minuty temu, Gość gość napisał:

nie każdemu chce się uczyć 😛

Gość Gość
45 minut temu, Gość gość napisał:

A jak ktoś nie chce się uczyć tego co akurat daje obecnie większe pieniądze? A autorka pisze, że ten starszy facet ją pociaga i ma z nim satysfakcjonujący seks. Łączy więc przyjemne z pożytecznym :-)

Gość Gość
44 minuty temu, Gość gość napisał:

Czy stać Cię żeby sobie pójść i kupić torebkę za 4000€, za gotówkę od tak?