Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościówa

romansik

Polecane posty

Gość gość

serio to ja bym w to nie weszła, poczułam kiedys coś do żonatego, dzieciatego, on też, ja byłam wolna...no ale ja w to nie weszłam nawet małym paluszkiem, wiedząc że on ma rodzinę, po co komplikować życie sobie, jemu, moje podejście  do życia i określone priorytety mi na to nie pozwoliły...za dużo tego by było. Jeżeli się kochacie tak jak piszesz to powinniście zrobić wszystko żeby byc razem oficjalnie a to co teraz ...to żaden związek...

Gość gościówa
Przed chwilą, Gość gość napisał:

serio to ja bym w to nie weszła, poczułam kiedys coś do żonatego, dzieciatego, on też, ja byłam wolna...no ale ja w to nie weszłam nawet małym paluszkiem, wiedząc że on ma rodzinę, po co komplikować życie sobie, jemu, moje podejście  do życia i określone priorytety mi na to nie pozwoliły...za dużo tego by było. Jeżeli się kochacie tak jak piszesz to powinniście zrobić wszystko żeby byc razem oficjalnie a to co teraz ...to żaden związek...

Oficjalnie ja nie chcę, bo szkoda dzieci, gdyby od mojego kochanego to zależało, to dawno by odszedł od rodziny.

Gość gość

wolałabym mieć jasną sytuację a potem coś tworzyć, tu wszystko jest na odwrót...

Gość gościówa
1 minutę temu, Gość gość napisał:

wolałabym mieć jasną sytuację a potem coś tworzyć, tu wszystko jest na odwrót...

W sumie nie oczekuję od niego małżeństwa. Dobrze jest jak jest.

Gość gość
2 minuty temu, Gość gościówa napisał:

W sumie nie oczekuję od niego małżeństwa. Dobrze jest jak jest.

w takim razie mało od życia oczekujesz, może się zdystansuj lepiej na jakiś czas od niego

Gość 24-letnia żona

Na początku zawsze jest zauroczenie. To coś co was do siebie przyciąga. Pociąg fizyczny czy intelektualny. Wejście w relacje to inna sprawa. Robisz wtedy coś żeby relacja się nawiązała. Zauroczenie niepodsycane myślami i czynami po prostu zanika. 

Ale miłość to decyzja. Decydujesz się, że kochasz tą osobę mimo wszystko, dostrzegasz jej wady, niedomagania a mimo to podejmujesz decyzje o tym, że ją kochasz. Dobry mężczyzna kiedy widzi, że jego kobieta po porodach nie wygląda tak jak wtedy kiedy się poznali a mimo to podejmuje decyzje o miłości do niej, trwa w niej kiedy widzi, że się starzeje. Dobra kobieta kiedy widzi, że jej mężczyzna łysieje mimo wszystko z nim zostaje, bo podejmuje decyzje o miłośći do niego. Kiedy mimo różnych wad nadal chcemy być z jakąs osobą - to właśnie jest miłość. Zauroczenie dawno zanikło, nie ma już tych „motyli”, które są na samym początku a mimo wszystko ludzie trwają przy sobie. 

Twoj mężczyzna zapewne kiedyś był zachwycony swoją żoną, była młoda, piękna, niedoświadczona życiem. Ale czy kiedykolwiek ją kochał, skoro nie potrafi powiedzieć jej prawdy w oczy. Tak, wiem Ty nie chcesz żeby od niej odchodził. Ale czy naprawdę po ludzku nie należy jej się chociaż prawda? Chociaż odrobine ludzkiego odruchu i współczucia. I wreszcie skoro nie potrafił prawdziwie pokochać swojej żony, czy łączy was zauroczenie czy prawdziwa miłość? Odszedł by od Ciebie gdybys straciła nogę? Czy gdyby on stracił nogę zostałabys z nim? Odpowiedz sobie na to pytanie, nie musisz robić tego tutaj. Zależnie od odpowiedzi będziesz wiedziała, czy to miłość czy jedynie zauroczenie. I czy warto dla tego uczucia ryzykować tym co dysponujesz obecnie czyli niezależnością (nie masz dzieci, nie masz męża), jesteś młoda, masz swobodę decyzji. I czy jesteś gotowa na konsekwencje, które będzie trzeba ponieść? Bo one zawsze przyjdą. Może nawet dzisiaj lub jutro. Będziesz chciała żeby został i Cię przytulił, po prostu był a on będzie musiał iść do żony, do dzieci. Może wydawać się mała, ale to konsekwencja. Czy będziesz w stanie żyć tak przez całe życie? Co z pytaniami twojej rodziny na temat twojego faceta itd. 

Wszystko to jest do pomyślenia dla Ciebie.

Gość gościówa
4 minuty temu, Gość gość napisał:

w takim razie mało od życia oczekujesz, może się zdystansuj lepiej na jakiś czas od niego

Niby czemu?

Gość gościówa
3 minuty temu, Gość 24-letnia żona napisał:

Na początku zawsze jest zauroczenie. To coś co was do siebie przyciąga. Pociąg fizyczny czy intelektualny. Wejście w relacje to inna sprawa. Robisz wtedy coś żeby relacja się nawiązała. Zauroczenie niepodsycane myślami i czynami po prostu zanika. 

Ale miłość to decyzja. Decydujesz się, że kochasz tą osobę mimo wszystko, dostrzegasz jej wady, niedomagania a mimo to podejmujesz decyzje o tym, że ją kochasz. Dobry mężczyzna kiedy widzi, że jego kobieta po porodach nie wygląda tak jak wtedy kiedy się poznali a mimo to podejmuje decyzje o miłości do niej, trwa w niej kiedy widzi, że się starzeje. Dobra kobieta kiedy widzi, że jej mężczyzna łysieje mimo wszystko z nim zostaje, bo podejmuje decyzje o miłośći do niego. Kiedy mimo różnych wad nadal chcemy być z jakąs osobą - to właśnie jest miłość. Zauroczenie dawno zanikło, nie ma już tych „motyli”, które są na samym początku a mimo wszystko ludzie trwają przy sobie. 

Twoj mężczyzna zapewne kiedyś był zachwycony swoją żoną, była młoda, piękna, niedoświadczona życiem. Ale czy kiedykolwiek ją kochał, skoro nie potrafi powiedzieć jej prawdy w oczy. Tak, wiem Ty nie chcesz żeby od niej odchodził. Ale czy naprawdę po ludzku nie należy jej się chociaż prawda? Chociaż odrobine ludzkiego odruchu i współczucia. I wreszcie skoro nie potrafił prawdziwie pokochać swojej żony, czy łączy was zauroczenie czy prawdziwa miłość? Odszedł by od Ciebie gdybys straciła nogę? Czy gdyby on stracił nogę zostałabys z nim? Odpowiedz sobie na to pytanie, nie musisz robić tego tutaj. Zależnie od odpowiedzi będziesz wiedziała, czy to miłość czy jedynie zauroczenie. I czy warto dla tego uczucia ryzykować tym co dysponujesz obecnie czyli niezależnością (nie masz dzieci, nie masz męża), jesteś młoda, masz swobodę decyzji. I czy jesteś gotowa na konsekwencje, które będzie trzeba ponieść? Bo one zawsze przyjdą. Może nawet dzisiaj lub jutro. Będziesz chciała żeby został i Cię przytulił, po prostu był a on będzie musiał iść do żony, do dzieci. Może wydawać się mała, ale to konsekwencja. Czy będziesz w stanie żyć tak przez całe życie? Co z pytaniami twojej rodziny na temat twojego faceta itd. 

Wszystko to jest do pomyślenia dla Ciebie.

Wiesz, nigdy o tym nie myślałam.

Gość 24-letnia żona

Gdzieś pytałaś tutaj co zrobiłaby osoba na twoim miejscu.

Gdzies kiedyś przeczytałam: „jeżeli nie wiesz co zrobić, pomysl co doradzilabys swojej córce, jak chciałabyś żeby postąpiła.” 

Taka moja mała rada, mi pomaga 🙂 

Gość gość
27 minut temu, Gość gościówa napisał:

Niby czemu?

żyć jak piąte koło u wozu, po kryjomu z goście który oszukuje rodzinę, oszukujecie, to jest twoje marzenie?

Gość gościówa
2 minuty temu, Gość 24-letnia żona napisał:

Gdzieś pytałaś tutaj co zrobiłaby osoba na twoim miejscu.

Gdzies kiedyś przeczytałam: „jeżeli nie wiesz co zrobić, pomysl co doradzilabys swojej córce, jak chciałabyś żeby postąpiła.” 

Taka moja mała rada, mi pomaga 🙂 

Mądre słowa.

Gość gościówa

żyć jak piąte koło u wozu, po kryjomu z goście który oszukuje rodzinę, oszukujecie, to jest twoje marzenie?

Jakoś się to ułoży. Wiesz, jemu też nie jest lekko, żona o niego nie dbała, zakochał się we mnie, ale są dzieci.

Gość Gosc.

Dajecie  się na prowokacje  złapać. 

Gość gośiówa
Przed chwilą, Gość Gosc. napisał:

Detektyw się znalazł. Dla Ciebie to wszystko to prowokacja.

Gość gość
2 minuty temu, Gość Gosc. napisał:

najgorsze jest to że tacy ludzie chyba naprawdę istnieją ...

Gość śmiech

najgorsze jest to że tacy ludzie chyba naprawdę istnieją ...

Co ty nie powiesz.

Gość gość
4 minuty temu, Gość śmiech napisał:

Co ty nie powiesz.

no właśnie to, i to jest przerażające

Gość Sgjr7
6 minut temu, Gość gośiówa napisał:

Detektyw się znalazł. Dla Ciebie to wszystko to prowokacja.

Jesteście przewidywali. Autor zarzuca temat społecznie, etycznie drażliwy i czeka na odzew. To takie proste.

Gość gościówa
6 minut temu, Gość Sgjr7 napisał:

Jesteście przewidywali. Autor zarzuca temat społecznie, etycznie drażliwy i czeka na odzew. To takie proste.

Niech Ci będzie, że to prowokacja.:)

Gość gość
9 godzin temu, Gość Gosc napisał:

Mezowie tak samo powinni dbac o zony, jak zony o mezow. Co to w ogole za tekst, lepiej zadbac o meza? Malzenstwo relacja partnerska, rowna. Co to sa ci faceci, zwierzatka, ze trzeba o nie dbac?  Nie, zwiazek to dwojka ludzi, ktorzy oboje powinni umiec zadbac o swoje potrzeby. Twoj fagas o swoja zone nie dba, wiec nie ma prawa nosic miana mezczyzny.

Ona musi dbać o kochasia bo jak nie to znajdzie sobie kolejną frajerkę która będzie go szarpać za rozporek i pałę mu obrabiać w krzakach 😄 

Gość Buhaha

Ha ha mnie mąż nocą po tyłku wycałuje, a taka idiotka mu rano buzi da na przywitanie, gdy go zobaczy 😄 😄 😄 

Gość gość
5 godzin temu, Gość gość napisał:

Ona musi dbać o kochasia bo jak nie to znajdzie sobie kolejną frajerkę która będzie go szarpać za rozporek i pałę mu obrabiać w krzakach 😄 

Nie znajdzie.

Gość Gosc
26 minut temu, Gość gość napisał:

Nie znajdzie.

Znajdzie za jakis czas. Wystarczy, spotka mlodsza i bardziej atrakcyjna, zadziala chemia i tyle. To wystarczy. Facet, ktory zdradza - zdrade ma we krwi. Tyczy sie to nie tylko zon, ale tez kochanek. Zdradzil zone, zdradzi i kochanke, tylko z kochankami sprawa wyglada tak, ze kochanek sie nie zdradza, a rzuca i znajduje kolejne. Masz 25 lat lat, na kochanke faceta lubiacego mlode to i tak te 25 lat to juz sporo. Zaloze sie, ze zaczyna juz zerkac na mlodsze, a pieknych mlodych kobiet, dziewczat, ktore beda zainteresowane pukaniem z facetem z kasa, jest mnostwo.

Gość Gość
35 minut temu, Gość gość napisał:

Nie znajdzie.

Przecież na pewno widuje ładniejsze od ciebie, kwestia czasu, jak któraś mu zawróci w głowie. Oczywiście nie będziesz miała pretensji to panny, która pójdzie z nim do łóżka, w końcu zrobi to samo, co ty teraz w stosunku do jego żony.

Gość gościówa

Te ostatnie wpisy nie są moje. A dla waszej wiadomości, to ja go nie chcę na stałe. Temat zamknięty już jest.

Gość facet
8 godzin temu, Gość Buhaha napisał:

Ha ha mnie mąż nocą po tyłku wycałuje, a taka idiotka mu rano buzi da na przywitanie, gdy go zobaczy 😄 😄 😄 

Twój mąż się nie myje?

Gość nobel

mąż się nie myje, a tyłek taki brudny, że śmiechu warte :D :D :D

myślę, że jakby kochanek autorki miał żonę, którą wycałowuje po tyłku i zabawia się lubieżnie w nocy, nie miałby czasu ani energii na zakochiwanie się w jakiejś obcej babce. 

Gość facet
1 minutę temu, Gość nobel napisał:

mąż się nie myje, a tyłek taki brudny, że śmiechu warte :D :D :D

myślę, że jakby kochanek autorki miał żonę, którą wycałowuje po tyłku i zabawia się lubieżnie w nocy, nie miałby czasu ani energii na zakochiwanie się w jakiejś obcej babce. 

Święte słowa.

Gość Goscik
8 minut temu, Gość nobel napisał:

mąż się nie myje, a tyłek taki brudny, że śmiechu warte 😄😄😄

Brawo ty 

Gość gość
11 minut temu, Gość nobel napisał:

mąż się nie myje, a tyłek taki brudny, że śmiechu warte 😄😄😄

a kogo obchodzi ten 'zakochany' lamus alimenciarz?